Şimdi Ara

Aynı Eve İki Farklı İnternet Bağlanabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
27.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Turkcell SuperOnline 50 MB fiberinternet kullanıyorum.. Aylık kotası 250 GB..

Evde iki kardeşiz sadece ikimiz kullanıyoruz ara sıra babam sadece maç sonuçlarına falan bakmaya giriyor.. Ben genelde taş çatlasın bir ayda toplam 50 GB'lık gibi birşey indiririm.. Ama benim beyinden yoksun abimin kafasına girmiyor yani daha internetin 10. - 15. günü internetin hızını bitiriyor.. Bir ara 250 GB'tı 3. günde bitirince cinnet geçirmiştim gözüm dönmüştü katil olacaktım evde babam olmasa.. Yüzlerce kere söyledik binlerce kez uyardık ama beyin olmayınca bir insanda neye fayda.. Herife diyorum ki 220-230 GB'tı geçme kontrol et geçiceksende 2-3 gün kala bitir ki fazla acı çekmeyelim.. Dediğim gibi işte beyin gerekli bazı şeylerde.. Ve şimdi 11-12 gün kala yine interneti bitirdi sağolsun..

Herşeyde olduğu gibi artık internetleride ayırmaya karar verdik her ikimizede 100 GB kotalı 20 MB internet bağlatmayı düşünüyoruz yaklaşık aynı paraya geliyor.. O naparsa yapsın isterse 1 günde bitirsin.. Ben kendi hızımda insan gibi kullanmaya devam ederim.. Ama asıl mesele şu ki aynı eve iki farklı internet oluyor mu? Bağlatabilirmiyiz? Bağlatırsak nasıl bağlatırız? Çok önemli bir konu yani artık bıktım çünkü.

• turkcell i bilmem de hocam bizimkiler bundan 2 sene önce

normal ev hattına internet almadılar para vermeyiz diye biz bende farklı bir hatla (yalın adsl) kendi adıma açtırdım o zaman gelenlere sormuştum 1 hat daha alabilirmiyiz diye onlarda eski binalarda (10sene ve öncesi) bu telefon hatları dairelere 3er olarak çekilmiş yani 1 dairede 3hat var istediğin gibi kullan

yeni binalarda ise bu sayı müteahhit e göre değişiyor dedi ama en az 3müş
  • Telefon hattı mı bağlatmak zorundayız 2. bir internet için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: netlist

Telefon hattı mı bağlatmak zorundayız 2. bir internet için?

hayır yalın adsl alıyorsun
  • Peki bu yalın adsl internet hızını falan düşürüyor mu? Yani herhangi bir eksi yanı varmıdır hocam?
  • quote:

Peki bu yalın adsl internet hızını falan düşürüyor mu? Yani herhangi bir eksi yanı varmıdır hocam?

hayır hiçbir - yanı yok
  • adsl olarak bağlatabilirsin max hız 16mbit olur, fiber hızından var geçebilirsen olur.

ama ya evdeki telefona bağlatıcan yada yoksa telefon yalın internet kullanıcan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben dün ikinci bir hat bağlatmak için ttnete gittim. Adam bağlanamayacağını, Ancak gelen teknik servis yetkililerine aşağıda ki kutudan direk yukarı kablo çekersem bağlayabileceklerini söyledi. Bana illegal bir yöntem gibi geldi.
  • Kafamı karıştırdınız şimdi hanginiz dediği tam olarak doğru?
  • Diğer firmaları bilmiyorum. TTnet'de sadece bir net bağlanabiliyor.
  • Telefon demek hat sinyali demek santraldan gelen ,aynı kabloda iki sinyal olamıyacagından iki ayrı hat lazım eve gelen (eve giristeki kutudan daireye yada direkten eve gelene kadar)yalından kasıt bunda sabit tel ucreti yok sadece telefon hattı sinyali yok degil :) oyle olsa nette calısmazdı !
  • quote:

Peki bu yalın adsl internet hızını falan düşürüyor mu? Yani herhangi bir eksi yanı varmıdır hocam?

yalın internet: telefonsuz internet demek hız aynı anlıyacagın kullanmadıgın telefona ayda 27tl vermiyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

adsl olarak bağlatabilirsin max hız 16mbit olur, fiber hızından var geçebilirsen olur.

bol keseden sallamak bu olsa gerek...

