Bildirim
AYDİN YAYİNLARİ FONKSİYON SORUSU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hocam bu fonksiyonda iç toplamı 1 olacak şekilde alacağın her f toplamının sonucu -1 dir. Örneğin f(0) + f(1) = -1 , f(5) + f(-4) = -1 gibi. Bunu f(1/2019) + f(2018/2019) = -1 gibi uyarlayabilirsin. Sonra ikili toplam ala ala gideceksin bir baştan bir sondan.
Edit : Cevap da -1010 gelir sondaki f(1) i de alınca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schwarzbite -- 18 Haziran 2020; 18:27:29 > -
çok teşekkür ederim anladım soruyu hocam fakat icersinin toplamı 1 olacak kanısına Nerden nasıl vardınız ,durduk yere akila gelmez ya hani denenerek de uzun sürer bunu bulmak -
Hocam zaten bu tarz sorularda hep bi baştan bi sondan toplanarak bir şeyler yakalanıyor. Ben de baştan ve sondan toplayınca içlerinin toplamının 1 olduğunu gördüm. Birkaç küçük değer için deneyince -1 sabitine ulaştım. Küçük için sağlayan büyük için de sağlar sonuçta. -
Hocam bu sorular sırıtıyor ya deneyeceksin böyle ufaktan cikar sonra mesela kolay olsun diye 2018e a deyip basla
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X