Şimdi Ara

Bekarım maaş yetmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Para yetmiyor

Araba masrafı , gıda , ekstra masraflar

Ailemle kalıyorum genede yetmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bekarken Maaşın Yetmediğinde Ek Gelir Kaynakları

Bekar bireyler için geçim sıkıntısı, giderek daha yaygın bir sorun haline gelmektedir. Yükselen yaşam maliyetleri karşısında, çoğu kişi maaşlarının tüm ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtmektedir. Bu durum, ek gelir kaynakları aramaya yönelmelerine neden olmaktadır.

Eğer maaşın yetmiyorsa ve ek gelir elde etmen gerekiyorsa, işte göz önünde bulundurabileceğin bazı seçenekler:

• Yarı Zamanlı İş: Ana işinin yanı sıra, ekstra saatler çalışabileceğin yarı zamanlı bir iş bulabilirsin. Bu, özellikle perakende, hizmet sektörü veya idari görevleri içeren işler için geçerlidir.

• Serbest Çalışma: Belirli alanlarda yeteneklerin varsa, serbest çalışarak saatlik ücret karşılığı projeler üstlenebilirsin. Yazılım geliştirme, web tasarımı, içerik yazarlığı ve sanal asistanlık gibi serbest çalışma fırsatlarını araştırabilirsin.

• Evden Çalışma: Teknoloji sayesinde, günümüzde birçok iş evden yapılabilir. Müşteri hizmetleri temsilcisi, uzaktan eğitim uzmanı veya veri giriş görevlisi gibi evden çalışma fırsatlarını değerlendirebilirsin.

• Online Kurslar: Yeni beceriler edinmek veya mevcut becerilerini geliştirmek için online kurslardan yararlanabilirsin. Bu kurslar, ek gelir elde edebileceğin yeni iş fırsatlarına kapı açabilir.

• Yatırımlar: Hisse senetleri, tahviller veya gayrimenkul gibi uzun vadeli yatırımlar, pasif gelir elde etmenin potansiyel yolları olabilir. Ancak, yatırım yapmadan önce riskleri ve potansiyel getirileri dikkatlice değerlendirmelisin.

Ek gelir elde etmek için hangi seçeneği tercih edersen et, tutarlılık ve sıkı çalışma anahtar unsurlardır. Ek gelirinin maaşına destek sağlamasını ve finansal hedeflerine ulaşmana yardımcı olmasını sağlamak için düzenli ve disiplinli bir yaklaşım benimsemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ay başı bitcoin al maaşın ile ay sonu çek her ay 7000-8000 olur maaşın

• Araban var daha ne istiyorsun ülkenin yüzde 60–70 ini geçtin

• thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt

Bunuda dinleme sonra zorla aldığın maaşı 7 yapıcam diye riske atıcaksın. Zaten faizler yüksek şu ara. Çalışmadan para kazanılmıyor.

• thermodynamics23 T kullanıcısına yanıt
    Dostum nasıl bir hesap yaptım bilmiyorum ama adamın 4500 TL maaş aldığını ve kişisel giderlerini faturalarını düşüp elinde 3000 TL kalsa . Şu anda güncel olarak 3000 TL ye 0,00833 BTC alıyorsun (BTC / TL )
    Senin dediğin miktarla da gelir elde edebilmesi için BTC bin X2 olması lazım şu anda güncel 360 bin TL iken 720 bin TL olması lazım ki ay sonu böyle miktarlara ulaşabilsin . Az para var ise fiyatı 1 dolar altı coinlere yönelip miktar olarak çok alıp ufak değişimlerden faydalanıp çıkmak . Yatırım tavsiyesi değildir !
    Borsa , Forex vs iyi güzeldir vs ama tecrübesiz iseniz çok para kaybetmeniz kaçınılmazdır
  • Araban var, kiran yok, maaş ortalamadan 1.000tl kadar yüksek
    TR’nin %80’ini geride bıraktın bence alkolü sigarayı azalt yeter para

• Benimde maas 4000 bin civsri yetiyo yas 28 ailemle kaliyom
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 yaş üstü işsiz GSS borcu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 4.300 tl bekar olup aileyle kalıp maaş alıp yetmiyor diyen adam yalan söylüyor açık net. Ben 3.000 tl maaş ile kiralık evde aile geçindiriyordum insanın neyi istediğini bilmesi lazım. Araban masraf olarak görüyorsan sat o zaman yetsin.

• Hocam bak şimdi sana kendimden örnek vericem.

