< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (8. sayfa)
-
-
Genel olarak tüm mesleklerin gerçeğidir asgari ücret. Tecrübesizsiniz, girin çalışın tecrübe edinin. Bir yandan daha iyi iş kovalayın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben şimdi tercih yapsam yazılım seçerdim. Ama şu an herkes onunla ilgileniyo diye yığılma var. Yine de benim sektörüm gibi kısır değil yapabilecek çok alternatif var. Bence iyi yapmış.
Bir kere öyle oldu. Hocam yolladı bir okula, öğretmen görüşmesi için gittim daha mülakatta sen yapamazsın deyip haber vericez diye lafı kestirip gönderdiler. Onun dışında da hocaların yardımı dokunmadı belki bir gün yanlarına uğrarsam konuşurum yine
Kpssye girdin mi
2020 ye çalışmadan girdim 71 aldım. 2022 ye çalışmaya başladım yine gircem
Biyomedikal mühendisliği Dünya çapında en az iş ihtiyacı olan mesleklerden ve her yıl yüz binlerce mezunu var.
-
Can HarmanşahyoutubeMudurluk isimden istafa ettim, Amerika da tir soforlugunu basladim. Aylik kazancim ne kadar ? Sizde tir soforu olmak istermisiniz ? Yakinda amerika da nasil tir soforu olurum videosuyla tekrar yayindayiz. I quit my job, and started driving truck in USA. What is my salary? would you like to be a truck driver in USA?https://www.youtube.com/watch?v=SJrBkikF_cg&feature=youtu.be
-
Bende biyomedikal mühendisliği yazdım şu an hazırlıktayım :) sizin üniversite neydi hocam
-
"Dünya çapında en az iş ihtiyacı olan mesleklerden" demişsiniz. Bunun bir kaynağı var mı? Bu alanla içli dışlı biri olarak şunları söyleyebilirim. Türkiye için haklısınız, pek değer verilmiyor derdim de dünya çapında bu bölüme girilmesi zor. Ve bitirdikten sonra da iş bulma konusunda alanı geniş bir sektör.
Ör. medikal sektöründe üretim yapan bir fabrikanın üretimi için materyali, mekaniğini, yorulma dayanımı, kalite standartlarını anlamak için bu tarz eğitim görmüş kişiler alınıyor. Öte yandan doku üretimi, organ üretimi, aşı üretimi ve araştırması, tek kullanımlık medikal ürün... vs. yapan alanlarda da görev alıyor. Kısacası alanı geniş ve biyolojik bir savaşa doğru sürüklenen bir dünyada önü açık bir bölüm.
Ancak Türkiye için baktığımızda çoğu seyde oldugu gibi sağlığa yatırım da yapılmadığı için böyle özel bölümler gerekli ilgiyi sonlarda görüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nixalium -- 13 Kasım 2021; 21:51:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim bence en mantıklısı iyi kotu Migros olur diğer yerler olur buralara girip kendini biraz düze çıkartmaya bak, aynı zamanda kpss ye çalışıp tahlil edip kendinle müzakere edip memur olma şansın yüksek alanlara yönelt derim ben, sağlık bakanlığı kadrosu olur kolluk kuvvetleri olur. Özel sektörde de istihdam olabilirsin fakat bilişim alanında kendini gelistirirsen aranan adam olma ihtimalin yüksek, ben de Uludağ üniversitesi bölüm 3. cusu olarak bitirdim daha sonra özel sektörde 2 yıl çalıştıktan sonra kolluk kuvetinde çalışmaya başladım, hakkında hayırlısı olsun inşallah Allah muvaffak etsin cümlemizi, ümidini kesme rızkı veren Allah, bugün iyi olabiliriz yarın kötü, bugün kötü oluruz yarın çok çok iyi yerde oluruz herşey nasip ama mücadele etmekten vazgeçme
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sağ olun hocam moral verdiniz
Sandigim kadarıyla askere gitmedin henüz en kötü ihtimal hem kendini geliştirmek hemde cebine para girmek açısıyla asteğmen olarak askeriyeye başvuru yapabilirsin mühendis alımları çok fazla oluyor. 1 sene askerlik yaparsın 8-9-10 bin lira araliginda bir maaşın olur hemde çok zorlanmazsın askerliğini asteğmen psikolog olarak yapmış birisi olarak söylüyorum. Ben de çok sıkıntılar cektim yaşadığın hayata benzer bir hayatım oldu lakin askerden sonra bir miktar param ve birazda özgüvenim oldu he bu arada 30 kasım son tarih başvuru için bilgin olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevinhakkindaknsmlyz -- 14 Kasım 2021; 6:1:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşım kendi bölümünde veya bölümünle aynı sektörde bir işte maaşı ne olursa olsun çalışmaya başlamalısın. İşsizken iş bulmam zordur ama çalılırken hep daha farklı ve iyi fırsatlar çıkabilir.
ben üniversiteden mezun olduğumda iyi bir ingilizce ve iyi bilgisayar bilgisi ile sertifikalarla işletmeden mezun oldum hemen iş bulamadım sonra asgari ücrettin çok az ğstüne ama sigortasız olarak işe girdim . O tarihte asgari
ücret 450 gibiyken ben 500 tl aldım ama en azından çalışmaya başladım tecrübe edindim . Oradan sonra başka fırsatlar çıktı şuan bankacıyım.
şimdi diyeceksin ki sigortasız ctrsi bile asgari ğcrete neden çalışmayı kabul ettin. Ama pişman değilim o durumda evde yatsaydım para kazanmasaydım daha kötü osikolojide olurdum . Ayrıca bugün için eğer bekarsan 2800 tl ilk başta sana yetecektir zira o dönemde bana 500 tl yetiyordu da artıyordu bile.
sana tavsiyem boş durma asgari de olsa bir işe gir tecrübe edin. Hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel bir iş bulursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Acilen bir dayı bulman gerek diğer türlü kesinlikle iş bulamazsın.Aynı süreçlerden geçtim.Artık iş bulma yöntemi budur.Marka üniversite marka bölümler hariç birikimnle işe giremezsin.
Kpss de çalışmadan girdim çalışsam yüksek alırım diyebileceğin bir sınav değil,temelin oturması gerekiyor.Kpss yoluna gireceksen ilk atışta 90 üstü alıp düz memurluğa girersin ancak.
Biyomedikalden alım yapılacağını pek düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 14 Kasım 2021; 14:53:41 > -
ABD'de ki kaynağı vereyim:https://www.bls.gov/ooh/architecture-and-engineering/biomedical-engineers.htm (Bir nevi TUIK ABD versiyonu)
BLS'ye göre ABD'de 19.300 Biomedikal çalışanı varmış, kendi tahminlerine göre her yıl 1400 yeni personel ihtiyacı olacakmış, yıllık %6 artma olacak diyor.
Sence 300m üzeri nüfuslu ABD'de durum bu. Sence Türkiye'de ne kadar bu işin mezunu var?
-
yurtdışı diycem ama AB vatandaşlığı yoksa bireysel olarak pek mümkün değil. yazılımcılar bile şirket vasıtasıyla yurt dışına açılıabiliyor
-
ben 2017 beri
-
Sana yemin ederim ki o kadar kolay.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X