Şimdi Ara

Aylık Para Harcama Rehberi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
7
Favori
3.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu gereksiz bulanlar olabilir ama belki gerekli olduğunu düşünenler vardır neyse yine de anlatıyorum.
    Herhangi bir yerden minimum miktarda harçlık alacaklara veyahut da tasarruf yapamayanlar için günümüz ekonomisine bağlı olarak harcama rehberi yapmayı düşündüm.Bu harcama miktarları şehirden şehire değişecektir ama genel fiyatları yazıcam az veya çok olur o gideceğiniz şehirde değişir.

Temel İhtiyaçlar :

Beslenme-

Kimileri günde 2 öğün yer.3 öğün olarak bahsedeceğim.Şimdi iki durum var ilki aylık alıp yemek ikinicisi de günlük yemek.Başlıyoruz.

Kahvaltı 30 lu yumurta 18 lira 2 tane alıyoruz 36 tl. a 101 de kaşar peyniri 9 tl.Sucuğun 200 gramıydı sanırım tam emin değilim o da 10 tl olmalıydı.Hergün de yarım ekmek yeseniz 16.75 ediyor.17 diyin siz.72 tl ediyor.Bu kahvaltıyı salatalık domates peynir zeytinle de destekleyebilirsiniz.Salatılığın kilosu istanbulda süpermarketlerde 6 tl.Ekonomik domates 4 tl.Her gün yarım salatalık ve domateste doğrayabilirsiniz. Kahvaltıda iki opsiyonunuz oluyor.Bazı günler yumurta kırıp yersiniz eknekle birlikte yumurta tok tutar acıktırmaz sizi.Bazı günlerde karışık tost yapabilirsiniz.Veya kaşar ve sucuğu iptal edip salatalık domates peynir zeytin ve yumurta yiyerek ayınızı böyle geçirirsiniz.Ben hep günlük alır yerim derseniz 1 simit 1 poğaça yanınada çay alın 3.75 ediyor ama biraz daha pahalı ve o kadar doyurmaz.Aylık kahvaltı 72 tl tuttu günde 2.4 tlye denk geliyor.
    Öğle yemeği üniversitenin yemekhanesi ihtiyacınızı çok iyi gideriyor.Devlet üniversitlerinde fiyat 1.5 tl ile 3 tl arası değişiyor ben 3 ten hesaplıyorum.ayda 90tl etti.
    Akşam yemeği için öğrenci için kutsal olan 2 tlye makarnamız var.bazı günler makarna yaparınız zaten 2 günlük tabak çıkıyor 1 paket makarnadan mideye göre değişir.Minimum 2 diyorum.Tavuk pilav yaparsınız ama pahalı olur.10 tlye göğüs alıp 5 tlyede pirinç alırsınız.3 gün idare eder sizi.Salata pek aramadığım için yapacağımı sanmıyorum ama yapabilirsiniz zaten zor değil.A 101 de 2 günlük yetecek hazır mantı var.3.25 tl.
    4tlye hazır patates var.Tek çeşit yemek olsada kurtarabilir.Patatesle püre yapabilirsiniz maliyeti iyi olur.Bu arada süpermarkette 3 tl patatesin kilosu.
    Menemen en önemli öğündür öğrenci için.Bu da bir seçenek olabilir.Aklıma geldikçe editlerim.Akşam yemeği günde 5 tl tutuyor yani 150 tl.
    Yemek aylık 300 tl tutuyor.

Barınma -

Yurt= Gideceğim yerde yanılmıyorsam kyk yurdu 225 tl.Şehirden şehire değiştiğini sanmıyorum ama emin değilim.Özel yurt tuzludur çok geniş bir skalası var 500 e de var 5000e de ne istediğinize bağlı.

Orduevi= Burası daha çok ailesinde askeri personel olan kişileri ilgilendiriyor.Yoksa eğer aşağı geçin.Subay ve astsubay orduevlerinde öğrenciler içim kontenjan açılıyor günde 6.5 tl ye denk geliyor 195 tl.Yemek yok içinde.Yatağınız odanız vs toplanıyor.4 kişilik oluyor genelde ama 2 ye bölünüyor 2 tane banyo var.Çamaşırhanesi var.Yemek yemek dışarıdaki kadar pahalı ama ev kadar da ucuz değildir.
    Ev= Fiyatlar değişkendir.2 kişi üzerinden bahsedeceğim.Gitmeyi düşündüğüm şehirde ortalama 700 tlye döşeli ev var.2 kişi 350 eder.Elektrik su doğalgaz internet 200 tutarsa (fazlada demiş olabilirim).Ev 450 ye denk geliyor biri için.

