Bildirim
AYT Fizik Balıklı Dalga Sorusu ( Cevap anahtarı hatası) (2. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
"C noktası çift çukur yani aşağıya doğru hareket eder. A noktası ise hem tepe hem çukur birbirini sönümlediği için hareket etmez. Saçma saçma konuşmayın "
Biri böyle bişey yazmış bi sürü kişi de bu zırvayı beğenmiş. Bu soru iptal edilecek o zaman görüşeceğiz inşallah iptal edilmez de cevap şıkkı değişir diyeceğim ama olacakları görüp tereddüt gösterip A işaretleyenler de var. Onları ayrı tutuyorum. Yukardaki zırvayı beğenen, düşünme yetisi olmayan kısamuzla beslenen tayfaya yakışırdı cevap değişmesi ama neyse. -
Umarım videoyu izlemişsinizdir. C noktasının içinde bulunduğu bölgeden merkez dalga katarı ile sağ ve soldaki 1. düğüm çizgileri geçmtektedir. C noktası elbette bir düğüm çizgisi üzerinde olabilir.
Bir düğüm noktası çukur+tepe olan bir yerde olmak zorunda değildir. Bir düğüm çizgisi üzerinde sonsuz tane düğüm noktası vardır. Verilen görseller belirli bir andaki görünüme aittir. Düğüm noktası belirli bir anda genliği sıfır olan nokta değildir. Her durumda genliği sıfır olan noktadır. Bu yüzden düğüm çizgisi boyunca hiçbir nokta hareket etmez. Bu çizgiler dışındaki her noktada hareket vardır.
Girişim deneyi görseli:
Düğüm çizgileri:
Bu arada müfredatta bu yok demek doğru olmaz. İki katar çizgisi arasında mutlaka bir düğüm çizgisi vardır. Bu da müfredatın çok merkezinde bulunan bir parça. Tıpkı iki aydınlık saçak arasında bir karanlık saçak olması gerektiği gibi. Çok temel bir bilgi bu. Soruya eksik yaklaşanların sayısının çokluğu yanlışı doğru yapmaz.
-
Tayfa lafını kullanan birinin milleti aşağılaması çok ironik
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
-
-
tam ortaya cızmısler kardesım c noktasını o zaman a noktası da cızgının ustunde degıl olabılır dımı =?=?????? c noktasına orta nokta degıldı dıyeneler .. -
Müfredatta matemtatiksel işlem olmaması bu sorunun cevabını A yapmaz ki...
Ben hesaplama yapmadan sınavın son dakikasında "Soru metninde C noktasının tam ortada olup olmadığı hakkında bir bilgi yok, o yüzden C noktası bir düğüm çizgisi üzerinde olabilir" diyerek cevabı A ve C yaptım.
Bana fikrimi soracak olursanız soru iptal edilmeli. Ben ösym sorularına yaklaşırken soru yazarının ne düşündüğünü düşünmek zorunda değilim, sorunun bana ne anlattığını düşünmeliyim. Dalga çukurlarını kesikli çizgilerle göstermesi çok mu zordu yahu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubb0rn -- 1 Temmuz 2020; 11:42:19 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ne desem, bilemedim. Yazdığınız şey o kadar komik ki. Sırf netiniz gitmesin diye doğru olan şeyi anlamamazlıktan gelip saçma sapan bir şeyle kıyaslıyorsunuz.quote:
Orijinalden alıntı: derdesr333
tam ortaya cızmısler kardesım c noktasını o zaman a noktası da cızgının ustunde degıl olabılır dımı =?=?????? c noktasına orta nokta degıldı dıyeneler .. -
Burada sorun net gidip gitmemesi değil.Çok fazla kişi bu soruda basit mantık gitti ve iptal olması çoğu kişinin sıralamasını oynatmayacak.Fakat biraz ölçekli bakınca o noktanın ortada olduğu görülüyor.Iki tepenin arasında çukur olacak.Çukurlar üst üste binip çift çukur olacak.Müfredatta hicbir ayrıntıya yer vermeyen ösym zaten sizin mantığınızdan gitmez.Dogruyu anlamamak değil bu,sadece objektif bakan birisi o noktanın iki tepe arasında ama ortada oldgunu söyler.O nokta,iki tepe arasında herhangi bir nokta değil.Ortada verilmiş.Ama keşke ölçekli verilseydi de tartışmaya gerek kalmasaydı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FE223FB -- 1 Temmuz 2020; 12:9:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Buna da diyecek bir şeyim yok. "Ölçekli" bakınca ne demek, hocam? Adamlar çemberin çapı üzerinde orta noktaymış gibi bir nokta koysalar direkt merkez der misiniz? -
Sâhiden işiniz zor ya, ben de sınavda fazla derin düşünmemeye çalıştım ve "doğru" şıkkı işâretledim. Ve biraz fazla düşünme hatâsı göstermiş sizlerin neti eleniyor. :)
İşin gârip tarafı bence bunun yanıtına isteseler çok rahat C'yi de ekleyip ESŞ'nin açıklamasını koyabilirlerdi. O zaman kimse itirâz etmezdi C olamaz diye.
Bu arada değiştirileceğini sanmıyorum artık ne yazık ki. Çok uzun süredir sessizler, MSÜ fizik sorusu gibi kalacak bu da bence. Netimi seve seve verirdim aslında ama yapmayacaklar gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halseny -- 1 Temmuz 2020; 12:37:12 >
Yazıda ne demek istediğimi tam anlamamışsınız.Diyorum ki keşke ölçekli verilseydi de tartışma olmasaydı.Ama daima basitleştiren ösym sizin işte bu mantığınızdan gitmez diyorum.Gecen yılki kimya sorusunda dahi adamlar basitleştirecegiz diye resmen hatalı soru sordular.Daha çok örneğini veririm.Hatalısınız demiyorum ama bakış açınız yanlış.
Geçen seneki soruda eninde sonunda Mg indirgeniyordu.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-44FE223FB
Yazıda ne demek istediğimi tam anlamamışsınız.Diyorum ki keşke ölçekli verilseydi de tartışma olmasaydı.Ama daima basitleştiren ösym sizin işte bu mantığınızdan gitmez diyorum.Gecen yılki kimya sorusunda dahi adamlar basitleştirecegiz diye resmen hatalı soru sordular.Daha çok örneğini veririm.Hatalısınız demiyorum ama bakış açınız yanlış. -
Evet ama belirli miktar elektrik yükü var elimizde.Sudan sonra indirgendiği için daha az miktarda olacaktı cevapta verilenden.O sorunun doğruluğunu iddia eden tek kimse yok,ilk sizi gördüm şu an
Bilemiyorum, çok şey okumadım soru üstüne. Elektrolizim de iyi değil zaten, yanlışsa o da iptal edilmeliydi. Yanlışa yanlış demekten korkmam ben.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-44FE223FB
Evet ama belirli miktar elektrik yükü var elimizde.Sudan sonra indirgendiği için daha az miktarda olacaktı cevapta verilenden.O sorunun doğruluğunu iddia eden tek kimse yok,ilk sizi gördüm şu an -
Evet hocam ama soruda sulu çözelti belirli bir süre elektroliz ediliyor, Mg miktârı değişirdi önce H2 çıkacağından. O soru da bunun gibi hatâlıydı ve göz göre göre iptâl edilmedi. Keşke edilse ama süregelen bir şey bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X