Şimdi Ara

ayt matematiğin en zor konuları nedir sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
4.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

AYT Matematiğinin En Zor Konuları

AYT Matematik sınavı, yükseköğretim yolundaki öğrenciler için zorlayıcı bir sınavdır. Sınav, öğrencilerin matematiksel becerilerini ve problem çözme yeteneklerini test eder. AYT Matematik sınavında yer alan bazı konular diğerlerine göre daha zorlayıcı olarak kabul edilmektedir.

En Zor Matematik Konuları

AYT Matematik sınavında yer alan en zor konular şunlardır:

• Analitik Geometri: Koordinat sistemi, denklemler ve grafikler üzerinde çalışma içerir.
    • İntegral Hesap: Fonksiyonların alanlarını ve hacimlerini hesaplamayı içerir.
    • Türev Hesap: Fonksiyonların değişme hızını ve eğriliğini hesaplamayı içerir.
    • Limitler: Fonksiyonların ve dizilerin sonsuza yaklaştıkça davranışlarını inceler.
    • Kombinasyon ve Permutasyon: Farklı şekillerde düzenlenebilen nesnelerin sayısını hesaplamayı içerir.
    • Olasılık: Olayların gerçekleşme ihtimalini hesaplamayı içerir.

Zorlukların Kaynakları

Bu konuları zorlaştıran faktörler şunlardır:

• Soyut Kavramlar: Bu konular, somut örneklerle kolayca anlaşılamayan soyut kavramları içerir.
    • Karmaşık Hesaplamalar: Bu konular, çözümü için karmaşık hesaplamalar gerektirir.
    • Zaman Sınırı: AYT Matematik sınavı zaman kısıtlıdır, bu da bu zor konular için yeterli zaman ayırmayı zorlaştırır.

Hazırlık Önerileri

AYT Matematiğinin zor konularına hazırlanmak için şunlar önerilir:

• Konuları Temelden Anlamak: Bu konuları sağlam bir temel üzerine inşa etmek için temel matematik kavramlarını gözden geçirmek gerekir.
    • Çalışma Planı Oluşturmak: Bu zor konulara düzenli olarak zaman ayırmak gerekir.
    • Soru Çözmek: Farklı türde soruları çözerek bu konularla ilgili beceriler geliştirmek mümkündür.
    • Yardım İstemek: Gerektiğinde öğretmenlerden veya özel derslerden yardım almak faydalı olabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece ayt değil tyt konuları da dahil beni en zorlayan konular pkob.Nasıl iyi düzeye gelirim bilmiyorum çalışıyorum bir türlü olmuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genel matematik levelım artana kadar polinom zordu sonra kendiliğinden halloldu

aytdeki tyt soruları en zoru

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında bunun net bir cevabı yok. Öğrenciden öğrenciye ve sorudan soruya göre değişir.

Bazen en iyi olduğun konuda bile öyle bir sorarlar ki (2021 AYT) çözemezsin.

Ama bana göre cevap integral.

• Haklısın kanka yok şu an bakmıyorum zaten ama her denemede karşıma çıkıyor ve hep yapamıyorum o sinir bozuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle Analitik Geometridir. 2021 ayt gibi bir sınavı baz alacak olursak 40 sorunun 20'si ileri düzey Analitik Geometri bilgisini ölçen sorulardan oluşuyordu.

• Amelelik zor geliyorsa türev integral. Onun dışında ÖSYM hangi soru zor olsun istiyorsa o sorunun konusu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayt Matematik testinde, Sayma-Olasılık ve Polinomlar konusundan çok absürt sorular soruyorlar.

• Net bir şekilde bu.
    Aytnin teknik konularında sıkıntı yok. Logaritma limit türev integral çalışırsın soru tipini öğrenirsin çarp böl topla çıkar, ekstrem sorular dışında bir şekilde cevap çıkıyor.
    Ama genel matematik yeteneği isteyen polinom, kombinasyon, ebob ekok vb. sorularını sabah akşam çalışsan da yapabileceğinin garantisi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.