Şimdi Ara

aylık 100 tl çok fazla değil mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-225FEBD6D -- 13 Ağustos 2018; 16:46:4 >

• Gündüz işte çalış, akşam kafa dağıtayım diye oyuna gir, oyunu her ay olmasa da 2-3 ayda bir bedava getirmeye çalışmak için oyunda çalış... Onu farmla, bunu farmla, yetmedi bikaç hesap aç zart yap zurt yap.

Oyun mu oynuyoz amelelik mi yapıyoz?

Şu dolar 4,50 seviyelerindeyken alsam mı almasam mı yeni paketi diye tereddüt ediyordum. Bi ara "keşke alsaydım, şimdi yok yere 100 lira fazladan verecez pakete" dedim. Şimdi "iyi ki almamışım, yoksa her ay 100 lira bayılacağım ondan vazgeçsem 300 liralık paket boşa yatacaktı."

Blizzard'ın suçu mu? Değil.

Ama kalkıp da "farm yap, şunu topla, bunu al, onu sat" gibi işsiz çinli kafasıyla gelmeyin.
    Kendinizi kandırmayın. aylık 95 TL ödeme (şuan için 1 ay içinde 120 olur) pahalıdır. Tamam sizin maddi durumunuz iyidir ödeme kolaylığınız vardır o başka ama 95 TL az para değildir. Avrupada aylık ödemeyi 95 euro yapsınlar bakalım. Aktif oyuncu sayısı kaça düşüyor. Paramız an itibari ile avrupa parasından 8 kat değersizken nasıl ucuz diyebilrisiniz. Bana aylık ödemesi 95 euro olan bir oyun söyleyin (yüksek popilasyon) bende tamam 95 TL aylık ödeme ucuzmuş diyeyim.
  • Oyun içerisinde game time alacak yüzlerce seçenek var.Neden kullanmıyorsun?

Sonra çıkıpta 95 tl çok değil mi? Değil.
  • Goldun en ucuz olduğu realmden gold satın alıp token çekebilirsin. Aylık 50 lira civarına gelir.
  • Ne bekliyorsun? Fazla dersek teselli olacaksın, değil dersek gold mu kasacaksın? Bıkmadınız mı şunu tartışmaktan oyun işi zevk işidir, fazla geldiği zaman bırakırsın oynamazsın. Yaşamanız için şartmış gibi davranıyorsunuz ya.
  • bize çok gavura az
  • bedava ... millet ne oyunlara ne paralar harcıyor aylık ....
    Siz Hiç Knight Online oynamamışsınız sanırım ayda en az 300 tl Cash parası ve oynamak için dizilen en az 5 bin tl lik item :))