20mbit kullanıyorum fiber değil ve hattımın 24mbit desteklediğini söylemişti santraldekiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster-mt

quote:

adsl olarak bağlatabilirsin max hız 16mbit olur, fiber hızından var geçebilirsen olur.

20mbit kullanıyorum fiber değil ve hattımın 24mbit desteklediğini söylemişti santraldekiler.

hat değerlerine göre değişir herkesin hattı seninki gibi değil, santralle olan mesafe tesisatın kalitesi, ayrıca adslde maksimum 16mbittir paket

fazlasının verilmesi insiyatiftir, size fazla verirler fazla verdikleri içinde diğerlerini kısarlar hattı kaldırabildiği halde

bana göre adaletsizlikten başka birşey degildir

• quote:

quote:

quote:

hat değerlerine göre değişir herkesin hattı seninki gibi değil, santralle olan mesafe tesisatın kalitesi, ayrıca adslde maksimum 16mbittir paket

fazlasının verilmesi insiyatiftir, size fazla verirler fazla verdikleri içinde diğerlerini kısarlar hattı kaldırabildiği halde

bana göre adaletsizlikten başka birşey degildir

yanlış biliyorsun ttnetin yeni politikası bu santraldekiler yükseltmiyor hızı artık ttnet hattınızın desteklediği kadar kendi otomatik yükseltiyor ;)

santralde bizzat kuzenim çalışıyor(bağlı olduğum santralde) istesem direk sınıra getirtirdim ama gerek yok.

• quote:

işte bende onu diyorum adaletsizlik diye, 8mbit parası alıyor bazısına 12-13 veriyor veya 16 parası alıyor 20 veriyor veya 8 parası alıp 20 veriyor her neyse...

ama diğer taraftan bazılarının hattı çok iyi durumda olmasına rağmen adam anlamıyo diye mesela 4-5-6 ya sabitliyor

ondan sonrada kalkmış AKK yi neden koydugunu anlatıyor millete, yok kapasiteleri yetmiyormuş yok millet ortak kullanıyormuş

e sen adama 8 vereceğine 20 verirsen ortakta kullanır downloada da asılır
  • quote:

quote:

işte bende onu diyorum adaletsizlik diye, 8mbit parası alıyor bazısına 12-13 veriyor veya 16 parası alıyor 20 veriyor veya 8 parası alıp 20 veriyor her neyse...

ama diğer taraftan bazılarının hattı çok iyi durumda olmasına rağmen adam anlamıyo diye mesela 4-5-6 ya sabitliyor

ondan sonrada kalkmış AKK yi neden koydugunu anlatıyor millete, yok kapasiteleri yetmiyormuş yok millet ortak kullanıyormuş

e sen adama 8 vereceğine 20 verirsen ortakta kullanır downloada da asılır

şu konuda hemfikiriz 8destekleyip de 8 vermiyorsa bu evet adaletsizlik

ama 8 diyip de adama 12-14 veriyorsa bu adaletsizlik değil çünkü aldığı fiyat zaten fazla en azından ordan dengeliyor.

8mbit üyesiyim fakat 20mbit kullanıyorum ha noluyo kotayı 8mbit de 1 haftada aşıyordum(tabi o zamanlar hız düşmüyordu) şimdi ise 3 günde aşıyorum 3-4 aydır düşüyor 3mbit e

• quote:

8 için değil ama 16 için yapılabilir dediğin, 16nın üzerinde tarife yok çünkü

8e olursa 16 parası ödeyene haksızlık oluyor.

tabiki 8 parasından çok daha fazla alıyor, ama bazılarınında acemiliğinden faydalanıyorlar resmen

mesela 8 netlimitsize AKK uygulanmıyorken, 8 limitsiz kullananların suçu neydi? senelerce aynı hizmete 2 katı para aldılar adamlardan
  • Tamam beyler teşekkür ediyim en iyisi ben Superonline'ı arayıp sorayım.
  • ttnet bayisine gidip sorduğumda yok demişlerdi. yukarıda da yazmıştım.

bugün müdürlüğe gittim. teknik anlamda en yetkili kişi ile görüştüm. eğer bina yeni ise mümkünmüş. yeni binalarda yeni sistemler mi ne kullanılıyormuş. hatlar her ev için çiftmiş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.