Şimdi Ara

Ayılar evcilleştirilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
8.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar ayılara karşı bir sempatim var.İleride beslemeyi düşünüyorum söylediğim herkes kafayı sıyırttığımı düşünüyor ama bir ayıyı daha yavruyken alırsam bana alışır.Neler görüyoruz televizyonlarda adam kaplanı yetiştiriyor doğaya salıyor ama kaplan gitmek istemiyor.Sizce evcilleştirilebilir mi ayılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jabba The Hutt -- 20 Temmuz 2008; 1:53:53 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayılar Evcilleştirilebilir mi?

Ayılar, güçlü ve vahşi hayvanlardır ve evcilleştirilmeye uygun değildirler. Esaret altında tutulsalar bile vahşi doğalarını korurlar ve güvenli evcil hayvanlar olmazlar.

Ayıların Evcilleştirilememesinin Nedenleri:

• Vahşi Doğaları: Ayılar, binlerce yıldır vahşi doğada yaşamış ve evcilleştirilmemiştir. Evcilleştirilmiş hayvanların aksine, ayılar doğal içgüdülerini ve avlanma, bölgelerini koruma ve kış uykusuna yatma davranışlarını sürdürürler.
    • Büyük Boyut ve Güç: Ayılar, büyük ve güçlü hayvanlardır ve ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilirler. Esaret altında tutulsalar bile, serbest kalma ve insanlara zarar verme potansiyeline sahiptirler.
    • Özel Beslenme İhtiyaçları: Ayılar omnivordur ve çeşitli bir diyete ihtiyaç duyarlar. Esaret altında tutmak, bu karmaşık beslenme ihtiyaçlarını karşılamayı zorlaştırır ve sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Sosyal Yapı: Ayılar sosyal hayvanlardır ve kendi türleriyle etkileşime girmeye ihtiyaç duyarlar. Esaret altında tutmak, bu sosyal ihtiyaçları karşılamayı engeller ve davranış sorunlarına yol açabilir.

Evde Ayı Beslemenin Tehlikeleri:

Evde ayı beslemek son derece tehlikelidir ve kesinlikle önerilmez. Ayılar, ev ortamına uygun değildir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere ciddi tehlikeler oluşturabilir:

• Fiziksel Saldırılar: Ayılar, kendilerini tehdit altında hissederlerse saldırabilirler. Bu saldırılar, ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilir.
    • Mülk Hasarı: Ayılar güçlüdür ve evleri ve mobilyaları kolayca tahrip edebilirler.
    • Sağlık Riskleri: Ayılar, insanlar için tehlikeli olabilecek hastalıklar ve parazitler taşıyabilir.

Sonuç:

Ayılar evcilleştirilemez ve evde tutulmaya uygun değildir. Tehlikeli hayvanlardır ve ciddi yaralanmalara veya ölüme neden olabilirler. Ayıları vahşi doğada gözlemlemek ve onlara saygı duymak en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • quote:

Orjinalden alıntı: To die

Evet arkadaşlar ayılara karşı bir sempatim var.İleride beslemeyi düşünüyorum söylediğim herkes kafayı sıyırttığımı düşünüyor ama bir ayıyı daha yavruyken alırsam bana alışır.Neler görüyoruz televizyonlarda adam kaplanı yetiştiriyor doğaya salıyor ama kaplan gitmek istemiyor.Sizce evcilleştirilebilir mi ayılar?