he aylık ödemesi ucuz olsun istemez miyiz isteriz tabii ama Wow cidden bedava
  • Kendinizi kandırmayın. aylık 95 TL ödeme (şuan için 1 ay içinde 120 olur) pahalıdır. Tamam sizin maddi durumunuz iyidir ödeme kolaylığınız vardır o başka ama 95 TL az para değildir. Avrupada aylık ödemeyi 95 euro yapsınlar bakalım. Aktif oyuncu sayısı kaça düşüyor. Paramız an itibari ile avrupa parasından 8 kat değersizken nasıl ucuz diyebilrisiniz. Bana aylık ödemesi 95 euro olan bir oyun söyleyin (yüksek popilasyon) bende tamam 95 TL aylık ödeme ucuzmuş diyeyim.
  • Zengin olsam bile bu parayı vermem, çok saçma bir para oyun için aylık 70-80 lira ödemek. Avrupada veya amerikada aylık ücret asgari maaşın kaçta kaçıysa ona yakın bir ücretlendirme yapılmalı ülkeye göre. Dünya genelinde en yüksek vergilerin alındığı ülkelerden birinde asgari maaşla çalışan birinin her ay oyuna bu kadar para vermesi mümkün değil. 100'de 1 veya buna yakın bir seviyede sabitlemeleri lazım yani taş çatlasın 20-25 TL olmalı. Bu kadar köklü bir geçmişi olan, dünyanın her yerinden oyuncusu, aylık ücretlendirme sistemi kullanan bir firmanın 1 euro'nun 7.5 TL oluşunu umursamaması bana göre utanç verici. Oyuna tekrar başlamayı çok istiyorum fakat bu şartlarda mümkün değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekostros -- 12 Ağustos 2018; 14:1:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Zengin olsam bile bu parayı vermem, çok saçma bir para oyun için aylık 70-80 lira ödemek. Avrupada veya amerikada aylık ücret asgari maaşın kaçta kaçıysa ona yakın bir ücretlendirme yapılmalı ülkeye göre. Dünya genelinde en yüksek vergilerin alındığı ülkelerden birinde asgari maaşla çalışan birinin her ay oyuna bu kadar para vermesi mümkün değil. 100'de 1 veya buna yakın bir seviyede sabitlemeleri lazım yani taş çatlasın 20-25 TL olmalı. Bu kadar köklü bir geçmişi olan, dünyanın her yerinden oyuncusu, aylık ücretlendirme sistemi kullanan bir firmanın 1 euro'nun 7.5 TL oluşunu umursamaması bana göre utanç verici. Oyuna tekrar başlamayı çok istiyorum fakat bu şartlarda mümkün değil.
    Avrupa'da asgari ücret 1200 euro ile 1600 euro arasında. yani blizzard maaşların %1 kadar bir ücret istiyor. Aynı mantıkla gidersek TR'de askeri ücret 1600 TL ise bizden istemesi gereken rakamda 16 TL'dir. Eğer blizzard bunu hesaplayıp kura göre fiyat belirlemesi yapmıyorsa bu blizzard'ın Türk insanını önemsemediğini gösterir. Madem beni hiçe sayıyor bende onu hiçe sayarım. Dediğin gibi aylık ödeme max 25 TL olmalı. Daha fazlasını bir oyuna ödemek zoruma gider açıkçası. Ru hesabı ile oyuna başlamıştım. Ruslara özel tariflendirme sebebiyle aylık ödeme 35 TL tekabül ediyordu. Neyse öderim diyordum. Ancak TL'nin sadece Dolar karşısında değil Rubble karşısında da değer kaybetmesi sebebiyle ru hesabı ile ücret an itibari ile 55 TL oldu. En iyisi oyunu hiç oynamamak. Bu şartlarda wow'u sevsemde oynamam imkansız. Çünkü aklıma yatmıyor. Bir oyuna aylık bu kadar para ödemek enayilik gibi geliyor bana. Malesef ülke içinde kendi yağımızda kavrulan bir ülke olsakda global anlamda fakir bir ülkeyiz. Türkiye'de çalışıp kazanıp wow oynamak için iyi bir gelir kaynağı olması gerekiyor. Ben bu kur ile TR'de oyuncu kitlesinin min %50 düşeceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuwobe -- 12 Ağustos 2018; 15:27:32 >

• Oyunda zevk mi alacaksın yoksa zevk alabilmek için angarya para kasıp game time mi alacaksın? Çok aşırı sıkıcı geliyor bir süre sonra bunlar. Özellikle çalışanlar için.
  • abi herkesi kendimiz gibi ağır işsiz zannediyoruz
    üni zamanında gunde 1.5m kastıgım oldu işsizlik resmen
    oyun ticaret oyunu değil
    oyun farm oyunu da değil
    işsizler için bir seçenek bu
    en son oynadığımda işten gelip oyuna bir raide girmek için giriyordum ondada uyuya kalıyordum
    yani 5 dk bile gold farm için ayırasım gelmiyor
    ben yine her ay 100 lira harcarım oyunlara
    sadece wow için çok değil
    farklı oyun oynayanlar için gereksiz yüksek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CAFE96FA5

Oyun içerisinde game time alacak yüzlerce seçenek var.Neden kullanmıyorsun?

Sonra çıkıpta 95 tl çok değil mi? Değil.
    Yüzlerce seçeneği sayar mısın?

Benim bildiğim oyun keyif almak için oynanan bir şey, günde 8 saat çalışıyoruz zaten bir de eve gelip keyif için oynadığım oyunu oynayabilmek için oyun içinde çalışmak baya mantıklı ya.
  • Arkadaşlar anlıyorum ekonomik gücümüzün zayıf olması sebebi ile sosyal imkanlarımız kısıtlı. Günün stres ve yorgunluğunu akşam eve döndüğünüzde bir süre bilgisayar karşısında oyun oynayarak atmak bizim için en büyük sosyal aktivite. Ancak bu durumun mimarları bizleriz başkaları değil. Bizler istemez miyiz avrupalı ya da amerikalı gibi güçlü ekonomiye sahip olmayı. Tabi ki isteriz. Ülkemizi yönetenleri bizler belirliyoruz. Sonuçlarına da bizler katlanacağız. Bu yüzden dışarıdan yardım beklemek yerine, imkanlarımızı kullanabilmeli, tercihlerimizi doğru yapmalıyız. Daha çok çalışmalıyız.

