Şimdi Ara

AYT Fizik Dalga sorusu YANLIŞ - ERTAN HOCA'DAN VİDEO GELDİ !.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
5.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Renkli halkalar dalga tepelerini gösteriyor araya kesik çizgiyle çizeceğin de dalga çukurlarını. Soruda belirtilmemiş belirtmek zorunda da değildi normalde soru çözerken bizi çiziyoruz o çizgileri.

Her neysec noktası çift çukurun birleştiği yere denk gelir B noktası ise çift tepenin çakıştığı yerdir ve katar noktasıdır. Ama A noktası bir tepe bir çukur olduğundan düğüm noktasıdır. Düğüm noktaları hareketsizdir.

Not: C noktası bir dalga bir çukurun birleştiği yere gelemez çünkü kendinden önceki ve sonraki dalga tepesi çizilmiş arada sadece dalga çukuru kalır kaynakların fazları da eşit olduğundan araya bir tepe gelemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevap yalnız A. sınavın en net fizik sorusuydu.hata aramak isterseniz her soruda bulursunuz.yanlış yapan arkadaşlar nereden net koparsam diye düşünüyor
  • Geçen seneki mgcl2 sulu çözeltili soru iptal edilmedi bu hayatta iptal edilmez/değişmez.

• hermeneutic kullanıcısına yanıt
    Video çözümü izlemeni isterim. Düğüm noktasına her zaman bir tepe bir de çukur gelmek zorunda değil. Yarım tepe + yarım çukur da çözer meseleyi. Bu sayede düğüm "çizgisi" oluşuyor. Sonsuz tane nokta var 1. düğüm çizgisi üzerinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin Hood.

Geçen seneki mgcl2 sulu çözeltili soru iptal edilmedi bu hayatta iptal edilmez/değişmez.
    Bu, ondan daha bariz bir hata bence. Yanlış hatırlamıyorsam orada önce H2'yi sonra diğerini çıkartabiliyorduk, burada öyle bir durum yok. Son kararı ÖSYM verir, ben dilekçe vereceğim.
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    ben de vereceğim

• LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Dilekçenin değerlendirileceğini bile sanmıyorum. Zamanında vermiştim.

• cevap AAA AAAAA AAAA
  • ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Çok saçma olacak hocam ama şu ileri sürülebilir mi dalgaların ardışık olduğu söylenmemiş iki tepe arasında çizilmemiş tepeler olması mümkün mü?

• Hocam çarpışan iki araba momentum sorusunu inceleyebilir misiniz? Arabanın ağırlık merkezinden çarparsam aracın yönü degişmezken tork oluşturacak şekilde arkadan ya da önden çarparsam hızının yönü değişir.

• quote:

Orijinalden alıntı: interneto07

Hocam çarpışan iki araba momentum sorusunu inceleyebilir misiniz? Arabanın ağırlık merkezinden çarparsam aracın yönü degişmezken tork oluşturacak şekilde arkadan ya da önden çarparsam hızının yönü değişir.
    Hoca onun videosunu attı. Kanalına bak.
  • 2016 ygs fizikte de hatalı soru vardı.Göz göre göre iptal olmamıştı.Daha nice örnekleri var.Hazirlayan adam dahi yanlış çözüyorsa öğrenci ne yapsın?Beni koysan daha iyi soru yazardım.Şimdi onlarca kişi mağdur olacak.En iyisi iptal edilmesi

• ertansinansahin kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz müfredatta yer alan bir bilgi mi yani mesela biyolojide glomerelus çift katlı diyor ama gerçekte tek katlı yanlış anlamayın eleştirmek için değil sadece bir soru

• Eee o zaman biyolojideki soru da iptal olsun. Bu sorunun bir benzerini çözmüştüm benimde oradan aklıma kaldı doğru yaptım yoksa bende gümlerdim.
  • kıdemlimezun kullanıcısına yanıt
    Düğüm "çizgisi" bu demek
  • Sorunun cevabını a yaptım ama katar üzernde olmamasını baz almış olabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLACKFACT -- 29 Haziran 2020; 19:59:22 >
  • b_basar B kullanıcısına yanıt
    C noktasınının dalga katları üzerinde olduğunun kesin bilgisi yok. Ayrıca olabirli bir soru. Açıklık istiyorsa çızerdi katar çizgisini biz de tartısmazdık.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.