Şimdi Ara

AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
45
Favori
79.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://forum.altyazi.org/index.php?showtopic=213826

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet o standart çoktan iptal olmuş, ama bizimkiler iptal olan standart yerine kafalarında yeni bir standart oluşturmaya çalışmışlar tabi pek becerememişler servis elemanlarından biri 3 metre diğeri 3,5 metre diyordu. Yargıtay kararı var filan deyince de error vermişlerdi:)

Son üç yılda 5 kez Televizyon aldım, bir tanesinde bile servis elemanlarını TV'nin kaç saat çalıştığına bakmaya ikna edemedim. Kutuya bakıp "abi bu sıfır" diyeninden, "jelatini bile sapasağlam" diyenine, "cihazda hiç toz yok sıfırdır kesin" diyenine kadar ilginç tiplerle muhattap oldum.

Ölü piksel konusunda da, forumda çok detaylı bir başlık var. Mahkeme ve yargıtay kararları paylaşılmış:http://forum.donanimhaber.com/m_56193556/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: whitelighter

Evet o standart çoktan iptal olmuş, ama bizimkiler iptal olan standart yerine kafalarında yeni bir standart oluşturmaya çalışmışlar tabi pek becerememişler servis elemanlarından biri 3 metre diğeri 3,5 metre diyordu. Yargıtay kararı var filan deyince de error vermişlerdi:)

Son üç yılda 5 kez Televizyon aldım, bir tanesinde bile servis elemanlarını TV'nin kaç saat çalıştığına bakmaya ikna edemedim. Kutuya bakıp "abi bu sıfır" diyeninden, "jelatini bile sapasağlam" diyenine, "cihazda hiç toz yok sıfırdır kesin" diyenine kadar ilginç tiplerle muhattap oldum.

Ölü piksel konusunda da, forumda çok detaylı bir başlık var. Mahkeme ve yargıtay kararları paylaşılmış:http://forum.donanimhaber.com/m_56193556/tm.htm

:) uc yilda bes tv iyiymis be abi. Hangi tv.ler uzak duralim madem.

Dun bi arkadas sekiz yil once aldigi panasonic tv.nin halen saglam oldugunu soyledi

Biz de ekonomik ve siyasi sistem "yersen abi" uzerine kurulmus

• sabahattin ali S kullanıcısına yanıt
    Sabahattin Ali Bey teşekkür ederim bunu servise gösterip en azından gözlerini korkutma işin ciddiyetini anlama konusunda yardımcı olacak bir delil oldu

• 2013'de LG 47LA860V almıştım, dikey bantlanması ile meşhur bir TV'dir kendisi. İlkini iade ettim yenisi geldi, ikincisinde de aynı şey olunca ücret iadesi aldım. Daha sonra LG bu sorunu kabul etmemeye başladı ve pek çok kişi mağdur oldu, forumda başlığı bile var:http://forum.donanimhaber.com/m_83663592/tm.htm

Daha sonra ilk olarak Philips 47PFL7008 aldım, servis kurarken Ambilight özelliğinin çalışmadığı ortaya çıktı uğraşmadan iade edebildim. Sonra Philips 46PFL8008K aldım, aşağı yukarı LG ile aynı fiyattaydı. TV iyiydi de, bulutlanma ışık sızması filan normalin üstü seviyedeydi. Zor da olsa değişim karar çıktı, yeni gelen TV'de de aynı sorunlar vardı artık lanet olsun deyip uzun bir süre onu kullandım, fakat 6-7 ay geçtikten sonra sorunlar çok daha göze batmaya başladı. Senin Sharp TV'ndeki kadar bulutlanma + hem yatay hem dikey bantlanma olmaya başladı. Dayanamayıp servise verdim yine, 2 ay filan merkezlerinde incelediler normal dediler üstüne TV'yi bana ölü piksellerle teslim etmeye çalıştılar. Allah'tan 3 metreden belli oluyordu da teslim almadım TV'yi :)) Şu an mahkemeliğiz kendileriyle.

Son olarak yeter bu LED'lerden çektiğim deyip LG 50PB960V plazma aldım. Hiç memnun kalmayınca cayma hakkı vs. derken malum süreci yaşıyorum :)

Arada bir de anne-babama salonda izlesinler diye 32 inc bir Philips almıştım, 4508 gibi bir modeli vardı emin değilim. Şu an o 5 TV'den evde tek duran o

Şu an hiç TV almamak, hatta hayatımdan TV'yi tamamen çıkarıp PC monitörü ile idare etmek ile Sony almak arasında gidip geliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitelighter -- 12 Şubat 2015; 23:46:29 >

