Şimdi Ara

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
10
Favori
14.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işinle ilgili bir yer asgari teklif etmişse onu kabul etmeliydin evet bu belki şu an için kötü görünüyor olabilir ama şu an zaten sıfırdasın , hem sana gelir sağlayacak ondan da önemlisi tecrübe katacaktı , iş hayatına atılmada tecrübe paradan çok daha önemli ve onuda sana kimse parayla vermez vakit ve emek harcamak zorundasın , şu durumda işe bakış önceliğin maddi değil kendi alanında kazanacağın tecrübe olarak bakmandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 12 Kasım 2021; 14:1:32 >
  • Memur ol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt

Hocam İstanbul olmasa kabul ederdim zaten ama asgari ücretle orada yaşanmaz.

• vaktin de varken bence yazılıma yönelebilirsin.özel bir alanda iş bulmak cidden zor.

• Umarım en kısa zamanda hayatınız düzene girer hocam. Unutmayın güneşin doğduğu an karanlığın en yoğun olduğu zamandır. Her şey gönlünüzce olsun Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) 

• Merhaba hocam. Durumunuz ülkenin kanayan yaralarından maalesef. Ama karamsar olmayın. Karamsar ruh haliyle gezmek hiçbir şeyi çözmüyor maalesef. Durumunuzu iyileştirmek için çabalayın.

Çok sevdiğim bir arkadaşım sizinle aynı bölümden mezun. Özel sektörün durumunu bildiği için okurken formasyon aldı ve öğretmen olarak atandı. Bu seçeneği ciddi ciddi düşünün. İsterseniz sizi görüştürebilirim. Detaylı bilgi sahibi olmuş olursunuz.

Bu yaşta ailenizden para alamamanızı çok iyi anlıyorum. Aynı durumu yaşadım. Sosyal medyadan reklam yaparak pestilli tatlı satıyorlar. Kısa sürede elinize güzel paralar geçebilir. Eğer yaparım derseniz size tatlıları alacağınız yer önerebilirim. Bütçeniz kadar alır ve satışını yaparsınız. Paket başına 15-20 lira bırakıyor. Bir ara hanım heveslendigi için yaptık bu işi fakat benim zamanım yok ve 2 tane eşek sıpam olduğu için hanım da uğraşmadı ve bıraktık. Sadece çevreye yaptığımız satıştan bir ayda nerdeyse hiç uğraşmadan 1500 lira bıraktı .

• Dostum bu bölümü okuyacağın zamanda zanaat tabir edilen bir işe başlasaydın şimdiye kadar kalfa seviyesine gelmiştin ve inan çok güzel paralar kazanıyorlar. Gençlerimizin sıkıntısı herkesin üniversite bitirip holdinglerde plazalarda çalışmak istemesi ama gelişmemiş bir ülkeyiz bunu kabullenmek lazım. Herkes üniversite bitirmek istiyor, iş bulması neredeyse imkansız bölümleri bitirip 25 yaşında hayata atılmaya çalışıyor. O yaştan sonra zanaat falan öğrenemezsin, eğer kendi alanında da iş bulamazsan mecbur garsonluk, kasiyerlik gibi işler kalıyor geriye ki bu işler maaşına göre çok ağır işler ömrünü kasiyer, garson olarak geçiremezsin psikolojik ve fiziksel sorunlar baş göstermesi kaçınılmaz.

Tavsiyeme gelirsek eğer bütçen varsa a1 ehliyet alıp motorlu kurye olabilirsin. Bildiğim kadarıyla ciddi eleman açığı var. Bu da ağır bir iş ama en azından maaşları fena değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Asgari de olsa çalış. Ve tabiki hızlı bir şekilde iş bakmaya devam et.
    Çalışmayan insan psikolojik olarak tükenir. Özgüveni kaybolur. Bir an önce ne olursa olsun herhangi bir işe gir ve bir uğraş sahibi ol.

• Umudunu kaybetme kardeşim biliyorum zor 5 sene kpss hazırlanmış biri olarak söylüyorum bunu . Tam 5 sene sonra atandım her sene puanlarım +80 idi İİBF mezunuyum benimde hiç kolay olmadı atanabilmem . Atandığım puanım 94 herkes gezer tozarken ben her şeyden vazgeçtim oturdum ders çalıştım öncesinde 2 mülakattan elendim 3. mülakatımda oldu çok emek verdim çok şükür karşılığını aldım . Kpss hedefin varsa her zaman en iyisini yapman gerekiyor alımlar baya düştü son yıllarda . Özel sektör de ise durumlar belli ama işşizlik çok zor zamanla insanı maddi ve manevi yıpratıyor maalesef.

