Şimdi Ara

Ayın 1inde toplayacağım sistem. Yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba dostlar elimde bir liste var ve ilk kez bir sistem topluyorum o yüzden tecrübelerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden herkesin düşünceleri, yardımları ve tavsiyerleri için çok çok teşekkür ederim.

Not: Orta seviye bir F/P oyun bilgisayarı olacak.

Belirtmem gerekir ki sadece kasayı topluyorum. VGA Monitörüm ve aksesuarlarım var.
    Bu bağlamda 2300-2400 lira -istisnai durumlara karşın 2500 e kadar çıkan bir bütçem var.

Topladığım sistem şöyle;
    GPU: MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 - 777 TL
    CPU: Intel Core i5 6400 Soket 1151 2.7GHz 6MB Önbellek 14nm - 680 TL
    Motherboard: MSI B150M BAZOOKA Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133MHz USB3.1 - 334 TL
    RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX FURY Black Series DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP - 225 TL
    Case/Kasa: XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH - 348 TL

Ve toplamda 2.365 TL tutarında bir sistem toplamaya çalıştım.

donanımdaki parçalardan az çok nasıl bir sistem almaya çalıştığımı ve beklentilerimi anlamışsınızdır diye umuyorum.

Ve şunu belirtmem gerekir ki upgrade yapacağım. ssd almak cpu soğutucu almak gibi.

BEKLENTİLERİM
    *GTA V gibi bir oyunu MSAA ve Vsync gibi fps'i bariz bir şekilde düşüren ayarları kapatarak -high ve very high ayarlarda 60 fps civarında oynamak
    *cs go dota 2 gibi oyunları günde 13-14 saat boyunca aralıksız oynadıgımdan sistemin yorulmasını istemiyorum
    *upgradelemeye açık bir sistem olmasını istiyorum

--

Evet arkadaşlar topladığım sistemi, bütçemi ve beklentilerimi göz önünde bulundurarak bana yardım etmenizi rica ediyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

iyi forumlar.

• Merhabalar sistemi toplamak istediğiniz özel bir yer var mi vatanbilgisayar, sinerji vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tomurxx kullanıcısına yanıt
    evet vatan bilgisayardan toplamak istiyorum.
  • evet haklısınız aslında bu şekilde tek 8 gb düşünmüştüm fakat Technopat kanalının videolarında 2x şeklinde daha çok verimli oldugunu söylemişlerdi o yüzden böyle düşündüm dediginiz gibi de yapabilirim hem daha ucuza gelir :) teşekkürler.
  • mehmetfatih_ M kullanıcısına yanıt
    Al bunu kafan rahat etsin butceni biraz astik ama oyunlarda daha iyi verim alabilirsin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ayın 1inde toplayacağım sistem. Yardımınıza ihtiyacım var. Ayın 1inde toplayacağım sistem. Yardımınıza ihtiyacım var.

• Ekran kartını kesinlikle 4 gb öneririm
    Tek modül ram almalısın dual quad modül
    İçin slotlarını doldurmana ihtiyacın yok
    Tek 8gb sonradan bi sekiz daha alırsın daha iyi olur kasayı kullanıyorum içinden çıkan xcalibre psu çok kaliteli.
    Su soğutma desteği olmasına rağmen pratikte sıkıntılı onun haricinde çok iyi. Eğer paraya sıkışırsanda b150den h110 a inebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfatih_

evet haklısınız aslında bu şekilde tek 8 gb düşünmüştüm fakat Technopat kanalının videolarında 2x şeklinde daha çok verimli oldugunu söylemişlerdi o yüzden böyle düşündüm dediginiz gibi de yapabilirim hem daha ucuza gelir :) teşekkürler.

Tek 8 alin.. Ileride ekleme sansiniz da olur. Gerci b 150 lerin 4 ram slotu vardi da gen3 siz bilirsiniz.perf farki yuzde 1 bil3 degil..

