Şimdi Ara

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
10
Favori
15.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ankara kuryelik sizin adınıza iyi başlangıç olur . Nedenini de şöyle açıklayayım . Kuryelerin maaşı getirde vs aşırı çalışınca gerçekten iyi . Kölelik mi evet ama kazanabileceğin bir para var . Orada ev de tutarsın ailene para da yollarsın . Biraz paranı biriktirirsin fırsat oldukça . O sırada da işlere başvurursun . Ankara büyükşehir belki bir yerden ekmek çıkar .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • çağrı merkezine gir çalış başka iş bulana kadar.

• Hocam bence asgari ücret olsa bile kendi alanınıza ise 1 yıl kadar çalışın. CV üzerinde tecrübe her zaman iyidir. Tecrübe olduktan sonra zaten asgari ücretin yüzüne bile bakmazsınız.

• İş mezun olduğun bölümle alakalıysa hemen girip başlamalıydın, özel sektörde tecrübe her şeydir. 1-2 seneye kendini başka bir firmaya daha iyi ücretle atabilirdin. Polislik, askerlin en son tercihin olsun, askerler 4 sene doğu batı yapıyor, batıya gelirsin görevlendirme çıkar 6-7 ay başka ile gönderirler eve gelemezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim seni çok iyi anlıyorum, ülkemizin yarısı ne yazık ki asgari ücretle çalışıyor. Adamakıllı bir iş arıyorsun bunu da çok iyi anlıyorum. Ancak senin sıkıntının temelinde üniversite mezunu olmana rağmen halen ailene yük olman var galiba. Hangi iş olursa olsun özel ve ya devlet farketmiyor bir şekilde referans isteniyor çünkü öyle insanlar işe giriyor ki ya yarı yolda bırakıyor seni ya bir akıl rahatsızlığı oluyor ve ya inanılmaz dengesiz elemanlar çıkabiliyor, bu nedenle birilerinin "ben bu adama kefilim" demesini bekliyorlar. Ben özel bir bankada yazılımcıyım ve devletle hiç alakamız yok ama bizde bile referansla alım yapıyorlar mümkünse. Geçenlerde bir yeni mezun işe başladı 3. ayda bıraktı işi. Bir haftasonu kaçtı adam resmen. Veda bile etmedi, telefon etmiş ve ayrılmış.

Zaten kendi mesleğin dışındaki mesleklere de açıksın anladığım kadarıyla, öncelikle iyi kötü biraz para kazanmalı ve özgüvenini kazanmalısın. Farklı illerde fabrikalar işçi alımı yapıyorlar bunları takip edebileceğin forumlar olabilir, şu anda tam bilmiyorum ama araştırarak bulabilirsin. Mesela Adana'daki Sasa fabrikasıydı yanlış hatırlamıyorsam, işçi alıyor, ancak ne derece referans istiyorlar bunu bilemiyorum. Bu konuda yüzsüz olup mühendisler odası başkanı dahil herkese mail atıp darlayabilir gerekirse ziyaret edebilirsin, bunda utanılacak sıkılacak bir şey yok. Bulunduğun ilin mühendisler odası başkanından da isteyebilirsin bu referansı. Başka fırsatlar da olabilir, takip edebilir, netten bulabilirsin ama dediğim gibi bu şekilde dışarıya açık ilanlarda bir referans bulsan çok iyi olur, dikkat ediyorlar.

Ümitlerini kpss ve ya devletle irtibatlı irtisaklı yerlerden kurtar, oralar çok büyük torpillerin yoksa başkasına ait. Asgari ücret de olsa bir işte çalışmaya başla, kafan meşgul olsun, para kazan, kazandığın parayı harca yani zor da olsa yaşadığının farkına varmalısın. Sunu unutma türkiyede sayısız insan yaşamlarını asgari ücretle sürdürüyor, ailelerini geçindiriyor, gülüyor eğleniyor ve az da olsa bir şekilde mutlu oluyorlar. Biliyorum ideal değil ama hiçbir şey yapmayıp evde oturmayı bırakmalısın, iş görüşmelerine mümkünse direk git, gez, bak. A101, Sok gibi yerler mağaza görevlileri alıyorlar ki referans isteyebilirler bu konuya bir araştırsan iyi olur ama devlet torpili gibi güçlü referanslara gerek olmuyor buralarda. Kısacası kardeşim asgari ücret de olsa çalışmalısın, üniversite mezunu akıllı bir insansın, bulunduğun yerde de yeteneklerinle yükselebilirsin ve ya kazandığın tecrübeyle başka yerlere geçiş yapabilirsin.

