Şimdi Ara

Aynı ağdaki iki bilgisayarın dış ip adresleri farklı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, herkese kolay gelsin. Yaklaşık iki gündür işin içinden çıkamadığım bir durum var. Server olarak kullandığım bilgisayarı bulunduğu şube kapandığı için başka bir şubeye aktarmak zorunda kaldım. Bilgisayara sabit ip atadım, portları açtım. Bilgisayar ağ üzerinde sıkıntısız çalışıyor. Buraya kadar bir sorun yok. Portun çalışıp çalışmadığını denemek için internete girip denediğimde bilgisayarın dış ip adresinin getirdiğim şubedeki dış ip ile farklı olduğunu farkettim. Şubenin dış ip adresi 88.***.***.*** (ttnet'ten sabit ip) ancak bilgisayarın sitede gözüken ip adresi 128.***.***.***. Bilgisayarın dış ip adresini nasıl değiştirebilirim? Ya da şöyle sorayım dış ip adresini elle atamak mümkün müdür? Mümkün ise elle atandığı gibi kaldırılabilir sanırım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Sonuçta iki nilgisayar ve ikisinin bağdaştırıcıları ayrı oluyor . Şöyle bir durum var farklı olan pc nin ipv4 Protokolünü otomatik ten Alıp kendi sabitlemek istediğiniz ip yi yazın ve varsayılan ağ Geçidi'ni de sabit olan ip adresini yazın modemdeki . Eğer olmuyor ise ipv4 normal bir ip adresi yazın ağ Geçidi'ni de sabit ip ti yazın bu şekilde aynı ağdan başlanılır ama bağdaştırıcıların ip şeyi farklı olur genelde böyledir herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın techniquest35,

Öncelikle cevap verme hassasiyetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Sorunum ağ içerisinde değil. Getirdiğim bilgisayar zaten ağ içerisinde düzgün çalışıyor. Bilgisayarın ağ içi ip adresini 192.168.1.10 olarak sabitlemiştim zaten. Benim sorunum uzaktan bağlanmakta. Bilgisayarın bağlı olduğu modeme gelen Türk Telekom hattının ip adresi sabit ip. Yani 88.***.***.*** olarak kullanıyorum. Zaten şu anda hali hazırda kendi bağladığım güvenlik kameralarına dışarından sorunsuzca erişiyorum. Benim sorunum şu. Sonradan getirdiğim bilgisayarım hattıma ait olan 88.***.***.*** sabit ip adresinden gözükmüyor. Bilgisayardanhttp://whatismyipaddress.com/ adresine girdiğim zaman o bilgisayarın dış ip adresini 128.***.***.*** olarak görüyorum ve bu yüzden de dışarıdan erişemiyorum. Bu nasıl oluyor ve nasıl düzelir? Benim sorularım bunlar.

• csknyy C kullanıcısına yanıt
    128'li ipsi olan cihazda internete çıkış proxy üzerinden olabiir mi? zenmate v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OCP Türkiye -- 14 Kasım 2014; 22:15:23 >
  • 128 ip adresli bilgisayarın proxy kullandığını sanmıyorum ancak yine de emin değilim. 128'li ip adresli bilgisayarın görev yöneticisinin fotoğrafını çekip yolladım. Proxy programı var mı aralarında bilmiyorum. Eğer bildiğiniz bir proxy programı var ise o listede söyleyin lütfen...
     Aynı ağdaki iki bilgisayarın dış ip adresleri farklı
  • Hocam yapinda firewall varmi. Birde yapiya tam olarak hakimmisin. Elkide yapinda 2 wan tanimlidir ve belirli araliklarda ki ipler diger wandan internete erisiyordur. Birde her iki makinaninda gatewaylari aynimi yoksa farkimi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.