Teknopat yuzlerce insana g3258 aldirdi nasil altindan kalkacaklar vebalin bilmiyorum. Cok itimat etmiyorum o siteye g3258 e titan takip darvogaz yok dedikleri gunden beri...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jb.ati

Al bunu kafan rahat etsin butceni biraz astik ama oyunlarda daha iyi verim alabilirsin
    Bu mesaja eklenen görseller:

Ayın 1inde toplayacağım sistem. Yardımınıza ihtiyacım var. Ayın 1inde toplayacağım sistem. Yardımınıza ihtiyacım var.

merhaba, önerdiğiniz sistem güzel hatta hdd almayacagım icin onu es gecebilirim 2200 lira civarına düşer fakat sorum şu amd ekran kartının bir çok oyundaki optimizasyon sorununu biliyoruz bu yüzden özellikle nvidia almak istiyorum sizce yanlış mı yapıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetfatih_

evet haklısınız aslında bu şekilde tek 8 gb düşünmüştüm fakat Technopat kanalının videolarında 2x şeklinde daha çok verimli oldugunu söylemişlerdi o yüzden böyle düşündüm dediginiz gibi de yapabilirim hem daha ucuza gelir :) teşekkürler.

Tek 8 alin.. Ileride ekleme sansiniz da olur. Gerci b 150 lerin 4 ram slotu vardi da gen3 siz bilirsiniz.perf farki yuzde 1 bil3 degil..

Teknopat yuzlerce insana g3258 aldirdi nasil altindan kalkacaklar vebalin bilmiyorum. Cok itimat etmiyorum o siteye g3258 e titan takip darvogaz yok dedikleri gunden beri...

peki çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. dediğiniz gibi daha mantıklı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DIA

Ekran kartını kesinlikle 4 gb öneririm
    Tek modül ram almalısın dual quad modül
    İçin slotlarını doldurmana ihtiyacın yok
    Tek 8gb sonradan bi sekiz daha alırsın daha iyi olur kasayı kullanıyorum içinden çıkan xcalibre psu çok kaliteli.
    Su soğutma desteği olmasına rağmen pratikte sıkıntılı onun haricinde çok iyi. Eğer paraya sıkışırsanda b150den h110 a inebilirsin.

merhaba. acaba bahsettiginiz anakart bu mu?
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h110m-pro-vd-intel-h110-soket-1151-ddr4-2133mhz-vgadvi-anakart.html

ve ekran kartının 2g yada 4 g versiyonlarında çok şey farketmeyecegi söylenmişti technopat tarafından o yüzden aklımda soru işaretleri var. 4gb onermenizin sebebini öğrenebilir miyim. teşekkürler

• Anakart doğru
    Bahsettiğiniz sitede öyle birşey diyeceklerini sanmıyorum demişlersede 2 3 sene önce demişlerdir.

960 ve üstü için 4 gb şart.
    GTA5 1080p çözünürlükte 4gb ye yakın Vram kullanıyor.

Bu seneki bir oyunda bu bellek kullanımı varken 2 gb ekran kartı almak mantıklı olmaz

• quote:

Anakart doğru
    Bahsettiğiniz sitede öyle birşey diyeceklerini sanmıyorum demişlersede 2 3 sene önce demişlerdir.

960 ve üstü için 4 gb şart.
    GTA5 1080p çözünürlükte 4gb ye yakın Vram kullanıyor.

Bu seneki bir oyunda bu bellek kullanımı varken 2 gb ekran kartı almak mantıklı olmaz

peki bu dediginiz ekran kartı yeterli olur mu ve zotac olduğu için pek içime sinmeyecek biliyorum ne yapsam karar veremedim şimdi

http://www.vatanbilgisayar.com/zotac-gtx960-amp!-edition-gddr5-4gb-128bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

• İyi marka model üzeceğini zannetmiyorum

• quote:

İyi marka model üzeceğini zannetmiyorum

peki teşekkür ederim bilgilendirme için. iyi forumlar
    AMD hayla gelismekte olan bi marka bugun olur yarin duzelir ve ben r9 280x kullaniyorum gayette iyi hic bir sorun yasamiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jb.ati

AMD hayla gelismekte olan bi marka bugun olur yarin duzelir ve ben r9 280x kullaniyorum gayette iyi hic bir sorun yasamiyorum..

amd sistem kullanan arkadaşlarımın hepsi pişman keşke intel ve nvdia alsaydık diyorlar ve banada amd alma diye direttirdiler
    Amd ekran kartı ve işlemciyi karıştırmayın. Oyun için işlemci olarak en iyisi intel.
    Ama ekran kartı olarak fiyat performansa bakılmalı. Amd ekran kartı sürücüsü kısmında kendisini bayağı geliştirdi.
    Özellikle yeni nesil crimson sürücüleri son derece iyi.
  • kusura bakmayın uplamak istedim cidden çok acil
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.