Şimdi Ara

AYNI HDD'DE XP 32 bit VE XP 64 bit OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün 320 gb Seagate(7200.10 NCQ 16MB Cache 7200rpm SATAII) harddisk aldım.Bu hdd'i iki parçaya bölüp,bir bölümüne Xp 32 bit,diğer bölümüne de Xp 64 bit kurma imkanım var mı?Bir de yalnızca Xp 64 bit'le,bu hdd'i ikiye bölebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 19 Şubat 2007; 21:56:09 >

• Niye olmasın ki.Sonuçta 2 bölüm biribirnden bağımsız ve ikiside ntfs
  • Olur Olur Bal Gibi Olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: jettem

Olur Olur Bal Gibi Olur

Xp ile hdd'i ikiden fazla parçaya bölebilir miyim?Sizce 2 parçaya bölmek yeterli mi?160 gb'lık depolama yapacağım ikinci bir hdd'im var.
  • evet mis gibbi olur
  • tabiki bölersin istesen 320 ye bile bölersin 320 parça olur 32bit 64bit olayınında hard diskle alakası yok donanımın (cpu'un) vede işletim sisteminle alakası var yoksa hard disk için bi şey farketmez
  • quote:

Orjinalden alıntı: freezzer

tabiki bölersin istesen 320 ye bile bölersin 320 parça olur 32bit 64bit olayınında hard diskle alakası yok donanımın (cpu'un) vede işletim sisteminle alakası var yoksa hard disk için bi şey farketmez

Her bir işletim sistemi için 160 gb çok fazla olur mu?Olursa 3'e bölmeyi düşünüyorum.3 bölüme ayrılınca hdd yavaşlar mı?Bir de aynı hdd'de iki ayrı işletim sistemi kurulduğunda,açılışta nereden seçim yapıyorum?Karşıma bir seçenek geliyor mu?Daha önce iki işletim sistemi kullanmadığım için bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 19 Şubat 2007; 23:03:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olur ama pek te ii olmaz be hocam, performans farkı olur, sanırım oldukca yavaslatır hdd yi..
  • neden böyle birşey yapmak istiyorsunuz ki? ben uzun zamandır winxp 64 bit kullanmaktayım 32biti hiç aramadım. zaten winxp 64bit 32 bitlik uygulamaları da çalıştırıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

neden böyle birşey yapmak istiyorsunuz ki? ben uzun zamandır winxp 64 bit kullanmaktayım 32biti hiç aramadım. zaten winxp 64bit 32 bitlik uygulamaları da çalıştırıyor.

Ben sorun olur diye ikisini de kurayım demiştim.Sorun olmaz diyorsan bir tek 64 bit kurarım.Sence hdd'i kaça ayırıyım.320 gb'lık.
  • Eğer sistemin güncelse yani sürücülerle ilgili bir problemin olmayacaksa sadece winxp 64 bit kurman yeterli olacaktır. yazılımsal olarak sorun çıkmaz. zaten iki tane program files oluşturuyor kendisi. birisi 32 bitlik program için birisi 64 bitlik programlar için. bildiğim kadarıyla winxp 64bit win server 2003 ün kırpılmış hali. yani daha sağlam ve kararlı bir işletim sistemi. ben hala mavi ekran hatası almadım ancak daha çok ram istiyor.

bence 2 parça yapman yeterli oalcaktır. oyunların boyutunun arttığını düşünerek her oyunu 5gb den hesaplarsak 10 oyun 50gb yapar. kullanacağın programlar vs ye de yer ayıracak olursak 80gb lik bir windows bölümü yeterli olacaktır. 80gb ve 240gb olacak şekilde 2 ye bölmen çok daha işlevsel olur bence.

• quote:

Eğer sistemin güncelse yani sürücülerle ilgili bir problemin olmayacaksa sadece winxp 64 bit kurman yeterli olacaktır. yazılımsal olarak sorun çıkmaz. zaten iki tane program files oluşturuyor kendisi. birisi 32 bitlik program için birisi 64 bitlik programlar için. bildiğim kadarıyla winxp 64bit win server 2003 ün kırpılmış hali. yani daha sağlam ve kararlı bir işletim sistemi. ben hala mavi ekran hatası almadım ancak daha çok ram istiyor.

Sistem imzamda.Xp 64 bit'i kurduktan işlemciyi değiştirsem bir sorun olur mu?Yeni takacağım işlemcinin,çift çekirdek(opteron 170) olması,sistem de bir değişiklik yapmamı gerektirir mi?Daha çok ram istiyor demişsin,1 gb ram yeterli olmaz mı?