Şimdi bu aşamaları maksimumdan hesaplıyorum evde kalınca 762 tlye denk geliyor.Geriye kalan harcamalar ekstra olduğu için tamamen size kalmış bir bölüm ama siz 150-200 diyin

Ulaşım=

Neredeyse yazmayı unutacaktım şehirde her yere bisiklet veya yürüyerek gitmeyi düşündüğüm için benim içim maliyeti olmayacak.Ben büyük şehir ulaşımından bahsedeyim.Diğer şehirlerde de aman aman bir fark olmaz.İstanbulda abonman 80 tl.Bu ne demek.Siz üniversiteye sadece metrobüs,otobüs,metro yani istanbulkartın geçtiği araçlarla sağlarsanız ulaşım 80 tlye denk geliyor.Geriye sadece minibüs kalıyor.İstanbulda 18 yaşından sonrası öğrenci sayılmıyor arkadaşlar.Köseyseniz lise öğrencisiyim diyip yırtma ihtimaliniz var.Yoksa tam veriyorsunuz.Öğrenci 1.25 tam 2+ değişiyor mesafeye göre.Ulaşıma da 80 diyelim

Maksimum bize 1052 tl minimum 692 tl tutuyor.Geçen yıl 470 tl kredi vardı.Bu sene iyimser 520 kötümser 480 olur. 500e yuvarlıyorum.Sağdan soldan burs toplayan halledebilir.Yapamayanda ailesinden veya akrabalarından da 500 olur ve öğrenci olarak 1 ayınızı bu şekilde geçirirsiniz.Eklemeyi unuttuğum bir şey varsa yorumlarda belirtin.

Ekim 17'de tekrar güncellenecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeracIes -- 30 Ağustos 2018; 18:3:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 30 lu yumurta 9 lira

Yav nerde bunlar? 2007den mi yazıyorsun?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol, sigara, gezip tozma olayını da eklersek baya artıyor. Okumakta zor iş yav.

• Hayır a 101de baktım 2 gün önce 9tl yazıyordu. carrefourda 18 tl.

• Hocam ben gezme + alkolu sayarsam 300 düşünüyorum haftada 75 tl yeter gibi duruyor.Kişiden kişiye değişir kimisi de hiç harcamaz.

• Nice one

• HeracIes kullanıcısına yanıt
    Ben sarmaya döneceğim, alkolü azaltacağım, gezme tozma işini de sigaradan kıstığım şekilde yaparım yapabildiğim kadar. Bakalım ayarlayacağız heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 15 Tane Yumurta 9.50 Oldu Bilgin Olsun.
  • Lil Peep L kullanıcısına yanıt
    Bizim burda a101de 15-16 liraydı hocm haklısınız.

• Evet hocam özellikle ilk aylarda harcamayı minimum tutun ay sonundaki artan paraya bakarak kısma veya artırmayı düşünün

• Editliyorum hocam yanlış bakmışımdır

• Editlendi.Fiyat farklarını haber edin.

Up

• A101 bim den besleneceginize sokaktaki coplerden beslenin sagliginizi korursunuz en azindan

• kyk da kalınca yemek masrafı yazdığın kadar olmaz hocam

• Evet Hocam orayı belirtmedim evde kalma üzerinden belirttim.

• Türk lirasının korkunç derecede değer kaybı var.Bugünün parasıyla bunlar alınabiliyor.Böyle diyorsanız herşey dahil 2k + tutar o zaman.Sürecin içindeyken belki daha uygun ve kaliteli olur ama genel olarak durum böyle.

• Arkadaşlarınız özellikle kız olduğunda Starbucks gideceksiniz ve İstanbul'da oluyorsunuz 30tl den az hesap gelmiyor

• Benim en büyük önerim paranızı telefondan görebileceğiniz biryere atın.Sonra atm de 130 lira var zannederken 2 lira görüp kriz geçirmeyin.

• HeracIes kullanıcısına yanıt
    o 30lusu değil 15lisi. 30lusu 16 lira. kanka
  • Faydalı

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.