Şimdi Ara

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
10
Favori
15.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Halinize üzüldüm. Allah kolaylık versin. Acıcık genç olsam yemin ederim ki sanayiye bir yerden başlardım. Okumazdım. Duruma göre kaportacı, yedek parçacı, ekzoscu, elektrikçi olurdum. Bu ülkede okumanın yanında şans faktörü de olmalı.

• 15 senedir biyomedikal isindeyim biyomedikal 10 sene önce çok güzel kazandırdı millet kaymağını yedi şuan ne devlet ödeme veriyor nede özel firmalar Allah kurtarsın herkesi bana gelen tüm stajerleri başka bi alana yönlendiriyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce elektronik devrelerle ilgili bir web sitem var. İlgilenirseniz kpss ye çalışırken size aylık 500-600 TL civarında yazı yazma işi verebilirim. Bu işleri severseniz kendi sitenizi açmamıza Yardımcı olurum. İlgileniyorsanız özelden yazınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt

İyi yapıyorsunuz. Bana da bazen soruyorlar, okumayın diyorum. Amacım insanların hevesini kırmak değil ama sonu böyle oluyor. Bu ülkede ya sağlık okuyacan, ya polis/asker gibi işlere gircen. Okumak çok boş artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bolanka B kullanıcısına yanıt

Olur hocam daha önce blog yazma işi yaptım kısa süreli. İngilizce mi yazıyorsunuz?

Web sitesi açmayı az çok biliyorum fakat içerik olarak kafamda birşey yok. Bir de uzun bir emek istiyor, şu an zamanımı ona ayırmak pek mantıklı gelmiyor.

• Yapabilirseniz bir yabancı dil daha öğrenip, turist olan yerlerde para kazanabilirsiniz.

. Normalde sistemini hiç beğenmesem de sertifika kısmını sevdim, Açıköğretim yabancı dil eğitimini (Arapça, İngilizce vs) tavsiye ediyorum.

İngilizcenizi de yds veya tofel ile resmileştirin.

Bir de askeriyeyi deneyebilirsiniz, orada 1 yıl uzman çavuş olarak çalışabilirseniz nefes alabilecek bir para biriktirebilirsiniz.

• Evet ya direksiyon ya da yazılı sınava giriyorsunuz. Benim arkadaşımda biyomedikal önlisans mezunu yani teknisyen. Çocuk şuan güvenlik olarak çalışıyor 8 saat mesai + yemek + servis ayda 3500 TL maaşla Ankara-Beypazarı'nda ailesiyle yaşıyor. Ufak bir ilçe için 3500 TL maaş iyi para.

Ben senin yerinde olsam farklı şehirlere gitmeye çalışmam, Malatya büyükşehir illaki iş bulursun. Sigortalı bir işe girmeye çalışırım burada akıl veren çok olacaktır fakat aş veren olmaz. En mantıklısı silahlı güvenlik sertifikası alıp güvenlik olabilirsin rahat bir iş, geceleri falan nöbetlerde bir yandan da kpss çalışırsın. Kuryelik işinin parası iyi ama yazın sıcağında kışın soğuğunda sipariş yetiştirmesi stresi ve insanlarla uğraşması kolay değil. Bankaya güvenlik olarak girersen haftasonu tatilinde olur en kötü 3500-4000 TL maaşı mevcut.

Özel sektör adamın suyunu çıkarıyor dediğim gibi silahlı güvenlik sertifikası al kurumsal şirketlere müracaat et. Bir fabrikaya girersin Malatya'da vardır 8 saat mesai + yol + yemek + servis imkanları olur. Kalan zamanında ve gece nöbetlerinde kpss çalışırsın hiç yoktan sigortanda yatar. Askere giderken tazminatını alır öyle gidersin 10-15 bin TL verirler, trafikte acemiyim diyorsun kuryeliğe yönelme derim.

• Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi özel güvenlik olabilir.

