Şimdi Ara

Aynı Hostingte 2-3 Farklı Site Barındırılabilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesela benim 50 MB bir web alanım var. Bu web alanında iki ya da daha fazla siteyi barındırabilir miyim?

• Barindirabilirsin.
  • Valla Dosyaları barındıra bilirsin siteleride subdomain lerden açtırırsın ama notmal domainlerle yapılmıyor sanırım yanlışım varsa düzeltin
  • Barındırabilirsiniz ancak diğer sitelerinize domain tanımlayamazsınız. www.siteadi.com/site2 şeklinde olabilir. Ayrı domainler kullanmak istiyorsanız en azından reseller almalısınızki domain ekleme, kendinize host açma vs. yetkileriniz olsun.
  • subdomain istemiyorsan virtual server tanımlayabilirsin..

www1.deneme.com
    www2.deneme.com
    www3.deneme.com

bunların hepsi aynı hostingde barınan farklı sitelerdir...
  • Benim istediğim aynı hostingtewww.xsite.com,www.ysite.com gibi farklı domainlerle barındırmaktı ama bu mümkün değil sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur77 -- 31 Ağustos 2005, 22:56:36 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

Benim istediğim aynı hostingtewww.xsite.com,www.ysite.com gibi farklı domainlerle barındırmaktı ama bu mümkün değil sanırım..

evet mümkün değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Forumda daha önce tartışıldı !

Yine çıkan sonuç aynı hostig üzerinden iki site kurulamazdı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snackers -- 1 Eylül 2005, 1:13:24 >
  • 1. Daha önceki tartışmayı kaçırmış olabilirim.
    2. Bizim tartıştığımız aynı domain üstünden iki site değil aynı hosting üstünden iki site.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur77

1. Daha önceki tartışmayı kaçırmış olabilirim.
    2. Bizim tartıştığımız aynı domain üstünden iki site değil aynı hosting üstünden iki site.

Kaçırmana birşey demiyorum sadece söyledim !

Yanlış yazdım kusura bakma . ( Sıcaktan )
  • Önemi yok..
  • valla benim barınıyor
  • barınır tabiki, ama host paketinizin ek domain hakkı varsa barınır!

www.xsite.com bizde var diyelim hstumuzda var, www.ysite.com da aldık, eğer hostumuzda ek domain hakkımız varsa cpanelden bunu oluştururuz, sonra yeni domainimizin dnslerini eski domainle aynı dns ye yönlendiririz!Bu kadar!

Yani önemli olan host paketinizde ek domain hakkınız olup olmadığı!(Genelde büyük paketlerde bu hak vardır)
  • Demek ki barındıramazsın diyenler yanlış biliyor.. Ama benim bahsettiğim xsite ve ysite aslında aynı olup da iki farklı domainle ulaşılabilen ortak bir site değil. xsite ve ysite herşeyiyle bambaşka siteler, bu sitelerin aynı hostingte barınıp barınamayacağını merak ediyorum.. Umarım düşündüğüm gibi anlaşılmıştır. Bu şekilde iki ya da daha fazla sitenin barındırılabileceği bir host paketi biliyor musunuz? Teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: savasay

barınır tabiki, ama host paketinizin ek domain hakkı varsa barınır!

www.xsite.com bizde var diyelim hstumuzda var, www.ysite.com da aldık, eğer hostumuzda ek domain hakkımız varsa cpanelden bunu oluştururuz, sonra yeni domainimizin dnslerini eski domainle aynı dns ye yönlendiririz!Bu kadar!

Yani önemli olan host paketinizde ek domain hakkınız olup olmadığı!(Genelde büyük paketlerde bu hak vardır)

arkadaşın dediği domainizi değiştirmeniz durumda işe yarayacaktır .
    tam emin olmamakla beraber.
    dns leri yaptığınız zaman domaini bir host firmasının serverına yönlendirmiş oluyorsunuz ve o serverda domain çağarıldığında o domain için kendi için de bir alan ayrılıp ayrılmadığını kontrol ediyor eğer içinde o domain için ayrılmış bir dosya varsa o dosyayı ziyaretçiye gösteriyor yoksa da boş bir sayfa ile karşı karşıya kalıyor ziyaretçi. yani sonuç olarak hostinginize x adıyla kayıt yaptıgınızı düşünelim server da x.com diye bir kayıt (dizin) oluşacaktır ve domain borwserda çağarıldığında server o domaine ait dosyayı alır browsera onu gösterir siz y domainini de o servera yönlendirseniz bile (ki yönlendirilemediğini zannediyorum) server y.com dizinini bulamıyacak ve yine boş sayfa ile karşılacaksınız.
    bunlar sadece kişisel tecrübelerimden oluşmaktadır yanlış da biliyor olabilirim yani teknik bir dayanağı yok sadece pratik ve mantık .
    umarım bir fikir vermiştir.iyi çalışmalar.

• hostingi aldıgınız firmadaki paketinizde 1 den fazla domain barındırma varmı varsa kontrol panelınden bu yapılıyor yoksa hostıngınızı aldıgınız fırma ıle gorusmenızı onerırım benım daha once vardı 1 hostıng paketını 2 ayrı domaın ıle kullanabılıyordum bu mumkun !
  • Peki iki ayrı domainle kullanıyor olabilirsin ama iki domain de aynı siteyi mi açıyordu? Mesela akbank.com ve akbank.com.tr farklı domainler ama aynı siteyi açıyorlar.. Ben bunu kastetmiyorum. Hem domainleri hem de içerikleri farklı iki sitenin tek hostingte barınıp barınamayacağını merak ediyorum..
  • Hosting hesabın birden fazla domain destekliyorsa olur sadece. Bu tür paketlerede reseller paket denir ve fiyatları normal host fiyatından yüksektir.
  • Barındırabilirsin tabi bu da sorumu.

İki farklı klasör açarsın. Siteleri kurarsın. Sonra ikisinin de başlangıç sayfalarını istediğin adresten yünlendirirsin.

Mesela benim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doobly -- 2 Eylül 2005, 9:46:19 >
  • onun için ayrıca bi ücret ödemen gerekmiyormu doobly ? ($10)
    ayrıca reseller paket oldumu sadece hosting almış olmuyosun hosting de satabiliyorsun yani arkadaşın işini göreceğini zannetmiyorum fiyatlarından dolayı

fiyat örnekleri :http://www.hostticaret.net/hosting.php?pt=r
    dh da bi arkadaşımız buda kesinlikle reklam amaçlı değildir sadece bilgi edin diye.

sonuç olarak yapmak istediğin işi extra ücret ödemeden yapmam mümkün değil.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.