• Aynı bölüm mezunuyuz. İş bulma konusunda benzer şeyleri bende yaşadım. Devlet alım yapmadığı için geriye özel sektör kalıyor. Maaşlar da haliyle arz talep ilişkisine göre belirleniyor. Bu yüzden mühendis de olsan tecrübesiz olduğun için asgari ile başlayacaksın. En iyi ihtimal 3000+yol+yemek olacaktır. Genelde yol ücreti de verilmez hatta.
    Eğer bir firmaya girmeyi başarırsan dediğin gibi bol bol direksiyon başında zaman geçirmen gerekecek. Src belgesi sahibi olman da gerebiliyor firmanın vereceği araca bağlı olarak. 2 yıl çalıştıktan sonra maaşında ufak bir iyileştirme olur. Fakat maaşın hep az olacak. İlk 5 sene aldığın para kiraya gidecek. Sonrasında daha iyi firmalara geçebilirsen maaşın geçinmene yetecek miktarlara gelebilir.
    Ben 3 ay kadar çalıştım. Nispeten güzel bir işti. Kendimi geliştirme imkanı bulunuyordu ve araç üzerinde pek zaman geçirmek zorunda değildim ona rağmen zabıt katibi olmak için işi bıraktım. Size de alternatifleri değerlendirmenizi tavsiye ederim. Zorlu bir süreç gerçekten. Psikolojik olarak çok yıpratıcı. Fakat iş şartları ve alınan maaş iyi olmayınca çalışmanın da pek anlamı olmuyor. İşe girerseniz demek istediğimi anlarsınız hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 5-10 bin lira birikmiş paranız varsa Bitcoin, Altcoin için bot kurun. Ayda %10 kazandırsa, parayı hiç çekmeseniz, 1000 dolar, 36 ay sonunda 31bin dolar olur. Ben 500 dolarla başladım. 1 ay deniyorum. Bot için indikatörü de kendim yazıyorum. Kimsenin indikatörüne kanıp paramı riske atmıyorum.

36 ay sonra da 31 bin doları bankaya 32 günlük faize yatırırsanız, her ay 4 bin lira geliriniz olur. Çalışmasanız da olur. Emekli maaşı gibi.

Şu 36 ay %10 kazanayım ben sonra emekliyim. 36 ay sonunda tekrar 1000 dolarla başlarım. Bu sefer de ev, araba param çıkar. Hiç özel sektörde iş aramakla uğraşamam.

Sabah kalk işe git. 10 saat çalış. Cehennem gibi.

1000 dolarınızı riske atın, deneyin. Denerseniz kazanma ihtimaliniz %50. Denemezseniz kazanma ihtimaliniz %0. Olmazsa 1000 dolar kaybedersiniz ama olursa emekli olursunuz.

Hesaplama

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 12 Kasım 2021; 15:25:39 >

• Türkiye’nin hali okurken üzüldüm gerçekten

• İzmir’de olsanız destek olurdum

• ÖzgünK kullanıcısına yanıt

Böyle şeyler matematikte kalır.

• asertyu kullanıcısına yanıt

Her ay %10 kazandırmasın. Bir ay %5, diğer ay %15 kazandırsın. O da olur. Bu yöntemle geçinen milyonlar var dünyada. Bu da meslek. Tam tersi olsa Bitcoin fiyatı 100 dolardan 60 bin dolara yükselmezdi. Alıyorlar, satıyorlar, kullanıyorlar ki değeri var. Size başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 12 Kasım 2021; 15:57:42 >
  • asertyu kullanıcısına yanıt

Bir dönem web design ile ilgilenmiştim (daha çok front end). Fakat yazılımda ustalaşmanın en az 2-3 senemi alacağını düşündüğümden ilerlemedim. Hata mı ettim acaba? Veya başka alanlara mı yönelsem CAD programları veya Java, Unity gibi?

• ÖzgünK kullanıcısına yanıt

sonucu editlerseniz çok sevinirim.1 sene sonra

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Öğretmen olunabiliyor muymuş ya? Onu bilmiyordum. Bir bakayım.

Hocam dediğiniz şey nasıl yani, toptan tatlı alıyoruz kâr koyup satıyor muyuz? Instagram'dan mı yapıyorlar? Vergisi vs. devlete belirtmemiz mi lazım yoksa direkt elden bu şekilde satabiliyor muyuz?

• alkgs A kullanıcısına yanıt

Hocam valla hata ettik ya bilsem okumazdım zaten. Ehliyet konusunda yine hata ettim B alacağıma A1 alsaydım başvururdum kuryeliğe falan da, en azından işe yarardı. Bizim tanıdık bir kurs var onlara bir sorayım belki indirim yaparlar, bu bana da mantıklı geliyor

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.