Diyeceksin ki sende mi ağlıyorsun.Benim maaşım 16-17 bin ama bana da yetmiyor.

Bak sana açıklayayım

4 bin araç kredisi + 2 bin kira ve faturalar+1000 tl kardeşime+500 kyk+1000 tl araba masrafları+alkol-sigara 1000 tl+market ve yemeksepeti 1500 tl+2 bin tl kredi kartları+2 bin tl kenara atıyorum.Geriye bana 2 bin kalıyor kalmıyor onunlada günlük harcamalar-gezme tozma ıvır zıvır

Ben oturup düşünüyorum Allaha şükür türkiye şartlarına göre güzel para fakat maaşın kaç olursa olsun yetmiyor.

:imdi bazı aklı evveller çıkacak ne biçim adamsın lan bu para nasıl yetmiyor ben olsa 15 bin artırırım sen müsrifsin diyecekler.

Bakın arkadaşlar arabam yok ne yapayım arabasız mı gezeyi mecbur kredi çektim arabamda öyle lüks bir araba değil 150 bin tl'lik bi araç

Burda ergenler yada arabası olmayanlar başlıyor aylık bin tl arabaya ne harcıyorsun.

Birincisi

Yıllık MTV 800 tl

2 yıllık muayene 400tl/2=200

4 yılda lastik 3000 tl/4=750

4 yılda akü 800 tl/4=200

5 yılda triger 2000 tl/4=500

Yıllık bakım 600 tl

Yıllık otopark 1000 tl

Yıllık yıkama 500 tl

Ortalama 40 kr'dan yılda 20 bin km yakıt 7000-8000tl

Toplam Yıllık maliyet=800+200+750+200+500+600+1000+7000+500/11.500 tl

Aylık maliyet 900-1000 tl

İkincisi

Sigar ve alkol masrafı yav bırak salakmısın içiyorsun birde para gidiyorsun diyen dipler gelecek

Onlar içinde sigara konusunda haklı olabilirsiniz fakat alkolü haftada 1 gün tüketen biriyim.Çalışıyorum bazen canım sıkkın oluyor 3 birada içmeyeceksek ne için kazanıyoruz yada bir mekanda bir bardak kokteyl üstüne 1 bira içmek çok mu lükstür.

Sigarayı bırakmayı her ne kadar düşünsemde şu an için içiyorum ki asgari ücret alıp maaşının yarısı sigaraya yatıran adamlar var.

Neyse haftada 80-100 tl alkolx4 300-400 tl ediyor.

Günde 1 paket marlbora touch 17x30=510 tl

Alkol sigara ettimi 1000 tl

Üçüncüsü

Ulan ayı yemeğe 1500 mü veriyosun nasıl insansın sen diyenler için yazıyorum

Ayın yarısından çoğunda evde yapıyorum ama yaklaşık 10 sipariş geçiyorum yemek sepetinden ortalama bir sipariş 40-50 tl tutuyor.

Bir steakhouse 40 tl bir orta boy pizza 30 tl olmuş.

Bizde biliyoruz porsiyonu 15 tl olan yerdena adan söylemeyi enayi gibi porsiyona 30 vermeyiz ama 15 tl'lik adana yağ içinde gelince mideyi rahatsız edince bu işten çok kar edilmeyeceğini anlıyorsun.

Neyse bu da etti mi 400-500

E market alışverişide kahvaltılığı eti,sütü,içeceği,deterjanı,diş macunu,çayı kahvesi derken 800-900 tutuyor.

Tek yaşayan ve market alışverişinş kendi yapanlar anlar.

Ha ben bilmiyom eşek marka sucuğun kilosunu 10tl'den almak biliyorum ama parası varken bu fason ürünleri tüketen adamın kendine saygısı yoktur.

Neyse burasıda 1300-1500 etti.

Dördüncüsü

Ev+Faturaya 2000 veriyor salak diyenler içinde açıklıyorum.

Büyük şehirde 2 bine ahırda oturursunuz yada tinerci mahallesinde ucuz kira vericem diye kestaneyi çizdirirsiniz buraya hiç girmiyorum

Ben ortalama 2+1 eli yüzü düzgün evlerin 1000-1100 tl olduğu bir şehirde yaşıyorum.

Oturduğum ev eşyalı elektrik su yakıta aidata karışmıyorum 2+1 ev ve 1600 veriyorum.

