Şimdi Ara

Aylardır işsizim ( EDİT: 7 ay oldu hala işsizim) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
10
Favori
15.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Klasik yalanlar. Bölüm kapanmasın yeter. Hatta öğrenci almasın da idari kadrodakiler yatsın yine yeter. Alayı zehirli akademisyenlerin. Bu ülkede nasıl bir endüstri var ki biyomedikal, enerji, mekatronik gibi alt dal olan mühendisliklerden mezun verirsin. Napacak bu adamlar.

İş miş yok. Makine okusaydın gider lpg, asansör, sıhhi vs eğitimlerini odadan alır sırf belgelerinle aylık 4-5k pasif gelir yaratırdın. Ben makine okumuş olsaydım aylık sanırım deli paralar kazanmış olurdum. Yani pasifleri eklersen. Zaten aynı sektördeyim aynı işi yapıyorum.

• Alanınızla ilgili olduğu için Fikri ve sınai mülkiyet haklarına yönelerek medikal patent yazmayı öğrenebilirsiniz. Patent yazmayı iyi şekilde öğrenirseniz bırakın iş aramayı havada kaparlar.

İngilizceniz varsa daha da kolay olur. Bir araştırmanızı öneririm.

Saygılarımla,

• corto kullanıcısına yanıt

Tıbbi cihaz kalite belgesi yazacak eleman arıyorlar, dediğiniz onun gibi birşey sanırım. Hakikaten acayip aranıyor, İngilizce var da onların sağlık bakanlığına bağlı usulleri var ona uygun yazmayı öğrenemedim. Öğrenecek kaynak veya öğretecek kurum da bulamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onu yapamadım, bunu begenmedim, sunu kabul etmedim...bence sen kendine destekci ariyorsun bu konuyu acarak vicdanini rahatlatmak icin, calisacagin edecegin yok ana baba harçlık veriyor nasil olsa. Onlar da diyordur bu paraya çalışacağına evde otur diye boylece yillarca oturursun evde keyfine bak bence canini sikma 👍

• Ilk defa calisacaksan tecrube icin ucuza calis. Ben yazilimciyim oyle yaptim. Hatta yazilim sirketi degil bir muhasebecide calistim. Web sitelerini yaptim vs. Sonra biraz daha iyi bir yer buldum. Sonra biraz daha vs. Boyle boyle belli seviyeye ulastim. Ilk isim askari ucretten bile az olabilirdi tam hatirlamiyorum.

• Bir mekana gittik 60 yaşlarında dayı masa siliyor meğer sahibiymiş.adamın mekan trilyonluk dükkan tıka basa dolu ama 1-2 kişi daha çalıştırmak yerine kendi çalışıyor masa siliyor.bu mantık olduğu sürece işsizlik olur tabi.
    Her işyerinin cirosuna büyüklüğüne göre çalışacak min adam sayısını belediye devlet belirlemeli.yoksa 3 kiişilik işi 1 kişiye yaptırırlar yazık .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • snuffxxx S kullanıcısına yanıt
    Kişi kendinden bilir işi boş musun sen ya adam istanbulda asgari ücret ile geçinemeyeceği için kabul etmemiş işi. İstanbul dışında yaşıyor adam önce iyi oku.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ankara'da çalışmak ister misin? Kurumsal bir firmada özlük hakların var mobbing gibi durumlar söz konusu değil. Maaş ise maalesef asgari ücret(2800tl)+yol(220tl)+sigorta+yemek kartı multinet(560tl)+tutarsa aylık prim(380tl) şeklinde. Günde 8.5 saat çalışıyorsun 1 saati mola dostum. Eğer devam edersen yükselme şansında var bu firmada. Ünlü bir kahve firması hatta piyasada tekel diyebiliriz.

Ankara'da gerçekten ihtiyacı olan varsa bana ulaşsın. Tek şart askerlik ve sağlık sorununuzun olmaması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 15 Kasım 2021; 0:41:1 >
  • snuffxxx S kullanıcısına yanıt

Tıbbi cihaz kalite belgelerini uzmanlar hazırlıyor ve her şirketin kalite kontrol uzmanı var. Ayrıca bir şirketle anlaştığınız zaman sattığınız tıbbi cihazın belgesini paylaşmak yasak. Hiçbir kaynakta bulamazsınız. O nedenle ben bulamadım.

