Yeni formatladığım laptopumda ses sürücüsünü yüklediğimde bilgisyarımda kitlenme yaşanıyor. Ses sürücüsünü yükledikten sonra çıkan ilk seste ( windows açılış sesi veya ses kartını çalıştıracak herhangi bir eylem) ses ilk önce normal başlıyor, 1 sn. sonra donuklaşıyor ve tamamen kesiliyor. Daha sonra laptop tamamen kitleniyor. Doğru driverı denediğime eminim. Bu sorunun aygıt çakışmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Böyle bir sorunu nasıl tespit edebilirim ve çözebilirim?
Formatlamadan önce böyle bir sorun var mıydı? Notebook kendi internet sitesine girip marka modeli seçip güncel sürücülerini indirip onları yükleyin.
Formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu. Doğru driverı yükledikten sonra bilgisayar açıldıktan hemen sonra %90+ cpu da çalışıyor. Ses dosyası açmaya çalışmam ile beraber tamamen kitleniyor. Hiç bir şey yapmazsam işlemci %90+ 3-5dk. kadar takılabiliyorum.
Sony'nin sitesinden herhangi bir yardım alamıyorum. Makine Koreden geldi ve o bölgenin destek sitesinde driver dl bölümü yok.
Ses kartı neden bu şekilde CPU yu kitliyor olabilir? Mesela 5 dk. önce driverı zar zor kaldırdım ve restart sonrası makine hemen kendine geldi.
quote:
Orijinalden alıntı: Tiarna
Formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu. Doğru driverı yükledikten sonra bilgisayar açıldıktan hemen sonra %90+ cpu da çalışıyor. Ses dosyası açmaya çalışmam ile beraber tamamen kitleniyor. Hiç bir şey yapmazsam işlemci %90+ 3-5dk. kadar takılabiliyorum.
Sony'nin sitesinden herhangi bir yardım alamıyorum. Makine Koreden geldi ve o bölgenin destek sitesinde driver dl bölümü yok.
Ses kartı neden bu şekilde CPU yu kitliyor olabilir? Mesela 5 dk. önce driverı zar zor kaldırdım ve restart sonrası makine hemen kendine geldi.
marka model nedir?
Sony Vaio VGN-SZ15LP
Dediğim gibi formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu ve format öncesi kullandığım driverı kullanmayı denedim.
burada yüklenebilecek driver gözükmüyor ama contact us yazan yerden firma ile iletişime geçip driver probleminizi ingilizce olarak anlatıp destek alabilirsiniz.