Şimdi Ara

Aynı evde 2 modemi birleştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evde Asus DSL-N14U kullanıyorum. Evin belli kısımlarında özellikle salonda sinyal çok düşüyor. Dolayısıyla internet zevki de mahvoluyor.
    TTNET'in bir kampanyası varmış. Ücretsiz modem. Zaten 2-3 ay önce yeni 24 ay taahhüt verdim. Kampanya katılım şartı da 24 ay taahhüt.
    Kendi mevut Asus modemimden salona TV'ye kadar dışarıdan kablo gidiyor. Ben bu TTNET'in vereceği modemi idareten alsam o kablonun ucuna taksam salonda 2. modemi çalıştırsam nasıl olur?
    İki modemi birleştirdiğimde aynı SSID'yi girip yayınları aynı kanaldan girsem internet sinyalleri birleşmiş olur mu?
    Benim istediğim telefon ya da bilgisayar iki sinyal arasına gidip gelmesin. İki modem tek sinyalde aynı SSID'de çalışsın.

• Yok mu bir bilgisi tavsiyesi olan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aknskn

Yok mu bir bilgisi tavsiyesi olan?

Sorun devam ediyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Evet. Hala çözemedim.
  • quote:

Evet. Hala çözemedim.

iki modemi kablolu bağlayacaksınız yani doğrumu
    yanlış kurulum tarif etmeyeyim
  • yücel52 kullanıcısına yanıt
    Arkadaş galiba iki modemide kablosuz olarak kullanmak istiyor , modemleri ayrı ayrı odalara bırakacak bir modem yetersizmiş çekim olarak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

quote:

Evet. Hala çözemedim.

iki modemi kablolu bağlayacaksınız yani doğrumu
    yanlış kurulum tarif etmeyeyim

Evet iki modemi birbirine kablo ile bağlayacağım. Fakat ikisininde kablosuzu tek olsun istiyorum.
    Yani telefondan wifi'ye girdiğimde tek bir isim çıksın ve o isimde iki modemin sinyali birleşmiş olsun.
    Yani evin içinde bir odada bir wifi'ye bağlanıp diğer odaya geçince ayarlara girip diğer wifi'ye geçiş yapmak istemiyorum.
  • aynen öyle
  • Nasıl bir bağlantı yapılır bu konuda bilgim yok ama , Demişsiniz ki iki modem çalışsın ama tek bir modem görünsün , böyle bir şey yapılabileceğini sanmıyorum , bu sistemi kursanız dahi iki modemde görünecektir ve hangisi güçlü çekiyorsa ona bağlanır cihazınız .
  • İkinci modeme ana modem aralığında bir ip verin
    İkinci modem üstünde dhpc firewall kapalı olsun
    Her iki modeme ayni ssid ve şifreyi verip deneme yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • basit anlamda bridge yani köprü ile alan geenişletebilir, yada 2. modemi acces point olarak kullanabilirsiniz
  • BarbarosTUGRUL kullanıcısına yanıt
    evet ama o şekilde yaptığınızda iki modemde ayrı ayrı çalışıyor.
  • burada secım yapıcaksın nasıl calısmasını ıstedıgıne karar vericeksin bridge kopru yaparsan sınyalı genısletır ama ben ıkı ayrı sınyal tavsıye ederım acses poınt yani
  • aynı sorun bende de var. evin üçüncü katındaki ana modemden, evin birinci katındaki modeme bağlantı kurmak istiyorum. ancak her iki modemin de wifi sinyalleri birleşip tek bir sinyal olarak çalışsın istiyorum. yani katlar arasında dolaşırken internet kesilmesin. sanırım hastahanelerde bu tarz bir bağlantı kullanılıyor. şimdi konuyla alakalı bilgisi olan, yardım edebilecek birileri var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.