Şimdi Ara

AYT Fizik Dalga sorusu YANLIŞ - ERTAN HOCA'DAN VİDEO GELDİ !.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Net filan değil. Göz kararı fizik çözülmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarının hayali -- 1 Temmuz 2020; 15:36:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarının hayali Y kullanıcısına yanıt
    Bir karenin içine bir nokta konulursa, bu karenin içindeki bir nokta anlamına gelir. Kesikli çizgilerle köşegenlerin kesim noktası olarak verilirse o zaman orta noktası olduğunu anlarız. Bir noktanın ortada çizilmesi o noktanın ortada olduğu anlamına gelmez. Destekliyorum.
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Hocam sizce ne olur bu sorunun akıbeti?

• Azeltek kullanıcısına yanıt
    Anlamak istemiyorsunuz sanırım. Bir yerin tepe mi çukur mu olduğuna karar vermek için MEB kitabındaki formülü kullanmak yetiyor. Ayrıca o çemberler sabit değil devinim halinde. Yani yani yol farkına göre yorum yapman lazım. Biz bunu öğrendik. Sen şimdi ben tepe görüyorum çukur da yok gibi bişey söylemek cevaba göre soru çözen dershane hocalarından bir farkın kalmıyor. Soru iptal edilir edilmez. Ben sıralamam aldım zaten bir fizik sorusuyla da hedefimi kaybetmiyorum.

• Azeltek kullanıcısına yanıt
    Soruda gördüğün anlık bir görüntü. Bir yerin hareketsiz kalması olayın süreciyle alakalı bir durum. Süreç boyunca sabit kalan noktalar birleştiğinde düğüm çizgileri ortaya çıkıyor. Yani T+Ç sadece olayın anlaşılması için anlatılıyor. Düğüm çizgisine sürekli tepe ya da çukur gelmiyor. Hatta sadece belirli bir an için bu gerçekleşiyor. Sürekli oraya farklı genlikler gelerek birbirini sönümlüyor.
  • Hocam ösym her zaman ölçeğine göre verdiği için oynama yapmak mümkün mü? O kalemle dümdüz indirdigimiz zaman yukardaki katar noktasıyla aynı hizada oluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Meb'deki formüller kalktı.

• AYT Fizik Dalga sorusu YANLIŞ - ERTAN HOCA'DAN VİDEO GELDİ !..
    Hala var maalesef.

İyi de bu verilen bir örnek.Daha iyi anlasılsın diye.Hem kazanım testlerinde hem de yks kazanımlarinda işleme girilmez diyor.

• Keşke merkezi katları çizip kimseyi mağdur etmeselerdi.
    Kazanımları tam okumadım ama denemelerde filan çıkıyor diye öğrenmiştim. Olabilir diyince her şeyi düşünmek gerekiyor. Neyse hocam. Ben de iptal edileceğini sanmıyorum. Momentum sorusunu filan yapıp da balık sorusunu bu hatadan dolayı boş bırakınca insanın zoruna gidiyor sadece.

• Net koparmaya çalışanlara diyorum ben hocaya demiyorum kıvırma. Netimi alıcam merak etme

• soruda yanlışlık olsa da ösym çoğu kişinin ilk akla gelenini düşündüğü için iptal olacağını zannetmiyorum geçen seneki eriyik sulu çözelti olayındaki gibi
    ben zaten yanlis soylemisim o gun biraz yorgundum. Benim dusuncem, bize o kadar detayli ogretilmedigi icin cok bir sıkıntı yok. benim bildigim tepe ve cukur cizgileri, yarim tepe ve yarim cukur hakkinda haberim yoktu mesela. mufredattaki hersey dogru degil zaten. gecen sene de boyle bir olay olmustu. osym mufredatta ogretilene gore soruyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.