Şimdi Ara

Yaşım 25 bu yaşananlar hikeye değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhalar forumda ilk konum uzun zamandır takip ediyorum hayatla ilgili sorunlarım gelecek planlarım hakkında sizlerinde görüşlerini almak istedim yaşım 25 ailenin tek çocuğuyum annemle yaşıyorum babam ben 3 yaşındayken yurtdışına bizi bırakıp gitti yıllarca gelmedi aramadı sormadı 2005 yılında cezaevine girdiğini duyduk tam 11 yıl yattı benim psikolojim 15 yaşında bozulmaya başladı okul hayatım çok iyiydi 8.sınıfa kadar 8.sınıfta okurken kolumu kırdım bildiğiniz kolum küt olarak bağımsız bi şekilde kırıldı 2 defa ameliyat oldum platin takıldı doktor 5 ay rapor yazdı okula verdim müdürün bana dediği 5 rapor geçerli değil seneye tekrar okursun dedi benim o anda başımdan kaynar su döküldü ağlayarak eve geldim iyice alt üst oldum o sene sınıf tekrarı yaptım ve ortaokulu bitirip bıraktım iyice soğumuştum çünkü dayım beni berbere çırak olarak soktu kalfa oldum usta oldum 5 yılımı verdim ama para kazandım diyemem askerliğim geldi askere gittim mesleğimi söyledim berber yaptılar beni ama nasıl güneydoğuda 100 kişilik bölük hem herkesi traş et hem 8 saat nöbete çık hem eğitim yap traş işi bitmiyordu hergün 5 er 10 ar kişi traşla etmekten nöbete zor yetişiyordum istihirat yok denecek kadar az nefret ettim mesleğimden soğudum buz gibi oldum kara kara düşünmeye başladım resmen işkenceydi bana buu askerliğim bitti sivil hayatıma döndüğümde yapmıyacaktım mesleğimi yapmadım da etiket fabrikasına girdim işim rahat tı 3 vardiya idi 2 yıl çalıştım sonra işyeri ekonomik krizden dolayı toplu çıkış verdi bunların arasında bende vardım pek sorun etmedim başka bi firmaya girdim etiket üzerine ama hiç umduğum gibi değildi çok düzensiz bir sistemi vardı alışamadım sevemedim bıraktım olmadı özel sektörün düzenini daha bilmiyordum heryeri ilk girdiğim işyeri gibi sanıyordum meğer değilmiş başka bir firmaya girdim orası daha beter di şef gelip durduk yere azarlıyordu orda hiç yapamadım orayıda bıraktım akrabamın vasıtasıyla tekstilin pastal bölümüne girdim rahattı ama şöyle bir sorun vardı firma işe girecekleri işkur kursiyeri olarak alıyordu yani firmamın elemanı değilsin işkurun elemanısın paranı devlet veriyo sigorta primini işyeri iş gücü istihdamı diye bir kampanyaydı 6 aylık altı ay sonunda işyerinin insiyatifine kalmış beni bünyesine almak veya eleman ihtiyaclığına kalmış 6 ay doldu ve işkurdan gelenleri bünyesine almadılar bıraktık yani bizi bedava çalıştırmış oldular yaşım 23 olmuştu ve ben hala be yapıcağımı bilemiyordum berberliğe dönmek istemiyordum ama özel sektörün düzeninide biraz anlamıştım pozisyon olarak alt kademelerde çalışıyordum tecrübem yok eğitim durumum ortaokul sektör değiştrdim şantiyeye girdim ve daha beter olduğunu gördüm insanlarda bırak görgüyü insanlık kalmamış bana göre değildi çünkü ben böyle görmedim allah kitap küfür ediyolardı bana bile davranışları tuhaftı orayıda bıraktım küçük firmalar tekstil matbaa çoğu yere girdim çıktım olmadı olmuyordu bendemi sorun diye hepte kendimi sorguluyordum çünkü tek başımaydım ben her zaman yapım gereği mükemmelliyetçi yapıya sahibim bundanda kaynaklanıyordu işsizdim ve babam ocak 2017 de cezaevinden çıktığını türkiyeye sınır dışı edileceğini öğrendim 21 yıl sonra babam türkiyeye geldi o duyguyu size anlatamam yaşamak gerek ince çizgi var kızmak bağırıp çağırmak baba diye sarılmak ağlamak o çizgide ben kayboldum ve babam türkiyeye geldiğinde eve gelmedi direk amcam gile gitti ve bizede amcamla haber yolladı boşanmak istiyorum diye artık silmiştim babamı sildim tek celsede boşandılar annemle yurtdışında evliymiş çocuğu varmış o ülkenin kanunu çocuğu olan yabancılara oturum izni veriyormuş babam bi müddet burda durup gitti benle görüşmek istedi gitmedim ve gerçekten sildim yurtdışına geri gitti benim psikolojim iyice bozuldu çöktüm resmen psikolojik tedavi görmeye başladım şuan kişilik bozukluğu ortaya çıktı sinirden duvarları yumrukluyorum yaşım ocakta 25 olcak ve ben ne yapıcağımı bilmiyorum çok kötüyüm çok ben nasıl yol çizmeliyim ben ruh sağlımı nasıl düzeltebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okuması çok zor bir yazı noktalama işareti yok hiç, imla hataları ve anlatım bozukluğu çok
    Şimdi hikaye değil de hikeye yazdın diye laf edecek değilim ama uzun yazıda fark ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 9 Ekim 2017; 23:58:2 >
  • Okumadım