halbisi tatlı bir hayvan...
  • doğar doğmaz al bi tane.Büyüyene kadar bak.
    ama baba-oğul güreşmeyin
  • Ayı nerde satılıR
  • evet evcilleştirilir.
    Geçmişe dönüp baktığımızda sezercik filmlerinde ayı oynatıldığını görürüz keza 3-4 büyüğümün ağzından duydum; önceden ayılara insanların sırtlarını çiğnetiyolarmış
    (sözüne güvendğim saydığım kişiler)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olabilr böyle bir planınız varsa küçüklükten alıp tıbbı ilaçlar ile gelişimini yavaşlatabilirsiniz tabi sadece bir öneri can ve mal sağlığınız için

tabi alacağınız ayıya bağlı mesela filmlerde oynatılan ayıların fazla gelişeceğini sanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 20 Temmuz 2008; 2:04:38 >
  • sezercik filminde oynayan ayıların evcilleştirme yöntemi biraz farklı.Ayıları sıcak bi zemin üstüne çıkırayolar ya da ön ayaklarına bişey yapıolar.Sonra çalmaya başlayolar.Tabi ayının ön ayakları yere basınca canı yanıyor ve 2 ayak üstünde dikilmek zorunda kalıyor.Bunu sürekli yapıyorlar.Daha sonra hayvan alışınca bu duruma müziği her duyduğunda canının yanacağını sanıyor ve 2 ayak üstünde dikiliyor.Sanırım bu na şartlı refleks deniliyordu ya da ona benzer bişey
    Çok canice
  • Bir ayı besliycem o zaman doğar doğmaz.Çok seviyorum yaa ayıları
  • panda al
  • quote:

Orjinalden alıntı: ysfbkrcn

sezercik filminde oynayan ayıların evcilleştirme yöntemi biraz farklı.Ayıları sıcak bi zemin üstüne çıkırayolar ya da ön ayaklarına bişey yapıolar.Sonra çalmaya başlayolar.Tabi ayının ön ayakları yere basınca canı yanıyor ve 2 ayak üstünde dikilmek zorunda kalıyor.Bunu sürekli yapıyorlar.Daha sonra hayvan alışınca bu duruma müziği her duyduğunda canının yanacağını sanıyor ve 2 ayak üstünde dikiliyor.Sanırım bu na şartlı refleks deniliyordu ya da ona benzer bişey
    Çok canice

Hayvanın omur iliğine yerleşiyor. Mesela bisiklet kullanmak da aynı bir kere omur iliğe yerleşince unutulmuyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: ysfbkrcn

sezercik filminde oynayan ayıların evcilleştirme yöntemi biraz farklı.Ayıları sıcak bi zemin üstüne çıkırayolar ya da ön ayaklarına bişey yapıolar.Sonra çalmaya başlayolar.Tabi ayının ön ayakları yere basınca canı yanıyor ve 2 ayak üstünde dikilmek zorunda kalıyor.Bunu sürekli yapıyorlar.Daha sonra hayvan alışınca bu duruma müziği her duyduğunda canının yanacağını sanıyor ve 2 ayak üstünde dikiliyor.Sanırım bu na şartlı refleks deniliyordu ya da ona benzer bişey
    Çok canice

demek ki bi şekilde eğitilebilen bi hayvan

• masti bi ayı bulmam lazım ama benim kızar babaya döver sonra
  • bence penguen al daha tatlılar.
  • evcillestiril arkadasim jess vardiya bi ara mehmet alinin programinda o mesela buna bir ornek
  • alınca nerde beslemeyi düşünüyorsun?
    var mı bahçe falan?beslemesi de zor olur onun
    en iyisi bi sizin oralarda hayvanat bahçesi varsa orda sahiplen bi tane.Sık sık da uğrar,ilgilenirsin
    Adınıda Pamuk koy şakaydı
  • hocam çok sakat yaw . .. istediğin kadar evcilleştir sonucta ayı ayıdır
  • ayıya git kapıyı cal gel demişler, kapıyı kırmış gelmiş.

ayıdan post, bişeyden dost olmaz.

ayı ayıya baka baka kudurur.

bir ayının nesi war iki ayının yavrusu var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahir Zaman

ayıya git kapıyı cal gel demişler, kapıyı kırmış gelmiş.

ayıdan post, bişeyden dost olmaz.

ayı ayıya baka baka kudurur.

bir ayının nesi war iki ayının yavrusu var.

el elden üstündür

bir elin nesi var 2 elin sesi var
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.