• whitelighter W kullanıcısına yanıt
    monitörlerde bu sorunlar olmzken nedense tv panellerinde olması garip... hatta burning bile oluyor... LCD bu arkaya led koydular diye LED olmuyor... adını led koyup satmaları tüketiciyi aldatmak sayılmaz mı? LED aydınlatmalı LCD demeleri gerek... belki AMOLED ve OLED panelli tvler sorunsuz olur...
  • whitelighter W kullanıcısına yanıt
    Benzer sorunları 5 ay içinde 4 adet tv ile bende yaşadım malesef samsung hu7500 sonrasinda samsung hu8200 lg pb960v yine lg ub980v en sonunda şuan kullanmakta olduğum sharp 60le752 ile devam ediyorum bu maceranin sonun anladigim tek şey led tv alinmaz kullanılmaz kim ne derse ne iddaa ederse etsin ülkemizde satilan tüm led tv ler sorunlu istisnasiz bu kadar olaydan sonra nerde bir tv ye denk gelsem dikkatlica izliyorum bakkal berber kasap kahve vs takinti oldu bu bende ve şu ana kadar sorunsuz tv ye denk gelmedim benim tv imde sorun yok diyen ya yalan söylüyor yada sorunu anlamıyor fark edemiyor binlerce film lik bluray koleksiyonum var malesef izleyecek zevk alicak tv im yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: jackbauer

Benzer sorunları 5 ay içinde 4 adet tv ile bende yaşadım malesef samsung hu7500 sonrasinda samsung hu8200 lg pb960v yine lg ub980v en sonunda şuan kullanmakta olduğum sharp 60le752 ile devam ediyorum bu maceranin sonun anladigim tek şey led tv alinmaz kullanılmaz kim ne derse ne iddaa ederse etsin ülkemizde satilan tüm led tv ler sorunlu istisnasiz bu kadar olaydan sonra nerde bir tv ye denk gelsem dikkatlica izliyorum bakkal berber kasap kahve vs takinti oldu bu bende ve şu ana kadar sorunsuz tv ye denk gelmedim benim tv imde sorun yok diyen ya yalan söylüyor yada sorunu anlamıyor fark edemiyor binlerce film lik bluray koleksiyonum var malesef izleyecek zevk alicak tv im yok...

paranoyak oldum bu süreçte. İnsanlara olan güvenim bir miktar azaldı. Gördüğüm her tv.ye bakma konusunda yalnız olmadığımı bilmek hoşuma gitti :)))

Galiba şu "firmalar sorunlu seri üretimleri 3. dünya ülkelerine gönderiyor, hukuk kuralları tam işlemediği ve insanlarda hak arama kültürü tam yerleşmediği için" teorisi doğru. Yahu bu kadar sorun olur mu böyle üst düzey teknolojik aletlerde. Yok mu bunun testleri falan piyasaya sürülmeden fabrikada. Şans falan değil resmen politika bu bence

bahsettiğin tv.lerin çoğu radarıma takılmıştı. İyi ki almamışım diyeceğim ama sharp 60uq10 la mahkemelik oldum ben de

• quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

Arkadaşlar biri fikir verebilir mi arıza kaydı oluşturdum 48 saat içinde Size dönüş yapılacak dendi. Servis gelmeden 1 saat önceden arayacak denildi. Servis gelip bakacak 4 gün önce aldım model philips 47pfk6309 açıkcası moralim sıfır oldu tv Bimeks'ten alındı tv değişim olur mu?
     AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Ölü piksel dışında bulutlanma ve ışık sızması var gibi geldi. Siyah arkaplanda arka ışık maxta iken karanlık odada fotoğraf çekerseniz daha net görülür.

Sadece 1 adet ölü piksel bulunması zaten ayıplı ürün olduğunun kanıtı. Servis çözmez ise 3300TL'nin altında fiyata aldıysanız hakem heyetine gidersiniz.

• Az önce çektim ürün 2000 TL Ye alındı
     AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 13 Şubat 2015; 0:35:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

Az önce çektim ürün 2000 TL Ye alındı
     AYIPLI MAL İADESİ HUKUKİ SÜRECİ BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI

Bariz ışık sızması var. Normalde heryerin eşit ışık dağılımına sahip olması gerekli. Bulutlanma yok gibi.

• Urun kotu durumda hocam. Iade ya da degisim icin basvurun bence. Film izlenmez o tv.de. Bendeki de buna benzer durumda. Arka plan siyah oldugunda goruntu berbat oluyor

• İnşallah değişim olurda çok fazla uğraşmak zorunda kalmam

• ışık sızmaı zamanla geçebiliyor... o nedenle normal demeye kalkabilirler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

ışık sızmaı zamanla geçebiliyor... o nedenle normal demeye kalkabilirler...

O konuda bilgim yok, ışık sızması geçse bile arkadaşın TV'de ölü piksel var. Yani her türlü ayıplı ürün.

• Az önce Servis aradı 30 dk içinde geliyoruz dedi bakalım sonuç nasıl olacak

• Servis tv.yi goturelim derse form al mutlaka. Tarihi falan acikca yazsin. Musteri sikayeti bolumune butun sorunlari tek tek acikca yazdir. Ilerde lazim olabilir. Form almadan verme tv.yi hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

ışık sızmaı zamanla geçebiliyor... o nedenle normal demeye kalkabilirler...

Isik sizmasi neden olur ve nasil gecer zamanla ? Bu duydugunuz bir sey mi, teknik olarak bildiginiz bir sey mi ? Isik sizmasi sorunu nedeni ile mahkemeye basvurdum o yuzden soruyorum.

• sabahattin ali S kullanıcısına yanıt
    Servisin kayıt formu diyorsunuz dimi daha önce samsung marka tv servise verirken arıza neyse onu yazan form vermişti onun gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 13 Şubat 2015; 10:32:30 >
  • Direkt servise söyleyim mi değişim istiyorum yada iade diye, tamir istemiyorum

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.