• arkadasım 25 yasına gelmıssın..berberlık meslegını oğrenmıssın..kac ıse gırıp cıkmıssın..çok calıskan bırısın..bu kadar duygusal olma..benım annem seneler once oldu babamada baba demek ıcın bın sahıt lazım..bıraz soguk kanlı ol..herkes ana babayla ayakta kalmıyor kı ne kadar calıskansın tebrik ederim..bız burada neler neler okuduk..arada sırada bocalamak normal..kendını toparla..su an depresyonu olmayan cok az ınsan vardır ınan bana herkesın sorunları var..
  • berberlik neden yapmıyosun hocam ne güzel meslek? iyiysen kişi başı 20 ye tıraşlarsın

• Kardesim tanidigim birkac berber var hicbiri mesleginden memnun degil hatta biri isyeri vardi artik yapamiyorum dedi birakti gayette iyi kazaniyirdu. Yani bence her is bi yerden sonra sıkar bunlari gozardi edip olumlu bakmalisin meslegine yasin 25 olmadi 2 yil calis para topla bir isyeri ac islek bi yerde ve isi duzune koyduysan gecmise cizgiyi cek mutlu olsbilecegin birini bul evlen artik kendini hayatini dusun.

• görünüşe göre gene öyle böyle bir şekil işe girip çalışıyorsun.
    ana avrat küfür de ederler ama senin yapman gereken bir işyerine girip öyle bir çalışmak ki akşam yorgunluktan bu saydıkların aklına bile gelemesin.
    şu andaki en büyük sorun kişilik bozukluğu ve duvarları yumruklaman. ilk etapta bu dediğimle bence hafifler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Allah yardim etsin kardes insallah ilerde daha iyi yerlere gelirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annenle yaşıyorsun sanırım. Malesef bazı insan diyemeyeceğimiz varlıklar baba olunca böyle oluyor çocuğuna sahip çıkmıyor arayıp sormuyor bir de ayağına çağırıyor gelmeyince de çekip gidiyor vay be... Hiç vicdan azabı duymuyorlar mı kendileriyle nasıl yaşıyorlar bunlar. Benim de çok yakınımın babası aynı böyle çekip gitti o yüzden seni az çok anlayabiliyorum denilecek tek şey defolsun gitsin. İş durumuna gelince sevip sevmemeye bakmadan para kazanabileceğin bir yerde birikim yapıp sonra dükkanını açabilirsin. Annene bakar hayır duasını alırsın bu arada Liseyi de açıktan bitirip belki üniversite bile okuyabilirsin. Sonra da evlenirsin ve kendi yolunu çizersin. Psikolojim bozuk diye iyice içine kapanma olmadı düzenli olarak doktora git görüş. Umutsuz olma eminim güzel şeyler seni bekliyordur biraz daha çabalaman gerek sadece

• Yaşadıkların kolay değil.

Ne kadar az duygusal olursan senin için o kadar iyi olur. Babanın şimdiye kadar sana faydası olmamış bu saaten sonrada bir beklentiye girip kendini üzme....

Özel sektör evet zordur ama bazı zorluklara alışman lazım. EN iyisi bildiğin işi yapman mümkünse bir berber bul adama ortak ol biraz para biriktirir anlaşırsan devam edersin.
  • Securitasta gececi ol abim suan iyi projede sabah gel yataga atla kalkinca cok yorma kendini duzene girersen iyi olur
  • Evlen

• Soğukkanlı olman lazım. Zaten kaybedecek bir şeyin yok. Geçindirmen gereken bir ailende yok. İşsizlik maaşı bile alsan sana yeter. En kötü açıktan lise bitirip kasiyerlik yapar yine geçinirsin. Tek kişisin zaten. 0dan başlayıp üstüne kuracaksın. Kaybettiklerine değil kazandıklarına bak hayatta.

• Maddi durum, okul ve iş hayatı dışında ben de ciddi zorluklar gördüm. Senin durumun biraz daha zor ne yazık ki ama en azından ayakta durmaya çalışıyorsun. Bu açıdan seni tebrik ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.