Şimdi Ara

AYNALI vs AYNASIZ Fotoğraf Makinaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amacım tartışma çıkarmak değil bende aynalı bir makine kullanıyorum lakin şöyle bir bilgi paylaşmak sizlerinde görüşlerinin almak isterim.

Fotoğraf dergisi şubat-mart sayısının görüş bölümünde;
    Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Pof. Sabit KALFAGİL'in görüşleri aynen şu şekilde.

--------spoiler---------

aynasız makine aynalı makinaya oranla şu avantajlara sahiptir.
    1. aynanın varlığına bağlı mekanik komplikasyonlar tümüyle ortadan kalmıştır.
    2. ayna hareketinin sahip olduğu vibrasyon yoktur. dolayısıyla daha düşük hızlarda daha net görüntü elde edilebilir.
    3. otomatik diyafram mekanizması basitleşmiştir.
    4. bundan daha önemlisi normal objektif ve geniş açılardaki optik zorlama(retro focus tasarım) gereksizdir
    ve simetrik tasarımlı daha basit objektifler ile daha keskin görüntü alınabilmektedir.
    5. toplam ağırlığı arttıran makine ve objektifler hafiflemiş, çantanın taşınabilirliği artmış ve fiyatı ucuzlamıştır.

yeni makine alacaklara şöyle tavsiyede bulunuyor.
    allah yeni makine alacaklara yardım etsin.
    öyle bir noktadayız ki ortalığı terk etmesi gereken slr ordusu piyasaya hakim.
    öte yandan çağın makinesi olmayı hak kazanmış aynasızlar henüz karalı bir optimuma erişememiştir.
    yapılacak şey fazla açılmamaktır.

------spoiler----------------------------------

• Biz yeni uyanıyoruz daha dünyada aynasız satışları DSLR satışlarının üçte birine ulaştı. Japonyada %50-50 ve 2015 yılında araştırma şirketlerinin raporlarına göre aynasızlar piyasayı ele geçirecek. Bu durumdan dolayı birçok fotoğraf makinası üreticisi aynasız yatırımlarını artırmaya devam ediyor.
  • Bence Hoca çok haklı. Yıllardır beklediğim, tam anlamıyla bana hitap eden ürünler bu aynasızlar.
    D-Slr'ler bana hiç bir zaman "çekici" gelmediler. Kompakt'lar da bi türlü istenilen kaliteye ulaşamadılar.

Şu anki aynasız makineler bana "İşte bu!" dedirtiyor.

Gelgelelim Canon'u bu konuda pek hevesli görmüyorum açıkçası. Nedendir bilemem tabiiki, ama diğer firmalar Üsküdar'ı geçmiş durumdalar.
    Acaba Canon neden çeşitliliği arttırmıyor? Üstelik Japonya'daki durum bu kadar apaçık ortada iken.
  • 4 adet dslr kullandım. En son aynasıza geçtim, çok memnunum şu anda.

Bir gün tekrar dslr'ye geçersem sırf 70-200 IS 2.8 için olur bu
  • aynalı makinelerin aynasızlara karşı üstün olduğu alanlar yok mu?

mesela en son demiş hoca henüz aynasızlar optimum kararlılıkta değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: coxackie

4 adet dslr kullandım. En son aynasıza geçtim, çok memnunum şu anda.

Bir gün tekrar dslr'ye geçersem sırf 70-200 IS 2.8 için olur bu

sony a7 ve a7r ile birlikte zeiss 70-200 de tanıtıldı. artık geri dönmezsiniz. :)
  • arkadaşlar bi başlık açtım aynalı ve aynasız karşılaştırması yapabileceğimiz fotoğraf paylaşacağımız üzerinde konuşacağımız ve ayrıca DSLR in gerçekten geleceğimi temsil ettiği üzerinde konuşabileceğimiz bir başlık. hepinizi bekliyorum
    yaşasın rekabet

http://forum.donanimhab...44/f_//tm.htm#114905344
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    geçen yıl açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çoktan uyanmış bir kitle de var ama bu forum yıllardır gördüğüm kadarı ile ithalatçıların da çeşitli yollardan görevliler ile tüketiciye at gözlüğü takmasına neden olan bir ortam olmuş. Yanı sıra bir sürü de fanatik kuyruğuna eklenince... Ne ise ki artık Sony ve Fujifilm gibi büyük üreticiler de aynasızlar üretiminde önemli yenilikler ile karşımıza çıkınca artık mecburen bir uyanış oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.