Şimdi Ara

Aygıt Çakışması sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni formatladığım laptopumda ses sürücüsünü yüklediğimde bilgisyarımda kitlenme yaşanıyor. Ses sürücüsünü yükledikten sonra çıkan ilk seste ( windows açılış sesi veya ses kartını çalıştıracak herhangi bir eylem) ses ilk önce normal başlıyor, 1 sn. sonra donuklaşıyor ve tamamen kesiliyor. Daha sonra laptop tamamen kitleniyor. Doğru driverı denediğime eminim. Bu sorunun aygıt çakışmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Böyle bir sorunu nasıl tespit edebilirim ve çözebilirim?

• Formatlamadan önce böyle bir sorun var mıydı?
    Notebook kendi internet sitesine girip marka modeli seçip güncel sürücülerini indirip onları yükleyin.
  • Formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu. Doğru driverı yükledikten sonra bilgisayar açıldıktan hemen sonra %90+ cpu da çalışıyor. Ses dosyası açmaya çalışmam ile beraber tamamen kitleniyor. Hiç bir şey yapmazsam işlemci %90+ 3-5dk. kadar takılabiliyorum.

Sony'nin sitesinden herhangi bir yardım alamıyorum. Makine Koreden geldi ve o bölgenin destek sitesinde driver dl bölümü yok.

Ses kartı neden bu şekilde CPU yu kitliyor olabilir? Mesela 5 dk. önce driverı zar zor kaldırdım ve restart sonrası makine hemen kendine geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tiarna

Formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu. Doğru driverı yükledikten sonra bilgisayar açıldıktan hemen sonra %90+ cpu da çalışıyor. Ses dosyası açmaya çalışmam ile beraber tamamen kitleniyor. Hiç bir şey yapmazsam işlemci %90+ 3-5dk. kadar takılabiliyorum.

Sony'nin sitesinden herhangi bir yardım alamıyorum. Makine Koreden geldi ve o bölgenin destek sitesinde driver dl bölümü yok.

Ses kartı neden bu şekilde CPU yu kitliyor olabilir? Mesela 5 dk. önce driverı zar zor kaldırdım ve restart sonrası makine hemen kendine geldi.

marka model nedir?
  • Sony Vaio VGN-SZ15LP

Dediğim gibi formatlamadan önce böyle bir sorun yoktu ve format öncesi kullandığım driverı kullanmayı denedim.
  • http://www.sony-asia.com/support/product/vgn-sz15lp

burada yüklenebilecek driver gözükmüyor ama contact us yazan yerden firma ile iletişime geçip driver probleminizi ingilizce olarak anlatıp destek alabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_52864206/tm.htm burada da aynı sorunu sormuşsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.