Şimdi Ara

AYNI MODEMDEN BİR PC İNTERNETE GİRİYOR.DİĞERİ GİRMİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
12.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar SpeedCom 4 port lu modeme bağlı olan bilgisayarımın biri internete giriyor fakat diğeri girmiyor.Varsayılan geçidinde hata veriyor.Bunu nasıl çözebilirim.Format attım yinede düzelmedi.

• bide bu olay elektrikler gidip geldikten sonra oldu.

Ağ geçidiniz çevrimdışı görünüyor yazıyor.
  • Bence önce problem nerede onu tesbit etmeye çalış,Modem mi yoksa bilgisayar mı problemli,
    Bağlantı kurduğun bilgisayarın bağlandığı port’dan diğer bilgisayarı bağladın mı, Her iki bilgisayarda masaüstü ve Haberleşme kartları Onboard değilse kart yerlerini değiştir, kartları test etmiş olursun,
    Neler yaptığına dair biraz daha detay yazarsan belki diğer arkadaşlarda daha net ve işe yarar çözümler bulabilirler.
  • Sorunlu olan pcyi sorunsuz olan pcye giden kablo ile deneyin..Sorunlu pcdeki ethernet sürücüsünü kaldırıp yeniden yükleyin..
    Diğer pcde ipyi filan elle mi giriyorsunuz yoksa otomatik mi?
  • Ip yi otomatik olarak alıyor.İki pc deki ethernet kartlarıda onboard.Büyük ihtimalle sorun modemde değil pc de.format çektim ethernet kartını yeniden yükledim fakat bişey değişmedi.
  • Yokmu yardım edecek biri.
  • ağ bağlantılarında otomatik ip al seçeneği işaretli mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • başlat>çalıştır>cmd deyip

pingwww.yahoo.com yaz bakalım ne dicek..internet seçeneklerinden..güvenlik ayarlarını varsılan yap hepsini girmeyende..yine seçeneklerde>bağlantılar sekmesinde>yerel ağ ayarlarında otomatik algıla seçili olsun..proxy sunucusu seçili ise seçeneğini kalır..otomatikte iken ayrıntılarına bakıp varsılan ağ geçidini elle gir girmeyen pcye
  • Ping isteğiwww.yahoo.com anabilgisayarını bulamadı.adı denetleyip yeniden deneyin

Yazdı

Dediklerinin hepsini yaptım ama hala ağ geçidiniz çevrimdışı görünüyor diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Üstad-ı Angora -- 14 Eylül 2007; 19:35:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN_TR

Ping isteğiwww.yahoo.com anabilgisayarını bulamadı.adı denetleyip yeniden deneyin

Yazdı

1- Ağ bağlantılarımda yerel ağ bağlantıları açık gri mi, mavi mi. Açık gri ise sağ tıklayıp etkinleştir deyin.
    2- Ping komutu, internet bağlantısı yoksa sorunu zaten çözmez. Bunun yerine sorunun bilgisayardan mı, kablodan mı, modemden mi olduğunu anlamanın bildiğim tek yolu var.
    BAŞLAT > ÇALIŞTIR > CMD > tracertwww.google.com yazın.

Ekrana gelecek olan 1. satır da (*) işareti yoksa bilgisayarla modem arasında problem yok demektir. 2. satırda (*) işareti yoksa modemle ttnet arasında problem yok demektir. Ama sizde bunlardan birinde mutlaka yıldızlar görülecektir. En azından sorunun nerden kaynaklandığını bu şekilde çözebilirsiniz.
    Not: Diğer satırlar 3,4,5,6... Yurt içi ve yurt dışı çıkışlarını gösterir.

• Şu an format çekiyorum pc çok yavaştı.Formattan sonra girmezse dediklerinizi yapıp sorunun nerde olduğunu haber veririm.Tşkrlr
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

quote:

Orjinalden alıntı: GöKHaN_TR

Ping isteğiwww.yahoo.com anabilgisayarını bulamadı.adı denetleyip yeniden deneyin

Yazdı

1- Ağ bağlantılarımda yerel ağ bağlantıları açık gri mi, mavi mi. Açık gri ise sağ tıklayıp etkinleştir deyin.
    2- Ping komutu, internet bağlantısı yoksa sorunu zaten çözmez. Bunun yerine sorunun bilgisayardan mı, kablodan mı, modemden mi olduğunu anlamanın bildiğim tek yolu var.
    BAŞLAT > ÇALIŞTIR > CMD > tracertwww.google.com yazın.

Ekrana gelecek olan 1. satır da (*) işareti yoksa bilgisayarla modem arasında problem yok demektir. 2. satırda (*) işareti yoksa modemle ttnet arasında problem yok demektir. Ama sizde bunlardan birinde mutlaka yıldızlar görülecektir. En azından sorunun nerden kaynaklandığını bu şekilde çözebilirsiniz.
    Not: Diğer satırlar 3,4,5,6... Yurt içi ve yurt dışı çıkışlarını gösterir.

Dediğini yaptım fakat sadece HEDEF SİSTEM İSMİ ÇÖZÜMLENEMEDİ yazdı.Başkada bişey yok

• Arkadaşlar ilgilenen herkese teşekkür ederim.Zar zorda olsa USB den bağladım.Ethernetten olmuyo ama.Artık Usb den idare edecez.
  • İlginç bir durum. Ethernet üzerinden DNS leri çözemiyorsunuz.

Yukarda yazdığıma ek olarakwww.google.com yerine (http://216.239.51.100/) yazıp denemeniz mümkün mü? Verdiğim ip adresi google'ın dır.

Ayrıca usb den bağlanabildiyseniz, Ethernet kartınızda bir sorun olabilir veya bios dan bir ayarı kapalı olabilir. Bios ayarlarından Ethernet ile ilgili bölüme bakmanızı tavsiye edicem. Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ANUBIS

İlginç bir durum. Ethernet üzerinden DNS leri çözemiyorsunuz.

Yukarda yazdığıma ek olarakwww.google.com yerine (http://216.239.51.100/) yazıp denemeniz mümkün mü? Verdiğim ip adresi google'ın dır.

Ayrıca usb den bağlanabildiyseniz, Ethernet kartınızda bir sorun olabilir veya bios dan bir ayarı kapalı olabilir. Bios ayarlarından Ethernet ile ilgili bölüme bakmanızı tavsiye edicem. Kolay gelsin.

Teşekkürler.Söylediklerinizi denerim.
  • arkadaşlar bilgisayarda yanlışlıkla Ağ konumlarını birleştirdim şimdi kendi agım açık olsa bile diger ağda açık olmayınca internete giremiyorum yardımcı olursanız çok sevinicem çok ugraştım sorunu çözemedim şimdiden teşekkürler
  • Benzer bir sorun var bende de konumun linki burada yardım ederseniz sevinirim

https://forum.donanimhaber.com/showForum.asp?forumID=183

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.