< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordoftheMorning -- 1 Temmuz 2020; 11:48:50 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SwordoftheMorning -- 1 Temmuz 2020; 11:48:50 > |
C noktası çift çukur yani aşağıya doğru hareket eder. A noktası ise hem tepe hem çukur birbirini sönümlediği için hareket etmez. Saçma saçma konuşmayın
|
Eğer soruda c noktasının biraz daha sağda olduğunu düşünmemizi isteselerdi zaten biraz sağa çizer 0. Dalga katarının hizasında çizilmezdi bu yüzden sorunun cevabının değişeceğini veya iptal edileceğini düşünmüyorum ama olur da bir şey yapılırsa bu soruya soru iptal edilir cevap anahtarı değiştirilmez söylediğim gibi sanmıyorum bunu
|
soruda hata yok yanlış yapanlar toplanma derneği olmuş burası:) İptal edilse geçen yılki mat sorusu gibi olurdu. Açıklandıktan nerdeyse hemen sonra iptal edildi aciz olan sizsiniz KUDURMA SPORRR
|
Zamanımı ayırıp videoyu izledim. Daha demin yorum yapmıştım ama o zaman videoyu izlememiştim. Boşuna izlemişim videoyu, kararım değişmedi. Abi cidden bu kadar saf olmayın. Hoca demiş C noktası biraz daha sağda olabilir geometrik olarak düşünmeyin felan demiş. Soru sana zaten hangi noktalar olabilir diyor hangisi kesinlikle hareket etmez demiyor. Yanlış yapmışsanız yanlışlığını kabullenin. Elendiniz işte uzatmayın
edit: Yorumları da okuyayım dedim. Hocaya tapıyorlar resmen. Beyinsiz reis'ten bir farkı yok bu youtube tayfasının Attım dislike'ı geçtim |
Kanka haklısın soruda bir netlik problemi var. Ama benim bildiğim sorular ölçekli verilir. Bu soruda c noktası bildiğin ortadaydı. Biraz sağda solda olsa tamam diycem ama bildiğin ortadaydaydı. Dedim ki burada olması imkansız ve yalnız A dedim. Bu tip kesinlik sorularında hatalara daha önce de rastladım. Bak mesela 2018 msü fizik ısı sorusu.
Eşit sıcaklıktaki iki cisim ısı alış verişi yapmaz-durur demiş ama hayır devam eder. Eşit seviyede olduğu için fark olmaz sadece. Isı hiçbir zaman sabit durmaz, duramaz. Sonuç iptal falan edilmedi ki bu soru bildiğin termodinamik yasalarına aykırı ve hiçbir açıklaması yok. Diğerinde en azından ölçekli bi oran kuruyorsun kafanda. Netlik olmadığı için en fazla soru iptal edilebilir diyorum ben. |
Bu arada soru olabilir sorusu değil oradaki "-ebilmek" yeterlilik anlamında yani olasılık anlamında değil. Çünkü soruyu olumlu bir cümle haline getirdiğinizde:
Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalabilir. Oluyor. Eğer olasılık anlamında olsaydı cümle şu şekilde olurdu: Su yüzeyindeki A,B ve C noktalarında yüzen hafif yem tanecikleri oluşan dalgalardan etkilenmeden hareketsiz kalıyor olabilir. Olurdu. Yani soruda kalıyor olabilir olarak sorulmalıydı kalabilir olarak değil |
Soruda C noktası "iki tepe arasında herhangi bir nokta" herhangi bir nokta demiyor.Hemen hemen merkezi katar hizasında çizmiş.Fizikte gözlem de matematiksel işlem kadar önemli.Bunu ben diyorum,inanmıyorsanız ösym aynı bu gerekçeyle iptal etmeyecek,ayni bu açıklamayı yapacak.Zaten yeterince tepki aldılar.Bu soruyla ortalığı daha fazla karıştırmayacaklar
|
Kalıyor olabilir kelimesi sence mantığına uyuyor mu? Ya da hayatında bu tarz ifade kullanan bir soru gördün mü? Kalabilir demiş ve orada olasılık belirttiği açıkça belli. Yeterlilik fiilinin olasılık anlamı da katabilir.
Örneğin; Bu işi o yapabilir. Dediğinde yapma eylemine sahip olduğunu belirtiyor Bu akşam yağmur yağabilir. Dediğinde de cümleye olasılık anlamı katıyor Sen bence fizik çalışmadan önce dilbiligisi çalış. Cahil olduğun her yerden belli. Bu soru iptal edilmez ve cevabı değişmez. Eğer bu yüzden yanlış yaptıysan uzatma çünkü ELENDİN |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Superational273 -- 30 Haziran 2020; 11:34:5 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekanosfer456 -- 30 Haziran 2020; 11:47:38 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E2B59F3A8 -- 30 Haziran 2020; 12:13:5 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|