Şimdi Ara

aynı anda 2 wirelesse bağlanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle amacım şu. Balkonda birinden internet alıyorum.yakın zamanda wireless'i lan'a aktarmayı öğrendim. Şimdi ise amacım balkondan odama interneti aktarmak. 2 laptop ve 1 masaüstü pc'm var.birisinde köprüleme özelliği var diğerinde yok. şimdi balkondan koridora 2. laptobu koydum ordan bilgisayar arası geçici ağ ile köprü yapmayı ardından da desktop'a aktarmak istiyorum. var mıdır bir çözümü?

• bende buna benzer birşey yapıyorum.dışarıdan gelen internet benim masaüstü pc ye geliyor pcde wireless adapter var.bende windows 7 sanal ağ kurup gelen neti yine aynı adapter le evin her tarafına dağıtıyorum.diğer balkonumdan bile bağlanabiliyorum.
  • sistemi bir şekilde anlatırsan sevinirim.balkondan odama kadar sorunsuz çekiyor geçiçi pc arası bağlantı. adaptör konusunda da ben balkondan yolun karşısına bağlanıyorum bir de o mesele var wireless adaptörü geçici ağa bağlanabiliyor mu fikrin var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

sistemi bir şekilde anlatırsan sevinirim.balkondan odama kadar sorunsuz çekiyor geçiçi pc arası bağlantı. adaptör konusunda da ben balkondan yolun karşısına bağlanıyorum bir de o mesele var wireless adaptörü geçici ağa bağlanabiliyor mu fikrin var mı?

dur bakalım doğru anlamışmıyım...

şimdi balkonuna gelen kablosuz neti bir şekilde masaüstü pc ne aktarmak istiyorsun.bunun içinde elinde köprüleme yapacağın laptop mevcut.

benim sistem şu şekilde sadece masaüstü pc var ve bunun üzerindedark range max wireless adapter mevcut.dışarıdan gelen interneti range max alıyor ama diğer odalarıma bu sinyal yetişmiyor. win 7 netsh komutuyla sanal ağ oluşturuyorum.ve gelen interneti bu ağ ile paylaştırıp range maxı bir nevi acsses pointe dönüştürüp evin her yanından güçlü sinyalle nete çıkabiliyorum.örnek cep telimden yada laptopumdan bu interneti kullanabiliyorum

eğer senin yapmak istediğin yukarıda anlattığım gibi evin belli kısmına yetişebilen sinyali dağıtmak ise laptopun wirelesi destekliyorsa acses point gibi gibi kullanarak yapabilirsin.eğer durum bu ise netsh komutunu bir araştır derim.bu arada wireles adapter geçici ağa tabiki bağlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netdragon -- 23 Ağustos 2011; 23:47:29 >

• tamam doğru anlamışsınız hocam. deneyeceğim teşekkürler.
  • Connectify programı ile aldığın interneti yayabilirsin,ben aldığım interneti evin içine bu program ile yayabiliyorum.
  • tamam çözdüm olayı windows virtual wifi programı ile 2. bir wireless yapıp diğer laptoba a.c ile bağlantı kurmasını ve sonrada erişimi sağladım. teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: netdragon

bende buna benzer birşey yapıyorum.dışarıdan gelen internet benim masaüstü pc ye geliyor pcde wireless adapter var.bende windows 7 sanal ağ kurup gelen neti yine aynı adapter le evin her tarafına dağıtıyorum.diğer balkonumdan bile bağlanabiliyorum.

Sn netdragon
    Nasıl yaptığınızı anlatır mısınız? ben de aynısını yapmak istiyorum: wus300 ve edimax wireless adaptörüm var.
    Camdan kablolu wireless adaptör ile aldığım interneti evin içine dağıtmak istiyorum.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1200gs -- 25 Ağustos 2011; 23:33:24 >
  • ben anlatayım hocam. Windows virtual Wifi programını yüklüyorsunuz ve ardından CMD'yi yönetici olarak açıyorsunuz. Bu siteden devam edebilirsiniz.
    http://www.ucandairem.com/genel/sanal-kablosuz-ag-kurmak-virtual-wi-fi/
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

ben anlatayım hocam. Windows virtual Wifi programını yüklüyorsunuz ve ardından CMD'yi yönetici olarak açıyorsunuz. Bu siteden devam edebilirsiniz.
    http://www.ucandairem.com/genel/sanal-kablosuz-ag-kurmak-virtual-wi-fi/

Teşekkür ederim.
    Windows7 kullanıyorum
    O programın windows7 uyumlu olanını bulamadım nette: belki w7 de gerkmiyordur

Linkteki işlemleri yaptım ama sanırım wireless kartım (intel) uygun değil (eski laptop). masa üstü pc de tatil dönüşü deneyeceğim

• bende windows 7 kullanıyorum zaten sadece vista ve 7 de çalışıyor. olmadıysa wireless kartın uyumlu değildir. açıklamalarında yazıyordu linkte.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.