Şimdi Ara

Aynasiz cihazla habersiz fotograf cekmek ve paylasmak...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aynasiz cihqz, omuzda asiliyken insanlarin habersizce fotograflarini cekmek bana dogru gelmiyor. Her nekadar ortaya guzel fotograf ciksa da etik degil gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cümle böyle olunca acayip de olmuş biraz. Hani sanki aynalı ile çekince etik mi geliyormuş gibi yani . Tabi sizin kast etmek istediğiniz detay sanırım aynasızlar ile bunun yapılması daha çok oranda olduğundan...
    Bence de, ben de birkaç kez çektim böyle "sokak fotoğrafçılığı" diyerekten ama birkaç fotoğrafta kimi zaman çekilenin yada kardaja girenin farkında ve de hiç memnun olmayan bakışlarını görünce çok rahatsız oldum ve bu fotoğrafları direk sildim. Kendimi sırf o kişinin istemeden ses etmemesini kullanarak kişilik haklarını ihlal etmiş hissettim ve çok rahatsız oldum evde fotoğraflara bakarken. Benzer bir çok sokak fotoğrafı da gördüm, öyle sokak fotoğraflarına bakarken bile iyi hissetmiyorum ve bana hiç hoş görünmüyor. Tabi eğer fotoğrafı çekilen farkında ve de bir şekilde bakışı ile, duruşu ile falan kabul ettiğini belli ediyor ise o zaman sorun yok. Böyle de bir fotoğrafım var, çok da hoşuma gidiyor. Bir nevi o insandan bir poz hediye gibi bir şey. Şu mesela,

Aynasiz cihazla habersiz fotograf cekmek ve paylasmak...
    Beautiful Girl with traditional folk wear by Ciddi iyi1i, on Flickr

Tabi buradaki kişi bir tanıtımda görevli olduğundan kendisini özel ve kişisel yaşam alanında hissetmediğinden böyle bir poz verebiliyor. Günlük yaşamında olağan bir günde böyle bir şey yapmaz, zor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mart 2017; 12:56:50 >

• Ben de bir iki kere benzer fotograf cektim. Sonra kendimi rahatsiz hissedip sildim. Artik haberli cekebileceksem cekiyorum.

• cekmeyin.

uzun uzun yazmaya gerek bile duymuyorum:

-"bey, su adam fotografimi cekiyor"

• sıradan insanları heleki kadınları çocukları çekmeyin. hem etik olmaz hemde yanlış anlaşılabilir. ama manken neyim olursa çekin gitsin.
  • Sokak fotoğrafları çekmek istiyorsanız bir arkadaşınızla çekime çıkmanızı öneririm. O size kalabalık içinde modellik yapar, kimseyi de rahatsız etmemiş olursunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.