Şimdi Ara

5 Yıl Dolmadan ÖTV İndirimli Alınan Aracı, Engelsiz Bir Kişiye Satma Prosedürü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

konu hakkında farklı yorumlar söylediler ama tecrübe eden birisi doğru süreci anlatabilirse memnun olurum.

Araç ÖTV indirimi ile alındı ve 5 yıl dolmadan normal bir bireye satılacak. Bu durumda ödenmesi gereken bir ÖTV tutarı var evet. Bu tutarı aracın mevcut sahibi gidip önceden ödeyip daha sonra satışı verebilir mi, yoksa satış esnasında mi ödenmesi gereken bir tutardir bu?

Araç, kişinin çocuğunun üzerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokali Amca -- 21 Kasım 2021; 13:25:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı durumda alıcı kişiydim. Önce vergisini yatırmanız lazım. Sonra trafik şubeden bir işlem yapılması gerekiyor diye hatırlıyorum. Sonra ödenmemiş bütün mtvleri ödemeniz lazım.Sonra satış gerçekleşir.

• rzcyle kullanıcısına yanıt

Cevabınız için teşekkür ederim hocam, aslında alici tarafım. Burda bir güven problemi oluşmaması adına aracın sahibi önceden ödeyip varsa tertibat söktürmesi gerekiyor sanırım. Kendisi gidip bunu Vergi Dairesi'nde yapabiliyor anladığım kadarıyla. Araç alım satım esnasında değilde önceden çözülmesi gereken süreç gibi.

Ayrıca araç çocuğunun üzerine, burda muhtemelen kendisi vekalet ile satış yapacak. Parayı öderken direk çocuğun hesabına mi göndermek lazım yoksa vekalet sahibi babanın hesabına mı? Çocuk belki yaşı küçüktür hesap vs olmayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokali Amca -- 21 Kasım 2021; 13:37:36 >
  • Güncel

• Satici ister nakitiyle ister keredi cekip otv borcunu mtvleri vs odesin. Siz de noterde devri sorunsuz alin. Satici da aldigi parayla 15 gun icinde krediyi kapatirsa zarara ugramaz. Ha kredi cikmiyor vs derlerse kosarak uzaklasin. Bankanin guvenmesigi adama siz de guvenmeyin.

• Mokali Amca kullanıcısına yanıt

Evet kendisi ödesin her şeyini siz öyle alın aracı. Sonuçta güven meselesi siz öderseniz ötvsini satmazsa dolandırılabilirsiniz. Yok param yok siz ödeyin vs diyorsa o da artık güven meselesi. Size kalmış. Ben aldığımda hem benim hem satıcının pek bilgisi yoktu konu hakkında çok uğraştırıcı olmuştu. Satıcı kamuda müdürüydü ondan dolayı vergi dairesinde vs. olayları hızlıca çözebilmiştik. Eğer satıcı ödemiyorsa hiç o topa girmeyin. İnanın 3-5 bin fazla verin normal araç alın daha iyi yorulmazsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.