Selam arkadaşlar anakartımın modeli AZZA U601BS bana en son güncelleştirmeyi verebilir misiniz?
ben yabancıyım bu marka ve modele
hocam azza anakartlar benimle yaşıt. bende de 7-8 senelik bir CD vardı AZZA yazıyordu üstünde arkası mayın tarlası gibi olmuştu. zaten azza anakartın üzerindeki donanımlarında en az 8 senelik falandır. o sisteme ne güncelleme yapsan boş. sen en iyisi o anakartıda bilgisayarıda çöpe at
bilgisayarı çöpe atma gibi bi lüksüm yok ama elime geçen ilk fırsatta anakartı ve üstündekileri komple yenilicem;)
En son AZZA anakartı 2003'de görmüştüm.
Son güncelleştirme derken BIOS mu arıyorsun yoksa sürücülere mi ihtiyacın var? BIOS bulman biraz zor artık, çünkü kartın kendi sitesi ortada gözükmüyor. Ancak anakart bileşenleri diğer kartlarla ortak olduğundan biraz araştırıp bulunabilir.
Öncelikle XP kurarsan sürücüye gerek olmaz -belki ses hariç- herşeyi tanır. Öyle bir sorunda ses için ayrı bir kullanılmış PCI Vibra 128 kart takabilirsin:http://www.uraniumpc.com/parca.asp?dosya=SOUND_CARD daha da iyi ses verir. XP kurmak yavaş dersen RAM 192 MB ve üstüne çıktığında sorunsuz çalışacaktır.
Yukarda verdiğim Uranium Bilgisayar'da tüm eski donanım sürücüleri için hazırlardıkları CD'ler bulunuyor. Eğer oraya alışverişe gidersen bence yardımcı olacaklardır.
Azza driver cd'si buldum. çiziksiz çok iyi durumda. istersen iso imajını alıp rapid'e yükleyebilirim.
bu arada 95/98 için ayrı XP için ayrı 2 cd buldum. hangisini istiyorsun. Buraya yaz linki buraya eklerim.