Bir de ben söyleyeyim. Ortalaman iyi , yabancı dilin var. Dolayısıyla benim sana söyleyebileceğim şey yüksek lisans yapmak. Ama buradaki ana etken şu. Yüksek lisans yaparken iyi miktarda burs bulabilirsin. Bu burslar yüksek miktarlara bile çıkabiliyor ki YL yaparken özgeçmişine eklemen , firmaların daha çok dikkatini çekebilir. Hatta bazı firmalar YL yapan çalışanına ödenek bile ayırabiliyor. Malatya'da olmayabilir böyle bir şansın onun için bir şey diyemiyorum ama aklının bir kenarında olsun yine de.

Şahsen söylediğin gibi bende C ingilizce olsa kesin YL denerdim.

• https://forum.donanimhaber.com/2-yildir-issizim--151110045

Bende senin gibi konu açtım bakalım bana ne tavsiyeler gelecek  

• Hocam tecrübeme dayanarak söylüyorum;

İş ararken doğru söylenmez!

Ehliyet mi soruyorlar, 12 yaşından beri araba sürüyorum diyeceksiniz. Baktınız işe aldılar, ilk fırsattta işe başlamadan araba kiralayın, arkadaş çevrenizde arabası olan illa ki vardır. Onlarda 2 tur atın zaten acemilik gidiyor. Sonrası cesaret.

Gittiğiniz iş görüşmelerine o işyerinin rakibi veya daha üstü bir firma-kuruluş varsa onlardan da teklif aldım ama sizinde şartlarınızı öğrenmek için görüşmeye geldim demelisiniz! İşverene sakın ha "ben senin işine muhtacım" izlenimi vermeyin. Onun size ihtiyacı olduğuna ikna etmelisiniz, kısaca sizi almazsa neyi kaybedeceğini görüşmede adamın gözüne sokmalısınız.

Yabancı dil mi soruyor, yazın ingiltereye staja gittiniz, yada work and travel programı ile ABD ye gittiniz, foto sorarlarsa akıllı telefonum bozuldu, tüm fotolarım orda gitti, sosyal medyayı da pek kullanmıyorum, milleti kıskandıracak foto paylaşmıyorum vs.

Askerlir mi sordular, 2-3 yıl tecil ettirdim dersiniz, ya da seçime yakın zaten bedelli askerlik çıkar, bende bedelli yapmak istiyorum diyiverin.

Bulunduğunuz şehirden başka bir şehire veya büyükşehire mi gitmeniz gerekeyor, gidin ama vereceğiniz ücretin sizi o şehire gitmeye ikna edecek düzeyde olmasını talep edin, Mesela istanbula geldiniz sadece ev kirası 2000-2500 TL, yeme içme şu bu derken minimum 5-6 bin tl talep edin.

Bakın bunları kim söylüyor : 2007 yılında üniden mezun oldum, 2008 de kısa dönem askerlik yaptım, o arada ki 1 yılda Türkiyede ki ilk 15 büyük bankaya başvurdum, kamular hariç, KPSS ye girmemiştim mezun olduğum yıl. Oyak, Ykrd, Garanti, TEB, HSBC hepsi kredi kartı pazarlama için çağırdı, gitmedim. En son OYAK bank (Şimdi ing oldu ) Maslak genel müdürlüğe çağırdı, Mülakat akşam 6 da, ev Zeytinburnunda, metro, metrobüs imkanı kısıtlı, yok o zamanlar, hava yağmurlu ve ben evden 12:30 gibi çıktım,mecidiyeköye gittim. Saat 15 falan oldu, sonra maslaktan geçen otobüse bindim, 17:30 gibi ancak ulaştım. Ama dediğim gibi o akşam yağmurluydu ve ben ilk defa oraya gitmiştim. Garip garip sorular soruldu, cevaplar verildi, sonuç : efendim sizi müşteri ilişkileri asistanı olarak davet ettik ama önce gişede çalışırmısınız, maaş 680 TL dediler. Teşekkür edip çıktım, ve o günden sonra KPSS ye çalışıp sınava girdim, askere gittim, Askerden geldim ve KPSS den aldığım puan ile şuan çalıştığım kamu bankasında işe başladım, 12 yıldır çalışıyorum. 1 sene önce 2007 de 680 TL (550 dolar yaklaşık, asgari ücret net 403 TL, dolar 1,23 bu arada) yi ret ettim ve 2009 yılında 900 dolara karşılık gelen maaşla şuan ki işime başladım. Sakın vazgeçmeyin, rızkınız bir yerlerde sizi bekliyor, Sadece zamanı belki şuan değil. Ama şunu sakın unutmayın, sizin değerinizi verebilecek kişi/patron/kurum/kuruluşlarda çalışın.