Gelelim Blizzard'ın tutumuna. Malesef firma sosyal bir vakıf değil. Faaliyetlerini ticari elementler üzerine kurmuş bir yapıdan bahsediyoruz. Varlığını sürdürebilmek için kazanç sağlamak zorunda. Tabi farklı bir başlıkta bu konudaki fikrimi söylemiştim burada da tekrar edeyim. Firma gelir modelinde değişiklik yapabilir, toplumsal etik değerlere ve sosyal statülerin yarattığı ayrımlara duyarlı yaklaşabilir. Bizler gibi ekonomik sıkıntılar yaşayan, kırılgan ekonomilere sahip ülkelere özel marketler tasarlayabilir. Ücret revizyonuna gidebilir. Bu konu ayrı bir konudur. Blizzard köklü bir firmadır, doğru argümanlarla kendilerine konu izah edildiğinde ilgisiz kalmayıp durumu değerlendirmeye alabilir.

Ama bunu yapmıyor diye firmayı suçlamak doğru bir davranış değil. Çünkü Blizzard ücretini yükseltmedi. 14 yıldır devam eden bir oyundan bahsediyoruz. Fiyatı halen 13€. Değişen şey bizim paramızın değer kaybetmesi. Bunun suçlusu Blizzard değil, bizleriz. Böyle bir dönemde şartlar sizi zorluyorsa tercihlerinizi değiştirmekten başka şansınız yok. Ücretsiz oyunların durumu da ortada. Kaldı ki oyun oynamak ve masaüstü bilgisayar maliyetleri de, son kur fiyatları ile astronomik noktalara geldi. Bu durumda bizlere Blizzard sosyal yardım yapsa bir süre sonra da donanım üreticilerinin kapılarını mı çalacağız? İnsan doğduğu toprakları, ailesini, dinini, dilini vs önceden belirleyemiyor ama seçme şansına sahip olduğumuz tercih haklarımızı kendimiz belirliyoruz. 17 yıldır bu ülkeyi yönetenler suçlu değil de Blizzard mı suçlu?

Ben 1993 yılından bugüne masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Aynı zamanda konsol platformunda da Nintendo NES'den bu yana oyun oynuyorum. Tüm bu zaman içerisinde en çok sevdiğim tür hep RPG olmuştur. Bunların arasında WoW gerçekten hatırı sayılacak bir yapımdır. Hatta bana göre kendi alanında en iyisidir. Her ara verdiğim dönemde, yeni maceralara yelken açtığım ve yerine yenisini koymak istediğimde pişmanlık yaşayarak geri dönmüşümdür. Aylık 13€ ödemeyecek duruma düşeceğimi sanmıyorum. Gidip bir yerlerde oturduğumda, bir öğünlük akşam eğlencelerine verilen bir para 13€. Ayda bir sefer bu rakamı ödeyeceği için terleyen insanlar varsa bir zahmet oyun oynamayı bıraksınlar çünkü bu işin her tarafı masraf. Donanımı, elektriği, oyun fiyatları vs. 13€ fiyattan şikayet edenler gidip saçma sapan oyunlara dünya kadar paralar ödüyorlar ya işin en garip tarafı da bu zaten. Kaldı ki bu 13€ ödemeyi yaptıktan sonra bir miktar sürenizi gold farmına ayırdığınızda aylık ödemeyi de ücretsiz hale getirebiliyorsunuz. Ama bizim insanımız malesef herşeyde olduğu gibi en iyi hizmeti, karın ağrısı çekmeden ve üstüne hiçbir ücret ödemeden istediği için burada da problemler yaşanıyor.

Özetle aylık 95TL çok fazla para değil. Üstelik bu aylık ödeme siz isterseniz ve emek harcarsanız ücretsiz hale geliyor. Ancak 13€ ödemenin karşılığı olan 95TL çok fazla para. Tercihlerimizi doğru yapar ve bizi bu hale getirenlere prim vermezsek bunu da aşarız.