Bunu öğreten kurumlar da varmış ama Türkiye'de var mı bilmiyorum. Bu konuda bilginiz varsa bana öyle tavsiye verin, zevkle dinlerim.

Ayrıca İstanbul'da yaşamıyorum diye asgari ücreti kabul etmedim. Kendi şehrimde olsa o işe girerdim zaten. 2800 lirayla İstanbul gibi bir şehirde hayatta kalabilirseniz buyrun siz gidin o şirkete.

Keşke babam harçlık verebilse, o zaman bu konuyu açmazdım  

• Reis giderse arkadaş 10 bin tl ile işemi alınacak? Boşversene sen.

• retro61 R kullanıcısına yanıt
    Efsane dediğiniz kişi var da ne oluyor? İşsizlik mi azalıyor, buhran mı düşüyor? İş bulunmuyor, herkes yırtınsa da hava gazı alıyor. İnsanlar dertli, huysuzlanıyorsunuz aniden. İnsanlara bakın, gaza değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 15 Kasım 2021; 0:56:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yakınlarda birkaç arkadaşı işe sokmaya baya uğraştım, bu esnada yaşadığımız olaylardan gördüklerime dayanarak hoşunuza gitmeyecek bir tavsiyem olacak. Eğer kendi şehrinizde asgari masgari herhangi bir yer bulursanız girin ve iş aramaya devam edin. Halihazırda bir işiniz varken daha iyi şartlarda iş bulması daha kolay oluyor, sizin işiniz var ama karşı taraf çalışan arıyor, şu anki halinize kıyasla bir nevi daha eşit zeminde pazarlık yapıyorsunuz. Öteki türlü karşı taraf iş bulmaya muhtaç olduğumuzu bildiği için tabir caizse şımarıyor. Umarım gönlünüzce bir iş bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliodastablet -- 15 Kasım 2021; 1:11:51 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt

Beterin beteri var...

Evet, son 3 yildir buna canli sahit oluyoruz :)

• Anonim olarak yorum yazabilseydik de,

"ben şöyleyim, böyleyim, herkes de biliyor ama yine de olmuyor" diye detaylı yazsaydım.

Özetle işveren, sadece verdiği maaşa bakıyor ve ezebildiği kadar ezmeye çalışıyor, işin kalitesini düşünmüyor.

@retro61 beterin beteri olması, betere dokunulmazlık kazandırmaz, iyiye doğru sürekli bir gayret olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 15 Kasım 2021; 2:13:40 >

Dibe indik dibe. Neye sevinelim? Krize mi, baskıya mı, fakirliğe mi, eziyete mi? İş yok, özgürlük yok, güvence yok, huzur yok. İnsanlara nasihat vermeye çalışıp parmak sallamayın, insanlar mücadele veriyor, güç kaybetmeyeceğiz diye yırtınıyorsunuz.

• Green Card, Dil okulu vs. ne varsa şansını zorla; kapağı ABD'ye atmaya bak. Başka ülke de olur.

• süreçlerin çoğundan geçmiş biri olarak iş ne olursa olsun kendimizle başlıyor.ne istediğimizi bilip erken atılımlarda azda olsa önceleri tecrübe edinme mantığı ile yola koyularak bir yol çizmemiz gerekli.Örneğin üniversite okuyarsak okurken mesleğimizle ilgili 1. sınıftan arayışlara başlayıp tecrübe amaçlı ücret gözetmeksizin bir yerde yolumuzu çizme gayretinde olmalıyız.böylece üniversite bitiminde piyasayı tanıyan ve hakim biri olarak yapabileceklerimizin daha iyi farkında olup iş bulma sürecinde daha rahat edeceğiz..

• İmam ol parayı götür ne mühendisi ne bilimi arkadaş!!?1!!

• Sreter S kullanıcısına yanıt

İmamın para götürmesi de kel alaka olmuş

bizim mahalle imamı ek iş yapıyor adam

konu sahibi arkadaşa tavsiyem, yaşın genç, daha çabuk iş bulabileceğin ikinci üniversite düşün derim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.