Şimdi Ara

AZ BİR BAKAR MISINIZ İŞLEMCİ VE EKRAN KARTI OLAYI NEDİR BU OYUNDA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler biraz açıklama yapacağım. Ben Lol oynuyorum 1 haftaya sistem toplayacağım.Başta gtx 1050 ti +i5-6400+8 gb ram almayı düşünüyordum verdiği fps değeri son ayarlarda oyun başı 440 oyun sonu ve ortaları 160 dan aşağı inmiyor. Birde şu sistemi düşündüm rx470+i5-6400+8 gb ram bu sistem ise lolde son ayarlarda oyun başı 350 oyun sonu ve ortaları 150 den aşağı inmiyor ve nadir olarak 110 fpsye inebiliyor. Benim anlamadığım rx470 gibi bir kart bu oyunda performans olarak gtx 1050 tiden düşük kalıyorsa bunun nedeni işlemci değil midir ? Hani amd kartlar tek çekirdek işlemciye yükleniyor ya o yüzden sorma gereği duydum. Siz olayın aslını biliyorsanız yazar mısınız ? Yanlışım varsa düzeltebilirsiniz... Teşekkürler.

• Genel olarak AMD kartların biraz daha yoğun işlemci gereksinimine sahip olduğuna dair bir düşünce var. Ama ben o konuda çok emin değilim. Kullanılan ram kitleri aynı mı örneğin? Latency değerlerindeki farklılıklar yüksek fps alınan oyunlarda büyük farklara yol açabilir. Ya da rx 470'in testini yapan adamın bilgisayarında arka planda çalışan uygulama/virüs vs. vardır. 200 fps gibi FPS'lerde zaten siz işlemcinizle limitleniyorsunuz. Yani 750ti ile bile zaten 150-200 FPS alıyorsunuz. Ayrıca piyasadaki en yüksek yenileme hızlı 1080p monitör 235 Hz hızında. Yani 235 FPS'nin üzerindeki hiçbir FPS'nin gerçek dünyada karşılığı yok. (Bana sorarsan 144'ün üzerinin de yok tabii:))
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Dostum bütçem kasa için sadece 3000 tl . 8 GB ram , i5-6400: , darkn10 kasa +500 w psu , msı h110m vya asus b150m anakart ,1 tb hdd , ve ekran kartı olarak bütçeyi 1000 tl ayırdım rx 470 almaya karar verdim ama çok kararsızım. AMD kartlar dx12yle berabe vulkanla performansını gösteriyor. Benim oynadığım oyun dx9 dx 10 alt yapılı. Burada amd kartlar biraz performansı düşük gibi kalıyor ne bileyim 1000 tlye rx mi alsam yoksa gtx 960 mı karar veremedim
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    Monitörünüzün kaç Hertz olduğunu öğrenebilirseniz daha sağlıklı bir tavsiyede bulunabilirim. Ancak RX 470 kesinlikle daha Fiyat performans oranı yüksek ve geleceği açık bir kart. 3 sene sonra 1050ti'ler yeni oyunlarda 30 FPS verirken RX 470'ler 60 FPS'yle oynatacak. 1000 TL ayırdıysanız şuradan RX 480 alın hocam;https://www.bizdehesapli.com/sapphire-rx-480-11260-02-20g-4gb-ddr5-256bit-urun-11260-02-20G?ref=akakce&v=0.32.3 RX 480 1050Ti ile kıyas mukabil değil. Üzerinden geçer. 1060'la aynı seviyede bir kart. Ayrıca sistemi şu sıralar toplayacaksanız kesinlikle Ryzen işlemcileri bekleyin. 2 Martta satışa çıkmış olacak. Yaklaşık 10 gün var. 6400'ün %65-70'i fiyatına Ryzen 3 1100 alın. Hem daha performanslı olacaktır hem de belirli bir süre sonra bütçeniz olduğunda daha rahat upgrade şansınız olacaktır. İleride anakartınızı satıp yeni bir OC anakartı almanız durumunda OC yaparak performansınızı da arttırabilirsiniz.

Tahmini fiyatlarıyla Sistem;

Ryzen 3 1100; 550 TL
    RX 480; 940 TL
    En ucuzundan A320 anakart; 200 TL
    120 GB SSD; İkinci el en ucuzundan 150 TL
    1 TB Toshiba P300; 197 TLhttp://www.nanokatalog.com/HardDisk-Toshiba-89cm-35-1TB-SATA3-Desktop-P300-7200-64,PR-103199.html?gclid=CjwKEAiA_p_FBRCRi_mW5Myl4S0SJAAkezZrvoeQ0CBQiu9i4j_BRJlEwEQxhZIhspz4NveByRwoHxoCjwPw_wcB
    4*2 8 GB DDR4 Ram; 290 TLhttps://www.webdenal.com/kingston-hx424c15fbk2-8_816982.html?gclid=CjwKEAiA_p_FBRCRi_mW5Myl4S0SJAAkezZrDi_qCexGQoTxJ01tDkfkrdxW5_GAGHnegoqN_cr8WRoCkUnw_wcB
    Kasa 270 TL'ye kadar dilediğini seçebilirsin. Dark N10 alacaksan al ancak PSU'lu alma. Sana kasanın yanında verecekleri 500w PSU dandik çin malıdır.
    PSU Corsair 450Watt 80+ verimlilik sertifikalı: 190 TLhttps://www.bizdehesapli.com/CP-9020096-EU?ref=akakce&v=1.60.2

