Arkadaşlar bir sorum var, tescili olan bir araç almayı düşünüyorum fakat bu araca ikametgahımı değiştirip kendi alacağım plakayı takmak istiyorum böyle bişey mümkün mü? 3 harli bi plaka istiyorum. ( şehir dışından alınınca olduğunu biliyorum ama aynı şehirden alınıp plaka değişikliği olabiliyor mu? )
mumkun degil araci sehir disi birine satip tekrar uzerine alman lazim plaka degisikligi icin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Arabayı almadan önce,ikametgahınızı farklı bi yere alacaksanız,bu durumda plaka değişikliği isteyip istemediğinizi zaten sorarlar size.yeni adresinizin olduğu ilçe,üç harfli bahsettiğiniz plakaları kullanıma açtıysa olabilir diye biliyorum.
İkamehgah v.s. ugrassanda plakayı sen belirleyemezsin sıfır arac ise
her bölgeye bir seri veriyorlar mesela k.çekemce 34 JA alıyor
İstediğin playı anca emniyete gidip para vererek alabilirsin
Ben oturduğum ilin farklı bir ilçesinden aldım aracımı. Bende diğer başka bir ilçesinde oturmaktayım. Plaka değişmek istiyorum dedim. Ek bir ücret ödüyorsunuz noterde, sonra plakayı emniyetten alıyorsunuz.
Anladım yani aynı şehirde farklı bir ilçede ikamet ediyorsan böyle birşey mümkün , bu önemliydi benim için plakayı kovalamak da ayrı dert :D yok ikamet değişkliği yok bağış