Şimdi Ara

AYT Fizik Balıklı Dalga Sorusu ( Cevap anahtarı hatası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ertan Sinan Şahin hocamız durumu çok iyi izah etmiş. Biyolojide de her bilginin olabilirliği var onlara da mı yanlış diyelim diye itiraz edecek arkadaşlar için;

Soruda verilen fizik bilgilerine herhangi bir itiraz yok yani sönümlenen noktalarda cisim hareket de edebilir tarzı bir itiraz değil bu, soru olabilirlik sorusu ve katar çizgisinin C noktası üzerinde olduğuna dair bir şey verilmemiş. Soru üzerinde azıcık düşünen bir öğrenci cevabın A ve C olması gerektiğini bilir.

Mağduriyet yaşayan arkadaşlar ÖSYM'ye dilekçe gönderebilirler.

ESŞ: https://www.youtube.com/watch?v=FIdJgBmAAYo

Not: Cevabı Yalnız A yapıp, şu anki itiraza saçmalık muamelesi yapan arkadaşlar ne kadar aciz olduğunun farkında değil. Doğruya doğru demesini bilin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordoftheMorning -- 1 Temmuz 2020; 11:48:50 >

• Eğer soruda c noktasının biraz daha sağda olduğunu düşünmemizi isteselerdi zaten biraz sağa çizer 0. Dalga katarının hizasında çizilmezdi bu yüzden sorunun cevabının değişeceğini veya iptal edileceğini düşünmüyorum ama olur da bir şey yapılırsa bu soruya soru iptal edilir cevap anahtarı değiştirilmez söylediğim gibi sanmıyorum bunu
    Zamanımı ayırıp videoyu izledim. Daha demin yorum yapmıştım ama o zaman videoyu izlememiştim. Boşuna izlemişim videoyu, kararım değişmedi. Abi cidden bu kadar saf olmayın. Hoca demiş C noktası biraz daha sağda olabilir geometrik olarak düşünmeyin felan demiş. Soru sana zaten hangi noktalar olabilir diyor hangisi kesinlikle hareket etmez demiyor. Yanlış yapmışsanız yanlışlığını kabullenin. Elendiniz işte uzatmayın

edit: Yorumları da okuyayım dedim. Hocaya tapıyorlar resmen. Beyinsiz reis'ten bir farkı yok bu youtube tayfasının Attım dislike'ı geçtim
    Kanka haklısın soruda bir netlik problemi var. Ama benim bildiğim sorular ölçekli verilir. Bu soruda c noktası bildiğin ortadaydı. Biraz sağda solda olsa tamam diycem ama bildiğin ortadaydaydı. Dedim ki burada olması imkansız ve yalnız A dedim. Bu tip kesinlik sorularında hatalara daha önce de rastladım. Bak mesela 2018 msü fizik ısı sorusu.
    Yasin Hoca Fizikyoutube
    2018 MSÜ Fizik Soru çözümleri
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaM6grAkdsE

Eşit sıcaklıktaki iki cisim ısı alış verişi yapmaz-durur demiş ama hayır devam eder. Eşit seviyede olduğu için fark olmaz sadece. Isı hiçbir zaman sabit durmaz, duramaz. Sonuç iptal falan edilmedi ki bu soru bildiğin termodinamik yasalarına aykırı ve hiçbir açıklaması yok. Diğerinde en azından ölçekli bi oran kuruyorsun kafanda. Netlik olmadığı için en fazla soru iptal edilebilir diyorum ben.
    Bu arada soru olabilir sorusu değil oradaki "-ebilmek" yeterlilik anlamında yani olasılık anlamında değil. Çünkü soruyu olumlu bir cümle haline getirdiğinizde:
    Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalabilir.
    Oluyor.
    Eğer olasılık anlamında olsaydı cümle şu şekilde olurdu:
    Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalıyor olabilir.
    Olurdu.
    Yani soruda kalıyor olabilir olarak sorulmalıydı kalabilir olarak değil
    Soruda C noktası "iki tepe arasında herhangi bir nokta" herhangi bir nokta demiyor.Hemen hemen merkezi katar hizasında çizmiş.Fizikte gözlem de matematiksel işlem kadar önemli.Bunu ben diyorum,inanmıyorsanız ösym aynı bu gerekçeyle iptal etmeyecek,ayni bu açıklamayı yapacak.Zaten yeterince tepki aldılar.Bu soruyla ortalığı daha fazla karıştırmayacaklar
    Kalıyor olabilir kelimesi sence mantığına uyuyor mu? Ya da hayatında bu tarz ifade kullanan bir soru gördün mü? Kalabilir demiş ve orada olasılık belirttiği açıkça belli. Yeterlilik fiilinin olasılık anlamı da katabilir.