Fatura konusunda ise internet 150 telefon 100 netflix ve youtube üyeliğim var

2 bini buluyor burasıda bu şekilde

Beşincisi

Kardeşim öğrenci ve son senesi para kazanıyorsam ve kardeşime göndermiyorsam zorluklar içinde okuyorsa bana yazıklar olsun.

Buna da laf eden çıkmaz herhalde

Altıncısı

Kredi kartları konusu şimdi çoğumuz genciz ben 28 yaşındayım ve birçok şeye merakım var.

Aylık 2 bin taksit yılda 24-25 bin yapar bu kadar ne harcıyorsun diyenler olabilir.

Tamam kabul ediyorum gereksiz harcamalarımda vardır

Ama mesel örnek vereyim telefonum 4 yıllıktı değiştireyim dedim baktım dandik dundik xioamiler 4 bin dedim almışken iyi birşey alayım geçen sene

iphone 11 aldım 8 bin tl'ye bilgisyarım 7 yıllık toshibaydı zaten son 1-2 yılda bozuldu.

Gittim zaten çok kullanmıyorum dedim 4 bine çok özelliği olmayan bir bilgisayar aldım.

Mont,ayakkabı,pantolon,gömlek vs. derken tutuyor

Kimseyi küçümsemek için demiyorum bizde çok giydik ama götünde 70 tl'lik lcw kot pantolon 3 yıldır duran adam 2 t-shirtle yaz geçiren adam gelip bana gerizekalı bir kota 250 lira verilir mi demesin.

Paran yoksa eyvallah öğrenciyken yırtık kotlarımı terizye götürüp bacak arasını yamatıpta giydiğimde çok oldu ama paran varken giymiyorsan yemiyorsan içmiyorsa sığırsın net bir şekilde kusura bakmayın.

Yazı çok uzun oldu ama arkadaşlar anlayın diye yazıyorum farklı anlamayın hava falan atıyor diye düşünmeyin ne haddimize hava atmak

Ekonominin içine sıçıldı ben bu kazandığım parayla bunları yapabiliyorum.3 yıl önce olsaydı sıfır 3.20 bmw çekerdim şu an ödediğim araç kredisine insanın zoruna giden şey bu oluyor.

Yoksa Allaha şükür yiyoruz içiyoruz ufak tefekte artırıyoruz ama şu durumda yatırım yapmak birşeyler sahibi olma çok zor oldu.

Artık bu paralar büyük paralar değil

• Kira vermediğin halde böyleyse eğer maddi olarak boşa harcadığın bir ton şeyin vardır diye düşünüyorum. Çok kaliteli de takılıyor olabilirsin. Bunlar en doğal hakkın tabii ki ama biraz keyfi harcamaları kısıp ihtiyaçlarına göre hareket etmek lazım. Günümüz şartları böyle maalesef.

• Ohh arabada varmış ne güzel bıraktın mı artık sükredin sabredin demeyi

• Benin aylik kredi kart borcum 7 k
  • Fake and gay

• scr4m92 S kullanıcısına yanıt
    Hocam anlamadıkları şu herkesin gelirine göre gideri oluyor. Maaşınız daha düşük olsaydı 150 yerine 50 binlik araba alırdınız sarma içerdiniz döner yerdiniz Xiaomi alırdınız yine yaşardınız yine yetmezdi. İnsanlar 15 deyince kendileri gibi yaşanacak zannediyorlar.

Kardeş kusura bakma; ama sen ayda 100 bin tl de alsan, sana yetmez. Çünkü lüks harcamaların var senin.

1- Sigara ve alkol tamamen keyfi olan şeyler, tartışmaya açık değil kesinlikle.

2- Pardon; ama neden 4 bin TL'lik telefon dandik olsun? Sen iPhone 11 ile uzaya mı gidiyorsun sanki.

Ekonomi çok kötü, bu konuda sonuna kadar haklısın. Ama bu ülkenin %80'inden iyi durumdasın, bu da bir gerçek.

• Devletten aldığım 1150 TL kira yardmıyla beraber aylık ( 3300 TL +1150 TL = 4550 TL ) gelirim var evliyim ve bir oğlum var çok şükür para tam yetiyor araban olsa bile bekar olduğun halde nasıl geçinemiyorsun çok ilginç

• Ayağını yorganına göre uzatmazsan 10 binde alsan yetmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayağını yorganına göre uzatmazsan 10 binde alsan yetmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tarzını sevdim,
    Benimde arabam var borcu yeni bitti ama hâlâ 5 TL lik doldurma sigara içiyorum , parayı bulursam parlıament içerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.