• Oyun şu an net çok pahalı! wow için değermi? evet paran varsa değer. wow tecrübe edilmesi gereken mmorpg dir. Bunun dışında oyunu ucuza getirmek istiyorsan . vpn ile rusya gösterip açarsın bir rus hesabı aylık 40-45 arası bir rakama gelir oyun.sadece hesabına girerken VPn açarsın başka birşleye de gerek olmaz. sorunsuz oynarsın. Bakmayın çoğumuz senelerden beri oynuyoruz. onca emeği bir kenara bırakıpta rus hesabı açmak kolay değil. yoksa yeni başlıyacaksan geri döneceksen vs.. aç bir tane rus hesabı olsun bitsin.
  • Jack Rabbit Slims kullanıcısına yanıt
    Sana zorla oyna diyen yok.Kendi şartlarına göre yorum yap sonra da gül.Oynayacaksan da ödersin 95-105-115 oynarsın.

Sen keyif almak için oyna,başkası senin gibi düşünmez.

Senin bildiklerin sanadır.Beni ve başkasını ilgilendirmez.

Yüzlerce seçeneğe gerek yok.Sana bir tanesini yazayım.Bir de kanıt koyayım.

Benim game time bitiş süreme bak. 2019 yılı 12 n ci ayı..Bu kadar game time almak o kadar kolaydı ki.Yarısını sadece 1 tuş ile follewer görevleri ile yaptım.(Karakter sayısına göre değişir)

Geri kalan yarısını da oyunun bir parçası olan farm (benim en keyif aldığım konu senin keyif ile benim keyif anlayışımız farklı) ile yaptım.

Demek ki gerçekten oyun içerisinde seçenekler var.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Zevkler farklı diyorum.En büyük zevkim farm yapmak.Hele ki herb toplarken bütün haritayı geziyorum ya inan içim açılıyor.Bir dene vazgeçemezsin.Mining ise ayrı bir güzellik.

Bende boşta gezen birisi değilim.En azından oyun parasında aileme yük olmayacak şekilde oyunun sunduğu imkanlardan faydalanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 13 Ağustos 2018; 14:9:0 >
  • aschil A kullanıcısına yanıt
    Abi sen gold kasmayı iyi biliyorsun.Gerçek anlamda bu game time ücretini ortadan kaldıracak neler var oyunda.

Ticaret ve farm ayrılmaz bir parça oyunda.Kişiden kişiye değişiyor oyun zevki.Ben farm seviyorum.Bunun yanında pvp de raid de yapıyorum.İçimden ne gelirse öyle oynuyorum.Zevk almak buysa ben böyle zevk alıyorum.

Online oyunlar içerisinde de wow hariç hangi oyun bu kadar çok seçenek ve renkli bir oyun verebilir diye düşünüyorum,bulamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CAFE96FA5

Zevkler farklı diyorum.En büyük zevkim farm yapmak.Hele ki herb toplarken bütün haritayı geziyorum ya inan içim açılıyor.Bir dene vazgeçemezsin.Mining ise ayrı bir güzellik.

Bende boşta gezen birisi değilim.En azından oyun parasında aileme yük olmayacak şekilde oyunun sunduğu imkanlardan faydalanıyorum.
    Gunde kac saat ugrasarak cikariyorsun peki o token parasini? Bir de kac gold?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Yaptıklarım;

Stormheim sol üst köşe yengeçleri farmladım.Spawn süreleri farm için çok uygun.Bir tur atana kadar slotlar doluyor.Hem scale,hemde blood of sargeras düşüyor.(Skining ve Omuzlukta bloodhunter basılı olacak.)

Ortalama kazanç burada 45 dakika-1 saat arası 15k ile 20k arası kazandığım oldu.(Hunter ile)

Önemli:Bu mining farm devam ediyor ve geçerlidir.Tavsiye ederim.

Mining ise bana göre en çok getirisi olandı: Old ore farm yaptım.Pandaria resmen gold cenneti mining konusunda.Ghost ıron ore farm yaptım.1 ore 15 gold.Saniyesinde kasanda.Daha ne olsun.

Valley Of The Four Winds ve Jade Forest bu iki bölgede saniyede gold akıyor ve ben bunu herb ile birleştirdim.Hem mining hem herb farm yaptım.

Bu 2 bölgede ben saat başı en az 30k en fazla 55k aldım.

Farm çok sıkıcı gelebilir ama benim gibi öğrenciysen ailene yük olmak istemiyorsan haftada belli saatlerde farm bu yükü alıyor.

30 Dakika önceki satış fiyatları.Ghost ıron ore ye dikkat et.Resmen gold çeşmesi.Trillium ore lerde bonus oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CAFE96FA5 -- 13 Ağustos 2018; 16:9:18 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.