Bunla en son cinsel bi iliski yasamistik , zamaninda çekmiştim , iliskiden sonra surekli bebek gondermeleri falan yapiyordu , bir hafta gecitig halde kusmam geldi falan diyordu , blof yaptigini saniyordum , bugun bana hamileyim diye mesaj atmis en son , hamileyim yazdiktan sonra telefonumu acmiyor mesajima cevao vermiyor , ben tek basima falan buyuturum demisti , ne yapmaya calisiyor bilmiyorum ve aklim karisik , degerli abilerimden akil istiyorum , kurtaj yaptirmak var aklimda oyle bir sey olursa ama kendisi istemedigini soylemisti , ikimiz de bebek bakacak durumda degiliz ve o cok rahat , hamile oldugunu soyleyen birinin boyle rahat olmamasi lazim , ailesi çok sıkı bu konularda Lutfen yargilamadan bana yardım etmenizi istiyorum , benden intikam almak icin mi boyle yapiyor ne yapiyor nasil bi yol izlemeliyim < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasdsasdas -- 24 Nisan 2023; 7:54:13 > |
Sevgilim Hamile Kaldı: Ne Yapman Gerektiği Hakkında Bilgiler
Eğer sevgilim hamile kaldığını söylüyorsa, ne yapman gerektiğini bilmek zor ve stresli olabilir. Bu hassas konuyu ele almanıza yardımcı olmak için bazı önemli hususlar şunlardır:
-
İletişim Kurun: Sevgilim ile açık ve dürüst bir şekilde konuşun. Duygularınızı, endişelerinizi ve düşüncelerinizi paylaşın. Birlikte durumunuzu tartışın ve olası seçenekleri değerlendirin.
-
Seçenekleri Tartışın: Ebeveyn olmak, bebeği evlatlık vermek veya kürtaj yapmak gibi mevcut tüm seçenekleri birlikte tartışın. Her seçeneğin potansiyel avantajlarını ve dezavantajlarını araştırın.
-
Destek İsteyin: Bu zor zamanınızda güvendiğiniz arkadaşlarınız veya aile üyelerinizden destek alın. Onların bakış açıları ve duygusal desteği, karar verme sürecinize yardımcı olabilir.
-
Profesyonel Yardım Alın: Karar verme konusunda zorlanıyorsanız veya duygusal sıkıntı yaşıyorsanız, bir terapist veya danışmanla görüşmekten çekinmeyin. Tarafsız bir bakış açısı sunabilir ve size seçeneklerinizi değerlendirmenizde yardımcı olabilirler.
-
Yasal Danışmanlık Alın: Hamilelikle ilgili yasal haklarınızı ve sorumluluklarınızı anlamak için bir avukata danışmayı düşünün. Özellikle kürtaj veya evlatlık verme gibi yasal işlemler söz konusu olduğunda bu önemlidir.
-
Kendinize Zaman Tanıyın: Bu karar önemlidir ve aceleye getirmek istemezsiniz. Kendinize seçenekleri araştırmak, duygularınızı işlemek ve bilinçli bir karar vermek için zaman tanıyın.
-
Kararınıza Saygı Gösterin: Siz ve sevgilim ne karar verirseniz verin, karınıza saygı gösterin. Bu herkes için zor bir durum, dolayısıyla birbirinize destekleyici olmak önemlidir.