ARKADAŞLAR SELAM KAFAMI KARIŞTIRAN 1 NOKTAYI SORMAK ISTIYORUM, NORMALDE EVIMDE 7.1 AMFI VE SPEAKERLAR VAR. DENON BIR STEREO AMFI ALDIM VE ÖNDEKİ 2 ADET CERWINVEGA BUYUK KABINİ Mİ 2 AMFI İÇİN ORTAK KULLANMAK İSTİYORUM. BASİTÇE HER İKİ AMFİNİN SAĞ SOL ÇIKIŞLARINDAN SPEAKERLARA 4 ADET KABLO GECEBİLİRİM ANCAK 1 AMFİ ÇALIŞIRKEN SPEAKER A GİDEN AKIM DOĞAL OLARAK DİĞER AMFİNİN ÇIKIŞINADA GİDECEKTİR. 1) BU GERİ BESLEME DİĞER AMFİNİN ÇIKIŞLARINI BOZARMI? 2) BU GERI BESLEMEYI ONLEMEK ICIN ARAYA DIYOD BAGLAYARAK AKIMIN TEK YONE GITMESINI MI SAĞLAMALIYIZ.
BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR PAYLAŞIR İSE SEVİNİRİM
Böyle bir konu daha açılmıştı ve zararlı olduğu ispatlanmıştı diye hatırlıyorum aa diyot olayı biraz mantıklı geldi bana
dostum cevap için sağol ben diyod olayının doğru bir çözümolacağı inancındayım ancak hangi değerlerde bir diyod olması gerektiğini teknik olarak hesaplayacak bilgim yok bu konuda uzaman bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. stereo amfinin çıkışı 50w 8ohm da ve diğer amfi 135w 8ohm da.
birde dikkatimi birşey çekti benim yamaha rxv-4600 7*135w güç vermesine karşın denon 700ae(50w 8ohm) kadar stereo güç yok gibi bunun sebebi nedir yoksa sinema amfilerinin gücünü firmalar şişiriyor mu?
"GERİ BESLEME" den kasıt nedir anlamadım. Ama anladığım kadarıyla iki ayrı amplifikatörü aynı hoparlöre bağlamaya çalışıyorsunuz. Bu iki ayrı amplifiakatörün çıkışlarını birbirine bağlayacağınız anlamına gelir ki feci bir hata olur! Herhangi bir amplifikatörün ÇIKIŞINDAN akım pompalamaya kalkarsanız en hafifinden çıkış transistörlerini yakabilirsiniz. Bunun dışında N sayıda bilinmeyen olay meydana gelebilir, kendinize zarar verebilirsiniz. Kesinlikle yapmayın. Diyot basitçe "tek yönlü akım geçiren yarıiletken parçadır" Ses sinyalleri ise alternatif akım gibidir yani hoparlör çıkışlarından sürekli olarak akım basılır ve emilir. Bu durumda diyotun tek etkisi ses sinyallerinin tek alternansını yok edip sesi bozmak yönünde olacaktır. DC gibi düşünmeyin. Bu işin tek çözümü, amplifikatörün birinin çıkışına "change over" kontaklı bir röle koyup bobinini o amplifikatörün besleme anahtarına bağlamaktır. Ya da araya bir seçici (komütatör) anahtar bağlayıp o işi elle yapmaktır. KESİNLİKLE: İki amplifikatörün çıkışlarını arada anahtar veya röle olmadan birbirlerine bağlamayın! Araya eklenecek diyot veya başka bir aktif komponent sisteminize ciddi zararlar verir.
ARKADAŞLAR CVPLAR ICIN TESEKKUR. GERI BESLEME BELKI YANLIS BIR TABIR OLDU DEMEK ISTEDIGIM KABLOLAR PARALEL BAĞLI OLDUGUNDAN 1 AMFI CALISIRKEN DIGERININ GIRISLERINEDE AKIM GONDERECEK OLMASI IDI. BENDE ALTERNATIF AKIM OLDUGUNU BILMIYORDUM ONDAN DIYOD DOGRU BIR COZUM DEGIL. SWITCH OLAYINI BENDE DUSUNDUM AMA BIRAZ TEMBEL ISI OLSUN ISTEMISTIM