• İşlemciyi değiştirmen sorun olmaz. 1 gb ram yeterli olacaktır ben 512mb ram kullanıyorum. onun için yetersiz oluyor ama 1gb de sorun olmaz. sistemin de gayet iyiymiş. şimdi fark ettim. güle güle kullan. bu arada opteronu nereden buldun ben de soket 939 kullanıcısıyım ve opteron almayı düşünüyorum. Hayırlı olsun
  • quote:

neden böyle birşey yapmak istiyorsunuz ki? ben uzun zamandır winxp 64 bit kullanmaktayım 32biti hiç aramadım. zaten winxp 64bit 32 bitlik uygulamaları da çalıştırıyor.

c-50
    kalanıda d olarak böl yeterlidir
  • quote:

İşlemciyi değiştirmen sorun olmaz. 1 gb ram yeterli olacaktır ben 512mb ram kullanıyorum. onun için yetersiz oluyor ama 1gb de sorun olmaz. sistemin de gayet iyiymiş. şimdi fark ettim. güle güle kullan. bu arada opteronu nereden buldun ben de soket 939 kullanıcısıyım ve opteron almayı düşünüyorum. Hayırlı olsun

Opteronu gigatekten aldım.Ön sipariş vermiştim ve şansıma çok iyi bir kod geldi.Xp 64 bit'i kurdum ve şu an oradan yazıyorum.Yalnız sorunlarım var.İlki hdd'i c'ye 120 gb ayıracak şekilde böldüm ve NTFS olarak formatladım.Fakat şu an diğer partisyon görünmüyor.Yalnızca c var ve o da 120 gb.C'ye özellikler çekip hardware'den properties'e,oradan da volumes'e geçip populate'e bastığım zaman hdd'in tamamının 305 gb olduğunu ve 185 gb'lık bölümün unallocated space olduğunu söylüyor.Bir de hdd'im removable hardware olarak görünüyor.Saatin orada safely remove hardware ikonu var ve bastığımda hdd'imi güvenle kaldırabileceğim yazıyor.Tabii kalkmıyor onu da biliyorum ama neden böyle oldu?Yardımcı olursan sevinirim.

• evt bencede yeterli çk fazla oyun falan kurarsanda d nin içine kurarsın farketmez ama bunu senin analiz etmen lazım normalde c hard diskinin ne kadar olarak kullanıyosun 30 mu 40 mı 50 mi öyleyse bide üstüne 20gb koy kafandan windows un çalışması için vede bi program açarsan ram den çok yiyen scratch disk olarak c ni hard riskini kullanır işte rahat olur download edersin bi şey yaparsın c ne şuan kullandığın haricinde bi 20 gb de kendin koy öyle böl en güzeli
  • xp büyük hard disklerde böyle sorunlar yapıyo evt en sağlıklısı başka bi bilgisayara bağlayıp bilgisayarıma sağ tııklayıp ordan yönet e gelmen lazım ordan tam görürsün istediğin şekilde bölersin daha iyi olur senin için
  • quote:

Orjinalden alıntı: freezzer

xp büyük hard disklerde böyle sorunlar yapıyo evt en sağlıklısı başka bi bilgisayara bağlayıp bilgisayarıma sağ tııklayıp ordan yönet e gelmen lazım ordan tam görürsün istediğin şekilde bölersin daha iyi olur senin için

XP 64 bit cd'si ile kurarken 120 gb ve 185 gb olarak iki ayrı partisyona ayrılmasını ve ntfs olarak formatlanmasını seçmiştim.Şu an işletim sistemi kurulmuş durumda.Eski hdd'imi bağlayıp sistemi oradan açtığımda ve bu yeni hdd'i bağladığımda,kurduğum xp 64 bit sisteme zarar vermeden diğer partisyonu aktif hala getirebilir miyim?Bu hdd'in kaldırılabilir olarak görünmesi mevzusunu da çözer mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 20 Şubat 2007; 12:54:30 >
  • @Dinçer
    Yardım et bana.Şimdi de ekran kartı için nvidia'nın sitesinden indirdiğim en son xp64 bit driver'ını( 93.71_forceware_winxp64_english_whql.exe) kurduğum zaman görüntü en düşük çözünürlüğe dönüyor ve renk derinliği 4 bit oluyor.Bir önceki driver'a(xp 64 bit'in içindeki) geri dön dediğim zaman düzeliyor.Neden böyle oluyor acaba?
  • sürücü için birşey diyemeyeceğim. ben ati ekran kartı kullanıyorum ve oyunla ilgilenmediğim için windowsun bulduğu sürücü işimi görüyor.

hdd ye gelince eğer sadee c yi formatladınsa sorun yok. d yi bilgisayarımdan görmemen normaldir.
    d yi formatlaman için:

bilgisayarım sağ tık---> menage ---> disk menagement (en altlarda)---> bıradan d ye sağ tıklayıp format atabilirsin. dosya sistemi olarak ntfs i seç. formatlama işlemi bitince bilgisayarım içinden d ye ulaşabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.