Örneğin;

Bu işi o yapabilir.

Dediğinde yapma eylemine sahip olduğunu belirtiyor

Bu akşam yağmur yağabilir.

Dediğinde de cümleye olasılık anlamı katıyor

Sen bence fizik çalışmadan önce dilbiligisi çalış. Cahil olduğun her yerden belli. Bu soru iptal edilmez ve cevabı değişmez. Eğer bu yüzden yanlış yaptıysan uzatma çünkü ELENDİN
  • C noktası çift çukur yani aşağıya doğru hareket eder. A noktası ise hem tepe hem çukur birbirini sönümlediği için hareket etmez. Saçma saçma konuşmayın
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    +
  • ekanosfer456 kullanıcısına yanıt
    Ahahahah sizin işaretlediğiniz şıklar şu anki yayımlanan cevap anahtarına göre belki doğru olabilir ama tıpkı Ertan Sinan hocamızın dediği gibi doğrusu olan bu.
  • Kardeşim ben de yalnız A yaptım.Çünkü ÖSYM'nin detaylı mantık aramayan,yüzeysel bir kafa yapısıyla soruyu hazırladığından ve soruya "Yazar hangi kafayla düşündüyse ona göre yapmak lazım" kafasıyla cevap verildiğinde sorunun doğru çıkacağını düşündüğüm için.Bundan evvel pek çok denemede sizin gibi realistik ve mantık temelli baka baka elimdeki mantıkla soruya çarpıyı koyup kalakaldığım çok oldu benim ve resmen bıktım artık.Yani burada adamların istediğini yapsak bu şekilde itirazlar çıkıyor yapmasak iptal edilmeme riskinden dolayı direk balıklama yanlışa atlamak gibi bir şey olacak.Şimdi ben ne yapayım hacı? Her şeyi açık açık verip bu sıkıntıları ortadan kaldırsan ya? Bence net iptal olmalı kimsenin hakkı yenmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 30 Haziran 2020; 11:34:5 >
  • Zamanımı ayırıp videoyu izledim. Daha demin yorum yapmıştım ama o zaman videoyu izlememiştim. Boşuna izlemişim videoyu, kararım değişmedi. Abi cidden bu kadar saf olmayın. Hoca demiş C noktası biraz daha sağda olabilir geometrik olarak düşünmeyin felan demiş. Soru sana zaten hangi noktalar olabilir diyor hangisi kesinlikle hareket etmez demiyor. Yanlış yapmışsanız yanlışlığını kabullenin. Elendiniz işte uzatmayın

edit: Yorumları da okuyayım dedim. Hocaya tapıyorlar resmen. Beyinsiz reis'ten bir farkı yok bu youtube tayfasının Attım dislike'ı geçtim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 30 Haziran 2020; 11:47:38 >

• Kanka haklısın soruda bir netlik problemi var. Ama benim bildiğim sorular ölçekli verilir. Bu soruda c noktası bildiğin ortadaydı. Biraz sağda solda olsa tamam diycem ama bildiğin ortadaydaydı. Dedim ki burada olması imkansız ve yalnız A dedim. Bu tip kesinlik sorularında hatalara daha önce de rastladım. Bak mesela 2018 msü fizik ısı sorusu.
    Yasin Hoca Fizikyoutube
    2018 MSÜ Fizik Soru çözümleri
    https://www.youtube.com/watch?v=ZaM6grAkdsE

