Şimdi Ara

Aynı sokakta yan bina 62 Mbps, bende altyapı yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tatile giderken hazır elimde boşta 100 Mbps taahhütsüz Millenicom aboneliğim var oradaki adrese nakil yaptırayım dedim ancak aynı sokakta (site) benim adreste altyapı gözükmezken yan binayı sorgulatınca 62 Mbps çıkıyor.Bunlar site içerisinde müstakil evler.Yan binayla aramızda 20m var ama dediğim gibi aynı parselde aynı site içerisindeyiz.

Benim adresi sorgulatınca :

Aynı sokakta yanımdaki binayı sorgulatınca :

Haliyle altyapı yok gözükünce MHda nakil talebi oluşturamayız diyor.
    Böyle bir durum olması sizce normal mi? Adresi sisteme yanlış işleme yada adres güncellenmemiş olma ihtimali var mıdır?

• güncelleme değilde büyük ihtimal altyapı çekmemiş olabilir müstakil olduğu için,altyapının olmaması çok saçma o binalarda olup sizde olmaması, binanızda telefon kutusu veya herhangi bir türk telekom kablosu mevcut değil ise göremediyseniz altyapı yoktur, daire girişinde olur zaten görürdünüz olsaydı, sitede oturuyorsanız sitenin yönetimine söyleyin o müstakil dairelerede çektirsinler, bu işi onların halletmesi gerekiyor tabi sizde halledebilirsin müstakil daireler oldugu için eğer yanınızdaki binada telefon kutusu dişarida duruyorsa ordan herhangi bir daire numarasını verin ekipler geldiğinde evinizi gösterin durumu açıklayın ekiplerin insiyafitine kalmış bir olay eğer umursamaz bir ekip gelirse çekmeden rahatlıkla gidebilir ama altyapı yok mağdur olma diye çekedebilir bana çektiler bu şekilde mağdur olmamam için altyapım yoktu yan binayi adres gösterdim ordan kablo çektim sorunsuz kullanıyorum

• Açıklama için teşekkürler.Siz yan binadan aldım demişsiniz tabi sizin de müstakil bina mı değil mi bilmiyorum ancak o aldığınız binadaki hani denk geldi dedi ki bende bağlattırmak istiyorum sen benim adresi kayıt ettirdin o yüzden bağlatamıyorum demez mi?
    Ben kısmetse pazartesi adreste olacağım, oraya gidince zaten ilk yapacağım iş telekom kofrasını aramak olacak ;) Ev sahibinin de bu konularda pek bilgisi yok ancak gidince göreceğiz bakalım ne neymiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;
    Kontrol edelim. PM üzerinden bize bilgilerinizi gönderebilir misiniz?
  • Gönderdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam ben yan bina için nakil başvurumu yaptım.Siz TTye kadar olan süreci hızlandarırsanız ben TT tarafını bir şekilde halledeceğim.

• Bugün TT ekibi geldi, inceledi ve altyapı olduğu gözüken binada da altyapı yok, direkten ayrı bir hat çekilmesi gerek bütün site için ve o da bizim işimiz değil, site yönetimi olarak TTye başvuru yapmanız gerek dedi ve bastı gitti.O zaman yan binada nasıl altyapı varmış gibi gözüküyor diye sordum.Abi oradaki bilgilere çokta fazla güvenme dedi.Bakalım yarın yönetim olarak başvuruda bulunacağız ama süreç sanki uzayacak gibi duruyor.Ama nakil talebimin bu kadar hızlı sonuçlanması ve 1. günde TT saha ekiplerinin adrese gelmesi oldukça şaşırttı beni.Buradan Milleni MHye de çok teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

Bugün TT ekibi geldi, inceledi ve altyapı olduğu gözüken binada da altyapı yok, direkten ayrı bir hat çekilmesi gerek bütün site için ve o da bizim işimiz değil, site yönetimi olarak TTye başvuru yapmanız gerek dedi ve bastı gitti.O zaman yan binada nasıl altyapı varmış gibi gözüküyor diye sordum.Abi oradaki bilgilere çokta fazla güvenme dedi.Bakalım yarın yönetim olarak başvuruda bulunacağız ama süreç sanki uzayacak gibi duruyor.Ama nakil talebimin bu kadar hızlı sonuçlanması ve 1. günde TT saha ekiplerinin adrese gelmesi oldukça şaşırttı beni.Buradan Milleni MHye de çok teşekkür ederim.
    Merhaba,
    Biz teşekkür ederiz. Sizlerin memnuniyeti için buradayız.
  • Yan binada kullanan bir abone varsa altyapı var görünüyordur. Ama yeni aboneleri bağlayacak altyapı yoktur belki ki, ondan da sizin binada yok görünüyordur.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, burası sahil kenarında 20 evden oluşan yaklaşık 20 yıllık bir site ve şu zamana kadar bırak interneti, sabit telefon bile olmamış.Yan sitede 5 binadan oluşan bir apart site var mesela, o da bizim alacağımız direkten tek kablo çektirip almış ve büyük ihtimalle de tek aboneliktir gibime geliyor.
    Zaten gelen TT elemanlarına dedim bu sitede sadece ben alırım interneti, yandaki siteye giden kablodan hat çekemez miyiz diye, o da yok abi hem o kablo 2 aboneliği kurtarmaz hemde prosedüre uymaz o iş dedi.Bilmiyorum bana işi birazda yokuşa sürüyormuş gibime geldi çünkü hat çekeceği direği görünce yine mi bu direk diye kendi kendine söylendi.Neden mi? TTnin direği özel mülk bir evin bahçesinin tam ortasında duruyor çünkü ;) Yer sahibiyle papaz olmuşlar bir önceki sefer.

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Hiç olmayacaksa Superbox düşünebilirsiniz ama onda fiyat çok uygun değil tabi.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Telefon çekse onuda düşünürdüm ama güvenemiyorum.Çok garip biryer burası bildiğin gibi değil.Merkezde telefon çekerken 100m dışarıya çıksan çekmiyor.Airfiber gibi birşey kursan en az 1000 müşterin olur burada ;) xDSL sorunlu, 4G sorunlu.Millet nasıl internet kullanıyor anlamış değilim.Pazar günü F1 yarışı vardı.D-smart go izleyebilmek için evden çıkıp şehir merkezine 300m yol gittim 4G kullanabileyim diye.Evde çekmiyor.

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    300 metre ile şehir merkezi ise merkezde orası ya, 3 dakikalık yol. Turkcell kullanan biri varsa bir deneyin performansını derim. Cihaz sabit olduğu için cam vs. iyi çeken bir yere koyup oradan sinyali eve yaymak da mümkün.
  • İkametgahım olduğu evde adres değişikliği yapilmadan önce türk telekom internet kullaniyordum adres yenilenmiş şuan alt yapı yok diyorlar lakin eski adreste alt yapı hala görünüyor bu konu hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi ? başka internetlere başvuru yapsam olur mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.