Evet arkadaşlar biraz karışık bir soru ama durum şu...
kamuda çalışıyorum ve hem kamu ağı hemde özel adsl kullanıyorum. kurumun interneti kısıtlı olduğundan sık sık ağ değiştirip duruyorum. İki ağı aynı anda kullanıp internet explorer ı kamu ağından chrome yada firefoxu da özel ağdan kullanmak istiyorum. kamu ağında ip yada proxy yok hepsi otomatik. proxy olsa belki internet explorer a proxy girip onun direk kamu ağından çalışmasını sağlayabilirdim ama maalesef.
bu konuda bilgisi olan ve yardım eden olursa çook sevinirim.
Not: özel ağ wifi kamu ağı kablolu ağ.
?
Öncelikle kamu ağına ayrı bir Internet bağlantısı sağlayarak aldığınız güvenlik risklerini unutmayın. Bu bağlantı yüzünden bir problem yaşanırsa yasal sorumluluklarınız var.
Öncelikle kablolu ve kablosuz ağın farklı IP grupları ile çalışması gerekiyor. Örneğin kablolu ağdan 10.0.0.x şeklinde IP alıyorsanız kablosuz ağda 192.168.x.x şeklinde bir IP kullanmalısınız. Bunu sağladıktan sonra yapmanız gereken kablolu bağlantıdan Default Gateway bilgisini silmek. Bu sayede bilgisayarınız kablolu ağdaki IP'lere erişecek ve Internet bağlantısını da kablosuz ağ üzerinden sağlayacaktır.
Öncelikle kamu ağına ayrı bir Internet bağlantısı sağlayarak aldığınız güvenlik risklerini unutmayın. Bu bağlantı yüzünden bir problem yaşanırsa yasal sorumluluklarınız var.
Öncelikle kablolu ve kablosuz ağın farklı IP grupları ile çalışması gerekiyor. Örneğin kablolu ağdan 10.0.0.x şeklinde IP alıyorsanız kablosuz ağda 192.168.x.x şeklinde bir IP kullanmalısınız. Bunu sağladıktan sonra yapmanız gereken kablolu bağlantıdan Default Gateway bilgisini silmek. Bu sayede bilgisayarınız kablolu ağdaki IP'lere erişecek ve Internet bağlantısını da kablosuz ağ üzerinden sağlayacaktır.
güvenlik sorunu konusunda tereddütlerim yok çünkü kurumun güvenlik anlayışı kıytırık bi norton ve tüm bilgisayarlar virüs dolu. ALLAH a emanet yürüyor pc ler. ben ise kaspersky kullanıyorum ve güvenliği tehdit edecek hiçbir işlem yapmıyorum.
defoult gateway i silince iplere erişecek dedin ama kamuda kullandığım prg internet explorer üzerinden kullanılan bi prg. eğer internet için adsl i tanı dersek ****.gov.tr üzerinden çalışan sisteme de erişemeyeceğim sanırım doğrumu :S
normal adsl e proxy tanımlayamazmıyım? firefox o proxy den çalışsın ve 192.168 li adsl ip sini kullansın. diğer herşey kamu sistemini kullansın
ADSL ile aranıza Proxy server kurmadan Proxy adsl modemle imkansız. Ya software bir Proxy kuracaksınız bir pcye pfsense olabilir veya Mikrotik Ap Router alıp 70-80$ lık ürün bu cihazı router ve web Proxy olarakta kullanabilirsiniz veya multiwan olarakta.
quote:
Orijinalden alıntı: msinansenturk
güvenlik sorunu konusunda tereddütlerim yok çünkü kurumun güvenlik anlayışı kıytırık bi norton ve tüm bilgisayarlar virüs dolu. ALLAH a emanet yürüyor pc ler. ben ise kaspersky kullanıyorum ve güvenliği tehdit edecek hiçbir işlem yapmıyorum.
defoult gateway i silince iplere erişecek dedin ama kamuda kullandığım prg internet explorer üzerinden kullanılan bi prg. eğer internet için adsl i tanı dersek ****.gov.tr üzerinden çalışan sisteme de erişemeyeceğim sanırım doğrumu :S
normal adsl e proxy tanımlayamazmıyım? firefox o proxy den çalışsın ve 192.168 li adsl ip sini kullansın. diğer herşey kamu sistemini kullansın
Güvenlik sadece virus olayı değil. Neyse o konu sizin tercihiniz, uzatmayalım konu dışı olarak.
Kullandığınız Internet Explorer üzerinden çalışan uygulamanın uzantısı .gov.tr bile olsa eğer IP'leri dahili ise bağlanmak için tek gereken DNS ayarlarını yapmak. Bu sitelerin IP adreslerini kamu ağına bağlıyken ping'leyerek alıp host dosyanıza yazmanız yeterli olacaktır.
Standrt bir modeme proxy kurmak falan mümkün değil. Windows üzerinde çalışan yazılım mutlaka vardır ama ben bilmiyorum. Biraz araştırmanız lazım.