Eşit sıcaklıktaki iki cisim ısı alış verişi yapmaz-durur demiş ama hayır devam eder. Eşit seviyede olduğu için fark olmaz sadece. Isı hiçbir zaman sabit durmaz, duramaz. Sonuç iptal falan edilmedi ki bu soru bildiğin termodinamik yasalarına aykırı ve hiçbir açıklaması yok. Diğerinde en azından ölçekli bi oran kuruyorsun kafanda. Netlik olmadığı için en fazla soru iptal edilebilir diyorum ben.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer soruda c noktasının biraz daha sağda olduğunu düşünmemizi isteselerdi zaten biraz sağa çizer 0. Dalga katarının hizasında çizilmezdi bu yüzden sorunun cevabının değişeceğini veya iptal edileceğini düşünmüyorum ama olur da bir şey yapılırsa bu soruya soru iptal edilir cevap anahtarı değiştirilmez söylediğim gibi sanmıyorum bunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2B59F3A8 -- 30 Haziran 2020; 12:13:5 >
  • soruda problem var evet kesikli cizgilerle belirtilmeliydi ben yuzeysel baktigim icin a yapmıştım
  • soruda hata yok yanlış yapanlar toplanma derneği olmuş burası:) İptal edilse geçen yılki mat sorusu gibi olurdu. Açıklandıktan nerdeyse hemen sonra iptal edildi aciz olan sizsiniz KUDURMA SPORRR
  • Adam aciz diyor ahahahahah dostum biz doğru cevabı verdik ama sen şimdi iptal edilmesini bekleyen bir acizsin ?
  • Kardeşim git kazanımlarda bak senin bilmen gereken işlem değildi oranın çift çukur olduğunu bilmendi işleme girilmez diye ayrıca kazanımda belirtmiş. Ertan hoca işlemle açıklamış
  • Bu arada soru olabilir sorusu değil oradaki "-ebilmek" yeterlilik anlamında yani olasılık anlamında değil. Çünkü soruyu olumlu bir cümle haline getirdiğinizde:
    Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalabilir.
    Oluyor.
    Eğer olasılık anlamında olsaydı cümle şu şekilde olurdu:
    Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalıyor olabilir.
    Olurdu.
    Yani soruda kalıyor olabilir olarak sorulmalıydı kalabilir olarak değil
  • Superational273 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de bu noktayı bu hizada verdilerse kesin merkezi katarı soruyorlardır dedim.
  • Soruda C noktası "iki tepe arasında herhangi bir nokta" herhangi bir nokta demiyor.Hemen hemen merkezi katar hizasında çizmiş.Fizikte gözlem de matematiksel işlem kadar önemli.Bunu ben diyorum,inanmıyorsanız ösym aynı bu gerekçeyle iptal etmeyecek,ayni bu açıklamayı yapacak.Zaten yeterince tepki aldılar.Bu soruyla ortalığı daha fazla karıştırmayacaklar
  • imsoserious kullanıcısına yanıt
    Kalıyor olabilir kelimesi sence mantığına uyuyor mu? Ya da hayatında bu tarz ifade kullanan bir soru gördün mü? Kalabilir demiş ve orada olasılık belirttiği açıkça belli. Yeterlilik fiilinin olasılık anlamı da katabilir.

Örneğin;

Bu işi o yapabilir.

Dediğinde yapma eylemine sahip olduğunu belirtiyor

Bu akşam yağmur yağabilir.

Dediğinde de cümleye olasılık anlamı katıyor

Sen bence fizik çalışmadan önce dilbiligisi çalış. Cahil olduğun her yerden belli. Bu soru iptal edilmez ve cevabı değişmez. Eğer bu yüzden yanlış yaptıysan uzatma çünkü ELENDİN
  • Soru net bir şekilde sıkıntılı bence bunu kimse inkar etmesin eğer çukur noktalarını da kesikli çizgiyle belirtseydi hiçbir problem olmuyacaktı
    Ama bence cevabın değişmesindense sorunun iptal olması daha mantıklı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.