Şimdi Ara

Aynı mermiyi kullanmalarına rağmen silahların menzilleri neden farklıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela 7.62 NATO mermisini kullanan G3 ve m60 farklı mesafelere atıyorlar. Bazı silahlar da mermiyi otomatik olarak hazneye veriyor bu durumda barutun gücü tekrar namluya mermik sürmek için için harcanıyor Ancak ikisi de otomatik olan G3 ve m60 yahut m240 gibi silahlar aynı mermiyi kullanmalarına rağmen neden farklı mesafelere atıyorlar? Diğer silahlardan bazıları da aynı şekilde...

• Bu olayi 'gaz cikarmak' gibi dusunebiliriz. Iki kisi olsun ve gun boyu ayni öğünleri yiyip icsinler. Buna ragmen gunun sonunda ikisinin de gaz cikarma hizlari,basinclari ve sesleri normal kosullar altinda rezonantik farkliliklar gosterecektir. Burada bagirsaklarin kapasitesini de silahlarin menzili olarak dusunebiliriz.

Anlamayan olursa sorabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silahlar farklı olduğu için?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7.62 mi kaldi devir 5.56 devri

• Namlu boyu, yapısı, yiv farklılıkları...

• Namlu boyu ve yiv farklılıkları tabiki

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gaz geri tepmesine bağlı namlu kalitesi yivseti silah mekanizmasına falan bağlı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eşşeğin organından dolayı
  • diyelim ki mermi toplamda 20 cm3 gaz salıyor atıyorum. tabanca namlusu 10cm3 ise küçük ve kolay taşınabilir ama mermiden de %70 verim alır yaklaşık. ama tüfek namlusu 18cm3tür merminin saldığı gazın büyük çoğunluğu kurşunu itmede kullanılır namlu ucunda boşa gitmez.
    (rakamlar sallamadır)

edit: keleş gibi gazı pistonla fantastik işler için kullananlarda durum iyice karmaşıklaşıyor tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi APOTHEON -- 24 Nisan 2017; 23:30:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

diyelim ki mermi toplamda 20 cm3 gaz salıyor atıyorum. tabanca namlusu 10cm3 ise küçük ve kolay taşınabilir ama mermiden de %70 verim alır yaklaşık. ama tüfek namlusu 18cm3tür merminin saldığı gazın büyük çoğunluğu kurşunu itmede kullanılır namlu ucunda boşa gitmez.
    (rakamlar sallamadır)

edit: keleş gibi gazı pistonla fantastik işler için kullananlarda durum iyice karmaşıklaşıyor tabi

Edit için konuşuyorum ateşli silahlarda gazli, kinetik veya bolt olmasi pek fark etmiyor. Aralarinda cok az bir fps farkı var

• Deorro4 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir silah ve mermi olabilir. Misal olarak örnek verdim.
    Bir kaç misal daha 9 mm atan tabacalarda menzil olarak fark ediyor.
    Daha büyük mühimmat örnek gösterelim, 50 bmg atanlar. Otomatik olmayan barrett m99 ile bushmaster 50 bmg silahı nı, yahut mcmillan 50 bmg yi örnek verebiliriz.
  • İnsan fizyolojisi çok farklı bir alan. Çünkü ona etki eden insanın yaşı ağırlığı o anki psikolojik durumu vesaire bir sürü etken var. Ama silahlarda bu tarz etkenler yok. Bu Teknik bir konu bunun alakası olduğunu zannetmiyorum. Diğer arkadaşların verdiği örneklerle gelince namlu uzunluğu, yiv vs gibi etkenler geçerli olacaktır. Anladığım kadarıyla net bir cevap alabilmek için işin ehline müracaat edilmeli...
  • Iq kac hocam

• Bilmiyorum , neden?

• Namlu boyu, yapısı, yiv farklılıkları tabiki

• Namlu boyu, yapısı, yiv farklılıkları bence

• quote:

Orijinalden alıntı: yasakbölge

Bilmiyorum , neden?

Ben söyleyim, ayakkabı numaran kadar.

• Güzel, o zaman ortalama üstü bir zekaya sahibim.

• quote:

Orijinalden alıntı: armstrong26

quote:

Orijinalden alıntı: APOTHEON

diyelim ki mermi toplamda 20 cm3 gaz salıyor atıyorum. tabanca namlusu 10cm3 ise küçük ve kolay taşınabilir ama mermiden de %70 verim alır yaklaşık. ama tüfek namlusu 18cm3tür merminin saldığı gazın büyük çoğunluğu kurşunu itmede kullanılır namlu ucunda boşa gitmez.
    (rakamlar sallamadır)

Edit için konuşuyorum ateşli silahlarda gazli, kinetik veya bolt olmasi pek fark etmiyor. Aralarinda cok az bir fps farkı var

Kinetik oyle ama gazliyla bolt fark etmeli cunku bolt mukemmel izolasyonlu neredeyse %100 verimliyken pistonlu direkt merminin enerjisinden yiyor (ozdes namlu olursa ikisinde de tabiki)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.