Şimdi Ara

Aynı anda farklı marka ram kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba üstadlar yine bir soru ile karşınızdayım

Bende kingston 4 gb ve 2 gb ram ver ben 2 gb rami çıkartıp corsair marka 4 gb ram alıcam , corsair alma isteğim ise kingstondan daha kaliteli denmesi . Şimdi 4 gb kingston 4 gb corsair ram takılı sistemde performans düşüklüğü veya bir sorun olur mu

teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Farklı Marka RAM Kullanmak

RAM (Random Access Memory), bilgisayar sistemlerinde verileri geçici olarak saklayan bir bileşendir. Farklı marka RAM'ler kullanmak, bilgisayarınızın performansı üzerinde bazı etkilere sahip olabilir.

Farklı Marka RAM Takmak

Farklı marka RAM'leri bilgisayarınıza takabilirsiniz, ancak bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekir:

• Yükseklik ve Pin Sayısı: Farklı marka RAM'ler, farklı yüksekliğe ve pin sayısına sahip olabilir. Bu nedenle, anakartınızın desteklediği RAM özelliklerine uygun RAM'ler seçmeniz gerekir.
    • Frekans ve Gecikme Süresi: Farklı marka RAM'lerin frekansları ve gecikme süreleri farklı olabilir. Aynı frekansta ve gecikme süresinde RAM'ler kullanmak, optimum performans sağlayacaktır.
    • Hız Aşaması: Farklı marka RAM'ler, farklı hız aşamalarını destekleyebilir. Anakartınızın desteklediği hız aşamalarına uygun RAM'ler seçmelisiniz.

RAM Aynı Marka Olmak Zorunda mı?

Hayır, RAM'ler aynı marka olmak zorunda değildir. Farklı marka RAM'ler, yukarıda belirtilen hususları göz önünde bulundurarak kullanabilirsiniz.

2 Farklı RAM Takmak

2 farklı marka RAM takabilirsiniz, ancak aynı özellikleri paylaşmaları önerilir. Farklı frekans veya gecikme süresine sahip RAM'ler kullanmak, uyumsuzluklara ve performans sorunlarına yol açabilir.

Farklı RAM Takmak

Farklı marka veya özelliklere sahip RAM'ler takabilirsiniz, ancak sisteminizin kararlılığını ve performansını etkileyebileceğini unutmayın.

Aynı MHz Farklı Marka RAM

Aynı MHz değerine sahip farklı marka RAM'ler kullanabilirsiniz, ancak gecikme süreleri farklı olabilir. Aynı gecikme süresine sahip RAM'ler kullanmak, daha iyi performans sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • tecihen aynı marka hatta aynı seriden ramler kullanılmalıdır senin bu soruna olur yada olmaz demek biraz zor aynı mhz olması şartı ile denemeden anlaşılmaz
  • benim masaüstünde kingston ile farklı ramlar 2'li (kinston+ ram1) veya 3'lü (kinston+ram1+ram2) olarak aynı anda çalışıyor. rami alırken bilgisayarcı kingston ile farklı bir tane ram çalışmaz ama 2 tane farklı olursa çalışır demişti (sallamış olabilir). bende 2 veya 1 farketmiyor denedim çalışıyor.
  • Merhaba,

Bu bütün RAM leri kapsamıyor. Tercih olarak aynı marka, aynı MHZ ve aynı seri olması öncelik olmalıdır. İki farklı RAM kullanmak biraz da şans işi diyelim.
  • 2 gb 800 mhz çift yönlü kingston ram im vardı. 4 gb a çıkarmak istedim. 2 gb 800 mhz corsair çift yönlü ram ekledim. hiçbir problem olmadı. gayet güzel çalışıyor
  • aynı seri olmalı
  • sorun olmaz,performans kaybı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende kendi bilgisayarmı 4 gb curical 1600 mhz lik ram ardı ben 4 gb 1600 mhz lik kingston aldım ve taktım şuan hiç bir sorun yok gayet güzel çalışıyor...ama ram ı alırken elimde bulunan ram ı özelliklerine en yakın özellikli ram ı aldım özellikleri hemen hemen aynı
  • mhz değerleri önemli diye biliyorum ama tabiki aynı markayı kullanmak sanırım her açıdan iyidir.
  • Sowyet kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 22:57:26 >
  • arkadaşlar benimde eliksir 4 gb lık ramlardan 2 tane var 8 gb lik kingstom hyper alıcam 1 tane ama mhz siydi numarasıydı busuydu hiçbirini bilmiyorum nolur banada yardımcı olun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.