İşimiz zor cidden, gören yok, anlayan yok, konuşsan atar yapıyorlar ya da saydırmaya başlıyorlar. Ben de kısmetse bir reklam ajansında stajyerlik yapacağım, zaman gösterecek gerisini, benim de sıkıntılarım oldu ancak cidden kıvranıyorum işsizlik meselesinden dolayı, arayışa devam ediyorum, LinkedIn vasıtasıyla Almanya'da bir şirketten pazarlama belgesi aldım fakat gerisi gelmedi, herkes görüp geçirmeni bekliyor, Türkiye'de bu beklenti neredeyse her firmada var, insanımız öğretmek istemiyor, rehber olmak istemiyor. Sen de bir yol buldun anlaşılan, hayırlısı olsun, umarım yolunu güzelce çizersin. Ülke iniş sürecinde de kabul edilmiyor bu. Allah herkese kolaylık versin, olanak versin, her insan tutunmaya çabalıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 13 Kasım 2021; 1:30:29 > |
Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (6. sayfa)
-
-
Bu yasadigi sehirde olur ama sehir de oyle cok imkani olan bir yer degil sanirim. Istanbulda filan dusuk ucret anca kiraya yeter( o da yeterse). Zor durum gercekten
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim senin bu durumunu malesef çoğu gençlerimiz yaşıyor.. Açıkçası boş durmaktansa en azından fabrika gibi bir yere girip çalışıp aynı zamanda başka iş bakabilirsin maksat boşa zaman geçmesin hem harçlığın çıksın. 2. Tavsiyeme gelirsek Kanada işçi alımı yapıyor sadece 5 seneyi orda doldurup ülkene gitmemek şartıyla bu da bir tercih
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam Kanadaya gitmek için de para lazım. Yurtdışı çok istiyorum yoksa...
Sonucda artık ulkenin kaderi bu. 6 ay cok kısa bir sure. Universite mezunları senelerdir iş bulamıyor. Anca asgari ucretle vasıfsız işlerde calıştırıyorlar. Yapabileceğin tek şey gidebiliyorsan baska ulkeye git. Yoksa asgari ucrete talim bu ulkede yaşarsın. Hoş fikir vermesi kolay.Para olmadan şehirlerarası yol bile yapılmıyor kaldı ki yurtdışı kalacak yer, pasaport, vize, ucak parası, iş bulmak için gecen sure derken en iyimser tahminle binlerce dolar sermaye gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deleteextra -- 12 Kasım 2021; 23:58:2 > -
Kendi alanında asgari ücretli bir işe başlamak şu ortamda iyidir. Hayal satmaya gerek yok. Ülkede yüz binlerce mühendis var. İyi bir şans yakalamışsın ama değerlendirememişsin. İyi değil evet ama durumu ortaya koyunca tercih edilmeliydi. Şu an daha iyi değil.
Kardeş iyide tecrübesiz adama herkes önce asgari ücret veriyor bu süreci 1-2 yıl atlatman gerekir en basit örnek kardeşim Çukurova İngilizce Otomativ Müh.bitirdi ve asgari ücretle alakasız bir firmaya girdi akabinde bikaç kücük firmada çalıştıktan sonra şuan Otokarda Savunma Sanayii üzerine çalısıyor maaş 12 bin civarı ama bu süreci 5-6 yıl atalattı!
Ben de malatyalıyım, burada işin İ si yok Bu şehrin kaymağını yiyenler ise sadece memurlar, belediyede torpille işe girenler, inşaattan para kazananlar... Şehirde resmen iş kıtlığı var, özel girişim yok denecek kadar az.
Bu sene mezun oldum, 23 yaşındayım. İng dili ve edebiyatı bitirip formasyon aldım, haftasonları 2-3 saat özel ders vererek 1000 lira civarı harçlık çıkarıyorum kendime tüm gelirim bu. Kpss'ye hiç çalışmadan öylesine girdim 61 aldım, atamalar azaldığından dolayı atanmak için min. 73-74 almam lazım ama nasıl yapacağım bilmiyorum çünkü matematiğim yok. Full alan ve eğitim + kültür çalışmam lazım, daha başlamadım bile. Bakalım ne olacak...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam daha önce de yazdım zaten. İstanbul olduğu için kabul etmedim yoksa başlangıç için bana 5-10k versinler demiyorum.
