Şimdi Ara

AYT FİZİK KİMYA BİYOLOJİ EN KOLAY KONULARI NEDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle şunu belirtmem lazım ki Tm çıkışlı bir abinizim o yüzden ayt konuları hakkında hicbir bilgim yok sayılır.Bu sene sınava girip Fizik kimya biyolojiden toplam 10 net civari yapmayı düşünüyorum.Bunun için en basitinden hangi konulara çalışmam lazım .Yardımınız için teşekkür ederim

• kimya = hız, modern atom teorisi
    fizik = kuvvet, tork, hareket
    biyo = sinir, duyu, ekoloji
  • Yine kişiden kişiye değişebilecek bir mevzuuu

Kimya ez
    Biyo sistemlerden solunum , üriner , sinir , endokrin. Digerlerinden ekoloji fotosentez kemosentez hucresel solunum çevre
    Fizik atışlar iş güç enerji hareket newton çembersel vektörler
  • Zor konu diye bir şey yoktur

Yeterince zaman ayırmadığın konu vardır
  • Sadece Dr. Biyoloji kanalından konu anlatımı + soru çözümü izlemek de 10 net yaptıracaktır hocam
  • Çok teşekkürler

• Tork mu kolay hocam bence gayet zor
  • todrsv kullanıcısına yanıt
    Senin biyolojin de ekleyin hocam. 200 maddede ayt biyoloji tekrar videosunu izleyip not alan ve İzmir denemelerini çözüp izleyen birisi çok rahat 10 net yapardı. Kendi yazmış gibi burası çıkar çıkacak dedi ve baya şey çıktı. Demediği şeyler de yapılmayacak şeyler değildi zaten.
  • Kimyada
    Asit baz dengesi
    Kçç
    Organik kimyada karbon kimyasına giriş hariç kalanını ( aldehit keton alkol vs )

Hariç hepsine çalış. En beleş netler modern atom teorisi, kimyasal tepkimelerde enerji ve kimyasal tepkimelerde hız konusundan geliyor. Elektrokimya konusunda Pil kolay olmasına rağmen bu sene zordu anlamazsan çok bakma.

Çözeltilere de çalışmanı öneririm. Adamlar bu sene dümdüz formül sorusu sordu. Tyt den temelin yoksa bi tık zorlar bu konu ama yaparsın.

Biyolojide sistemlerin hepsi kolay sistemler çalış 12 den genetiş şifre protein sentezi nispeten kolay ona da çalış. Fotosentez kemosentez solunum bunları boşver bi tık zor ama ezberim iyi diyorsan çalışabilirsin

Fizikte beleş net pek yok. 11. Sınıfa bakma illa bakacam diyorsan atışlar çalış.

12. Sınıfta çembersel bhh kolay ama ben kolay olmasına rağmen ilk senemde fizikten 0.5 net yapmıştım. Kavramları iyi bilmek lazım ezberleyip geçersen patlarsın. Modern fizik fotoelektrik bozonlar filan var bu kısımlar ezber gibi duruyor ama mantığını da anlamak lazım. Anlamadan çalışırsan kısa sürede unutursun. Bu konuları özcan aykından çalışmanı öneririm çok iyi anlatıyor.

• hocam kimyayı nasıl hallediyorsunuz da kolay geliyor tüm yksde en bana sorun çıkartan ders o oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.