Ümidini kaybetme ve önüne gelen fırsat asgari ücret de olsa çalış, para kazan ve kafanı meşgul et. Ne kadar çok bekleyip düşünürsen o kadar çok rahatsız olursun.

• aLastis kullanıcısına yanıt

İSG uzmanı olabiliyor muyuz? Bunu bilmiyordum, araştıracağım teşekkürler  

• Allah yardimcin olsun kardesim, ulkemin bu nesil genclerine cok uzuluyorum gercekten dunyanin her milletinden zeki atak is bitirici ve pratik zekali genclerimiz harcaniyor.

Ailen sana laf sokmuyorsa vs iyi bir ailen varsa o yonden oda buyuk bir arti is bulana kadar bide onlarla ugrasmazsin. Umarim guzel bir is bulup hayatina devam edersin iyi bir sekilde.

Battik valla ulke olarak.

• cemsinan kullanıcısına yanıt

Ben de bölümü çok seviyorum ama sonu hüsran. Türkiye'de yabancı medikal şirketler var ama inanılmaz kalifiye istiyorlar. Bir tek Siemens'le görüşmüştüm bir ara, onlar başvuruyu aldı ama elediler :')

Ara sıra freelance işler yapıyorum kazanmak için. Pek bir getirisi olmuyor ama

• danny_zuko kullanıcısına yanıt

İşte, hangi iş olursa olsun başvuruyorum artık. Umarım dönüş olur.

• alpalp84 kullanıcısına yanıt

Aynen öyle ya, derslerde bile hocalar yalan söyledi. Yok ataması şu puanlarla, yok özelde şu işleri yaparsınız diye diye bitirdiler bizi. Ben hakkımı da helal etmiyorum zaten.

Ücret konusunda da, şehrimde o parayı verse kabul ederim ama İstanbul için asgari önerdi adam. Orada sürünürsün asgariyle.

• Benim bir arkadaş benle aynı anda Deniz Harp Okulu okudu. Bitirince direkt atanıp işe başladı 11k maaş alıyo.

Ben de Kpss ye gireyim, uzun dönem askerlik tercih edicem belki alırlar maaşlı yaparız

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Hocam haklısınız da, 1 sene boyunca beş parasız nasıl oturayım ki? Dediğim gibi, kendi şehrim olsa yine asgariyi kabul edebilirim. Zaten şehrimde o yüzden iş farketmeden her yere başvuruyorum.

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

Hocam İstanbul'da asgari ücretle sürünürsün. Bir de ben şehir değiştiricem düşün.

• Empirewashere E kullanıcısına yanıt

Motor ehliyetim yok ki kolay alınıyo mu?

• Alıntı

metni:
    Mesleğiniz nedir ? Tam otomatik olarak ne yaparsınız ?

• antylwa kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam, dediklerinize bakıcam. İşçi alımlarını araştırayım bi

• Motor sürmekten korkmuyorsanız evet ama onun için de bir sermaye lazım . 2 milyar olmuştur onlar da .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kıbrıs'a da bir baksana, oteller iyi ücret veriyorlardı orada. Şansını bir dene.

• Hocam bu dediklerinizin hepsine başvurdum ama hepsinden de mülakat aşamasında elendim. Eğer sağlam bir torpiliniz yoksa gariban Türk gencine bu mesleklere girmek haram…

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Aa bak Antalya'da otellere bakmıştım hem kalacak yer problemi olmuyo hem para kazanırım diye. Kıbrısa da bakayım bi

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.