Hocam yok yok, sadece Malatya değil ki. Üç büyük şehir dışında yaşam yok bu ülkede. İşler sadece esnaflık ve inşaat üzerinden yürüyor. O yüzden herkes İstanbula göç ediyor ne yapsınlar iş yok çünkü
Ülke kuzey kore'ye döndü, Pyongyang dışında iş yok
Tam olarak ne iş yapıyorsunuz
Konu sahibi arkadaşa yazıyorum, hangi üniversiteden mezun olduğunu yazmamışsın. Bu ülkedeki şirketler işe alırken üniversite seçiyorlar. İlk 10 üni dışında mezun olduysan 2. bitirmen de fayda etmez. Heryeri tabela ünilerle doldurdukları için ortada çok fazla diplomalı boş adam var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Biyomedikal AR-GE tamamen EE Müh.'leri tarafından yapılıyor şu an. Bakın AR-GE diyorum, cihaz tamir, bakım, cihaz satışı değil. Çünkü bu tür tamir, bakım işleri yapmak için mühendis olmaya gerek yok. 2 yıllık tekniker de yapıyor.
AR-GE'den kastım şu örneğin şu an ASELSAN yerli MR cihazı geliştiriyor bunun içinde farklı uzmanlıklara sahip ( sinyal işleme, coil tasarımı, FPGA tasarım vs.) bir çok kişi çalışıyor. Bunun dışında biyosensör geliştirilmesi gibi şeyler de var.
-
Benim anlamadığım konu şu bu kadar zor durumdasın, dolmuş parasını bile babandan alıyorsun neden sana teklif edilen işi kabul etmedin? Tamam asgari ücret olabilir fakat hiçbir firma yeni mezun mühendise gel 5000 maaş araç bizden yemek bizden demez. Bir iki ay denerler sonra ona göre maaşın yükselir, araç tahsil edilir vs vs. Adam senin ne yapabileceğini görecek ona göre sana maaş verecek. Bende inşaat mühendisiyim gittim odaya kayıt yaptırdım 150000 inşaat mühendisi var dediler Türkiye'de hal böyle olunca bulduğum işe gittim. Asgari ücretten hallice bir maaş veriyorlar, yemek onlardan araç tahsil edilecek. İşi öğretiyorlar. Daha sonra maaşımın yükseleceği sözünü aldım. Şimdi 0 bilgin ve tecrüben varken kimse sana yüksek maaşlar teklif etmez. Çünkü sen patronuna atıyorum 30 bin kazandıracaksınki 3 bin maaş alasın ya da 30 bin lirasını gözeteceksinki sana bu maaş verilsin. E sen iş bilmiyorsun, asgari ücreti kabul etmiyorsun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Ünide sadece diploma verirler işe girmeden iş deneyimi, tecrübe ve çevre edinemezsin. Sadece asgari ücret olarak bakma, potansiyelleride göz önünde bulundur. Orada edineceğin çevre, kuracağın ilişkiler, öğrendiğin iş ve tecrübe bunlar hep artıdır. 24 yaşında evde boş boş yatmak var, yukarıda anlattıklarımı kazanmak var. İstanbulda ev kiraları uçuk diyeceksin haklısın bu konuda bir şey diyemem. Fakat bu kadar zor durumda kalsam gider hastanenin bekleme salonunda, otogarda yatar yinede bu işi alırdım. Sonuçta 4 sene okulunu okuduğum işi yapacağım. Kendi memleketinde kasiyerlik, garsonluk yapmanın sana faydası olmaz. Kendi alanında edindiğin tecrübe seni daima bir üst basamağa taşır. Ben 22 yaşında yeni mezun bir inşaat mühendisi olarak bunları söylüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Seni ŞOK marketlerine alalım
Aylardır işsizim ne kanki ben 5 senedir işsizim daha da yalvarsalar çalışmam Askerliğide 2 sene önce aradan çıkarttım kimsenin benden alacağı kalmadı. İş kurma fırsatım olursa değerlendiririm onunda olacağını sanmıyorum yeni düzenime alıştım sabah çayımı kahvemi hazırlayıp işine gücüne koşturanları izliyorum alışınca keyifli aslında
-
Ee nasıl hayatta kalıyorsunuz? Değirmenin suyu nereden?
İşsizim dedim hocam öksüzüm demedim
-
En azından 'asgari' ücrete, 'askeri' ücret demiyorlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X