Şimdi Ara

Ayıplı Araç İadesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 08.12.2019 tarihinde bir araç aldım. Aracı aldığım şahısla elimdeki konuşmalar, ilanın ekran görüntüsü, eksper raporu elimde duruyor. Aracı satın aldığım şahıs motor sorunsuzdur demişti. Aracı Afyon'dan Ankara'ya getirdik Ankara'da 100 KM yol yaptı. 14.12.2019 tarihinde araç antifriz atmaya başladı, hemen servise götürdük. Usta 16.12.2019 tarihinde beni arayıp "Aracın daha önce hararet yaparak conta yaktığını motorun bu arızadan dolayı işlem gördüğünü motor kapağının taşlandığını ve şimdi araçta 11 bin liralık masraf olduğunu." söyledi. Aracı aldığım şahsa mesaj atıp bilgi verdim kendisindeyken böyle bir sorun olmadığını söyledi. Araç elimde 5 gün kaldı ve şehir dışı yolu saymazsak sadece 100 km yol yaptı 20 km'si servise giderken oldu bu yolunda. Şimdi araç için dava açıp bedel iadesini istesem alabilme olasılığım nedir?
    Not: Eksperin Motor kapağındaki işlemi görmesi için açıp bakması gerekirmiş. Hiç bir eksper bu kadar detaya giremez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godfather06 -- 17 Aralık 2019; 22:8:18 >

• İhtar çekilecek sonrasında dava açılacak . Bu arıza sizde oluşmus dememesi için hukuki yollara bir an önce basvurmanizda fayda var.
    Hiç bir dava için sonuç taahhüt edilmez fakat kazanma olasiliginizin yüksek olduğunu düşünüyorum.
  • Lawyer066 L kullanıcısına yanıt
    T24
    Yargıtay'dan emsal karar: İkinci el araba 'kusurlu' satılamayacak
    https://t24.com.tr/haber/yargitaydan-emsal-karar-ikinci-el-araba-kusurlu-satilamayacak,401856
    şöyle bir haber gördüm durumu durumuma oldukça yakın gibi, bunu emsal gösterebilirsem ne kadar sürer mahkeme? Gösteremezsem ne kadar sürer? Bu konu hakkında bi bilginiz var mıdır acaba? Yarın zaten ilk işim notere gitmek olacak ustadan haber bekliyordum. Haber geldiği anda satıcıya ulaştım akşam ulaşayım sana dedi, akşamda ortak bir noktada buluşamadığımız için hukuki süreci başlatmaya karar verdim. Gün içerisinde olsaydı direk notere gidecektim ama oyaladı işte...

• Godfather06 G kullanıcısına yanıt
    Emsal kararları zaten mahkeme biliyor. Yine de sunabilirsiniz tabiki ama bu süreye etki etmez. Yaklaşık 1 yıl süreceğini göz önünde bulundurmalisiniz.
  • İhtar çekerken tecrübeli birinden yardım alın. İlanda motor sorunsuzdur ibaresi yazdığı belirtilmeli mesela, bunun dışında ilanda ve eksper raporunda belirtilmesi gereken ne varsa dilekçeye yazın ki mahkeme yoluna giderseniz eliniz kuvvetli olsun.
  • Son zamanlarda her yer expertiz firması doldu. Araç alırken özellikle yabancı şehirdeysen yandın, kime gideceğini bilemiyorsun. Bir de üstüne işini iyi yapmayan adama denk geldiysen satarken canın yanıyor, karşı tarafa mahcup oluyorsun. Şimdi siz araç sahibine deseniz aracı kusurlu sattınız diye. Kardeşim baktırıp aldın diyecek haklı olarak. Bu sorunu bilerek veya bilmeyerek almış oldunuz. Expertiz i mahkemeye versen bilirkişi alıcak exper dosyasını bakacak motor durumu ile ilgili bulgulara. Bunlar da başına gelecekleri bildiği için mekanik bölüme genel geçer şeyler yazıyorlar.
    Örnek olarak Motor Durumu : İYİ Hata Kodu: YOK
    Yani iyi ne demek. Çalışıyorsa iyi midir ? Yoksa kötüden daha düzgün anlamında mı ya da mükemmel mi ? Hiç bir bağlayıcılık sorumluluk yok.
  • aynı şey benim de başıma geldi ancak benim servis kaydında motorun değişmesi gerektiği söylenmiş bu nedenle satıcıyı aradım ya bu arabayı al yada 20 30 bin fazladan ödersin dedim mahkeme yolu ile sonuç olarak aracı geri aldı, siz de önce satıcıyı arayın süreç hakkında bilgi verin mahkemeyi kaybetme ihtimaliniz yok denecek kadar az, eğer aracı geri almazsan maddi manevi tazminat talebi ve aracın iadesi talebi ile dava açacağım deyin. almayı kabul etmez ise önce noterden sürece açıklayacı bir ihtar çekin 10 gün süre verin iade almazsa 10 gün sonra hemen hukuk mahkemelerinde davayı açın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç iade konusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.