Merhaba arkadaşlar. Dizüstü bilgisyar alacağım, internetten bir kaç tanesinin özelliklerine baktım ancak şöyle bir sorun var; bir çoğunun ekran kartı kısmında "ayrılmış bellek" diye bir parantez var. örneğin casper'in bir bilgisyarında:
bu ayrılmış bellek nasıl çalışır, normalden farkı nedir, bir de mesela yukarda verdiğim gibi yazıyorsa ekran kartı 2gb mi olur; yoksa 2gb + 1gb de ayrılmış bellek mi olur ? biraz bilgi verirsenin müteşekkir olurum. teşekkürler.
1 GB bellek,ekran kartının kendi belleğidir.Buna "ayrılmış bellek" deriz. Geriye kalan 1 GB'ı da RAM'den alır ve toplamda 2 GB olur.
sağol yüzbaşı.
quote:
Orijinalden alıntı: c.aytmatov
sağol yüzbaşı.
:) Rica ederim..
ATI radeon HD6230 ekran kartı toplam kullanlblr grfk bllek =1791 Ayrılmıs video bellegi=512 Paylaşılan sıstem bellegı=1279 bu 1791mb ekran kartım varda 512 olarak kullanıyorum anlamınamı gelıyo cunku bktıgımda gta4 gıbı bır oyuna sıstem ozellıklerı yetıyo artıyoda ama en dusuk grafklerde oynuyorm
biri cevap verebılırmı acıl yardım lazımda
quote:
Orijinalden alıntı: rckaplan
ATI radeon HD6230 ekran kartı toplam kullanlblr grfk bllek =1791 Ayrılmıs video bellegi=512 Paylaşılan sıstem bellegı=1279 bu 1791mb ekran kartım varda 512 olarak kullanıyorum anlamınamı gelıyo cunku bktıgımda gta4 gıbı bır oyuna sıstem ozellıklerı yetıyo artıyoda ama en dusuk grafklerde oynuyorm
Bunun anlamı Ekran Kartın 512mb. Ram kaç GB bilmiyorum ama ekran kartın paylaşımlı olduğu için 1279 mb ramden yiyor. Yani gta4 oynarken 1791 mb ekran kartı kullanırsa atıyorum 2 gb ram var sen 2048-1279=769 mb ram kullanabiliyorsun. yani pek faydalı birşey değil ( 12 veya 8 gb ram olmadığı sürece :D ) yardım edebildiysem sevindim :D (umarım edebilmişimdir :D)