• sıranı beklicen

• En yakın arkadaşım mühendis asgari alıyor . Abi ben şunu anlamıyorum okul okumadan direk 18 yaşında zanaat gerektiren bir işe girsen 4 yılda hem o işin uzmanı olursun hem maaşın artar hemde salak değilsen birikimini yatırım araçlarında en az 5 e katlarsın. Okul okuyanların büyük kısmı boşa gidiyor eğitim sistemi berbat.

• Hayırlı olsun hocam  

• amanhem kullanıcısına yanıt

Hocam o kadar haklısınız ki... Ben ilk iş aradığım zamanlarda kendimi çok muhtaç gösteriyodum ne verirseniz okeyim diyordum bir çoğu ondan gitti. Artık onu yapmıyorum ama olsun bir sürü tecrübe edindim. Dediğiniz gibi biliyorum ki bir yerde rızkım var ama şartlar beni çok sıkıştırıyor. Zaten az önce burda bir kuryelik işi buldum yukarı yazdım, ona gidicem yarın adam acil birini arıyo. En azından para kazanırım bir süre de bir psikolojim yerine gelir. Sonra da alanımda ilerlemeye çalışıcam inşallah.

• John WICK kullanıcısına yanıt

Ben de onu anlamıyorum. Zaten okul okumasam garsonluk, kasiyerlik gibi meslekler yapsam (bu meslekleri aşağılamıyorum yanlış anlaşılmasın) asgari ücret alırım. Veya bir ustanın yanında çırak olsam 1-2 seneye öğrenip kendi dükkanımı açar ortalama bir gelir elde ederim. Ne cüretle asgari teklif ediyorlar anlamıyorum. Ben tecrübesizim, beni 10 binle başlatsınlar diyemem ama okumayanla bir olacaksam ne gerek var ki 4 sene ortalama kasmama, sınavlara çalışmama?

Okumak belki akademide işe yarar, o da artık herkes yüksek lisans yapıyor o alanda doldu

• KArdeş ben 3 yaş büyüğüm senden ben bu dediklerini üniversiteye başladığım ilk günden sorguladım ilk günden dedimki burası devasa bir vakit kaybı. Aileme dinletemedim boşuna okudum. Samimi diyorum okul okuyacağıma kamyon , tır, motor ehliyetlerim olsa yanında sıvacılık tesisat, 2 tane dil öğrenseydim ben bugün ordan kazandığım parayı emtialarda, forexde kriptoda 10 a katlardım zaten tecrübem olan işte gider Kanada'da ki iş ilanlarına başvururdum alıyorlar eğer değer katıcak biriysen. Ama çok geç boşuna vakit kaybettim işte.

• aLastis kullanıcısına yanıt

Bir iş güvenliği uzmanı olarak yazıyorum aklından bile geçirme, birincisi fabrikaların %90 ı hizmeti osgb den alır osgb ler uzmanı köle olarak görür kendi firmaların yanında sana sertifikasını kiralayan uzmanların firmalarınada hizmet vermeni bekler, c sınıfı uzmanlar asgariden başlatılır. İş kazası oluğunda patron seni sigortası zanneder ki savcılar ve hakimler de öyle zannetiği için mahkeme mahkeme uğraşır üstüne dert sahibi olursun. O kadar çok insam iş bulamadışı için bu sektöre girdiki aldığın ücret aldığın riske değmez. A sınıfı uzman olmama rağmen farklı alanda iş bulursam arkama bakmadan bırakıcam.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.