2800 TL bile etmedi fiyat. Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 19 Şubat 2017; 2:37:39 >

• Hocam bu trole cevap vermeye uğraşmayın.

https://forum.donanimhaber.com/amd-nvidia-hakkinda-bunu-aciklayin-bakayim-cok-basitinden--124084646#124084685

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam belli ki arkadaşın bilgisi yok, pazarlama yalanlarına inanmış durumda. Yapılacak şey troll diye yaftalamak değil bilinçlendirmek olacaktır.
    Saol dostum insanlar böyle kendini belli ediyor işte :) Pek fazla bilgim olmayabilir bu doğaldır bende öğrenmek ve kararsız kaldığım için böyle yola başvuruyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dostum işlemci konusunda gerçekten amd işlemcilerden emin misin bu kadar ? Nasıl desem Rx 480 normal sitelerde 1.300 tl iken senin linkini attığın sitede 300-350 tl daha ucuz olması da bir garip :/ Ve eklemek istediğim nokta rx 470 ve ryzen işlemci , i5-6400 ve rx470ten daha fazla performanslı mı olur ?
  • atestensopaaa A kullanıcısına yanıt
    Normal sitelerden kastın Vatan bilgisayar diye tahmin ediyorum. Bu siteyi akakce'den buldum. Hakkında 100lerce yorum var. Yoğunlukla çok iyi yorumlar. Kötü yoruma rastlamadım. İnternette satış yapan bir kişinin kira gibi bir masrafı yok, dolayısıyla fiyatları alabildiğine kırabiliyor. Ürünlerde sorun olmaz. Belki 8 GB'lik bakmışsınızdır? Genel itibariyle RX 480 4GB'ler satıcısına ve AIB markasına(ASUSU, MSI vs.) göre 900-1200 TL arasında oynuyor. Örneğin 870 TL'ye satan bir yer var ancak onların ürünleri paralel ithalat, kendime olsam alırım ama başkasına tavsiye etmem. İnsanların garantiye çok ciddi bir düşkünlüğü var. Tamir gören ürünler zaten bir daha kolay kolay iflah olmuyor. En basitten başlayalım; İşlemcide birkaç değişken vardır;

1. Mimari
    2. Çekirdek Sayısı
    3. Saat Hızı

Şimdi AMD yeni mimarisiyle Intel'in mevcut mimarisinin en az %90'ı kadar performans göstereceğini ortaya koydu. Çekirdek sayısı Ryzen 3 1100'de de 4 çekirdek 4 işlem birimi, i5 6400'de de 4 çekirdek 4 işlem birimi. Burada farkı belirleyen şey saat hızı oluyor. AMD'nin yeni çıkartacağı işlemci en en en kötü ihtimalle aynı saat hızında Kaby Lake(İntel'in son seri işlemcisi)'nin %85'i performansta çıkacaktır.(Ben %95'i seviyesinde olacağına çok yüksek oranda eminim ancak verdiğim %85 oranı yer yarılsa daha aşağı düşmeyecektir :D) i5 6400'ün saat hızı 2,7 Ghz, Ryzen 3 1100'ün ise saat hızı 3,2 Ghz. 2,7'den 3,2'ye giderken %19'luk bir artış var. Yani en en en kötü ihtimalle(Yani AMD=0,85*Intel) 1,19*0,85=1,012 olduğundan AMD işlemci %1,2 daha hızlı olacaktır. Bu hızlılık gerçekte büyük ihtimalle AMD Intel'e %95 oranında yaklaşacağından %15 civarı olacaktır. Yani eksin yok artın var. Ve fiyatı da daha ucuz. Ayrıca AMD işlemciyi anakartını yükseltirsen hızaşırtma(Overclock) da yapabilirsin. Intel i5 6400 için böyle bir şansın yok. İşlemci neyse o.

• quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam belli ki arkadaşın bilgisi yok, pazarlama yalanlarına inanmış durumda. Yapılacak şey troll diye yaftalamak değil bilinçlendirmek olacaktır.

Hımm size kolay gelsin o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam meraktan soruyorum, LoL için neden böyle bir bilgisayar istiyorsunuz ? 60 Fps üstü yetmiyor mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Hocam belli ki arkadaşın bilgisi yok, pazarlama yalanlarına inanmış durumda. Yapılacak şey troll diye yaftalamak değil bilinçlendirmek olacaktır.

Yok hocam arkadaş ciddi troll, 2-3 konusuna denk geldim yardım ettim ama nafile.

Ne desen aksini iddia ediyor. Bırakın kendi bildiğini yapsın.
  • bencede lol için saçma olur böyle bir sistem kurmak. gtx 770 fx8320 ile full ayarlarda 200 fps alıyordum sonra daha verimli bir oynayış elde etmek için 60 fpsye sabitledim.daha düşük bir bütçe ile full ayarlarda 60 fps de oynayabilirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.