Şimdi Ara

B'den A2'ye Geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

B sınıfı ehliyetim var ve A2 de almak istiyorum. Ama Ocak'tan sonra alırsam stajyerliğe kalır mıyım?

• Evet. Zaten anladığım kadarıyla Ocak'tan önce alma şansın da yok. Ocak ayında al, 1 sene efendi efendi kullan, stajyerliğin kalksın, ondan sonra efendi efendi kullanmaya devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: entarhan

Evet. Zaten anladığım kadarıyla Ocak'tan önce alma şansın da yok. Ocak ayında al, 1 sene efendi efendi kullan, stajyerliğin kalksın, ondan sonra efendi efendi kullanmaya devam et.

1 Ocak'tan önce alma şansımız kesinlikle yok mu? :( Aslına bakarsanız A2'yi Ocaktan önce alsam da 2016'da motor alma planım yoktu. Ocak ayında A2 alsam 2 sene hiç motor kullanmasam yine de stajyerliği yapmış mı sayılıyorum? Baya saçma di mi?
  • BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Bir sürücü kursu ile konuşmanı tavsiye ederim.
  • Sürücü kurslarının bazısı stajyerliğe kalacağımı, bazısı da B sınıfı ehliyetim olduğu için stajyerliğe kalmayacağımı söyledi. Kafam karıştı iyice.
  • BilisimGunlugu B kullanıcısına yanıt
    Yeni yönetmeliğin aday sürücülük ile ilgili olan ve 1.1.2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan maddesi şöyle:

---
    “Aday sürücülük
    Ek Madde 3 ‒ Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren ilk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren iki yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilir.
    Aday sürücülük süresi içerisinde 2918 sayılı Kanunun;
    a) 47 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin üç kez ihlal edilmesi,
    b) 48 inci veya 118 inci maddelerine istinaden sürücü belgelerinin geri alınması,
    c) 51 inci maddesinin üç kez ihlal edilmesi,
    ç) 53 üncü maddesinin ikinci fıkrasının üç kez ihlal edilmesi,
    d) 74 üncü maddesinin üç kez ihlal edilmesi,
    e) Koruyucu tertibatın kullanılması ile ilgili 78 inci maddesinin üç kez ihlal edilmesi hallerinden herhangi birinin gerçekleşmesi veya araç cinsine bakılmaksızın 0,20 promilin üzerinde alkollü olarak araç kullanıldığının tespit edilmesi veya toplam 75 ceza puanının aşılması durumunda sürücü belgesi trafik görevlilerince iptal edilir.
    Belgesi iptal edilenlerin tekrar sürücü belgesi alabilmeleri için; sürücü kurslarına devam etmeleri ve yapılan sınavlarda başarılı olarak motorlu taşıt sürücüsü sertifikası almaları gerekir. Bu kişilerin sürücü kurslarında eğitime başlayabilmeleri için tabi tutulacakları psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanı muayenesi sonucunda sürücülüğe engel hali bulunmadığını gösterir belgenin sürücü kursuna ibrazı ve varsa iptal nedenlerinde yer alan geri alma süreleri kadar zamanın geçmiş olması zorunludur.”
    ---

Kanun koyucuların ve Yönetmeliği hazırlayanların müthiş Türkçe bilgi ve becerilerini dikkate almaksızın, yukarda koyu italik ile vurgulanan kısma bakılacak olursa, zaten B sınıfı ehliyet sahibi olanlar ve bunun üstüne A1 veya A2 alacak olanlar için aday sürücülük söz konusu olmayacak. Sadece ilk defa (ne sınıf olursa olsun) ehliyet alacak olanlar ile, daha önce ehliyeti var olan, ama bu ehliyeti şu veya bu nedenle kökten kaptırdığı için sil baştan yapanlar, adaylık sürecinden geçecek. Ben de aynı durumda olduğum için çok rahatladım şimdi. Ama burası Türkiye, birisi çıkıp farklı yorumlayabilir, sorumluluk kabul etmem.

Esasen aday sürücülük atla deve değil. Sadece belli bir ceza kotası doldurulunca ehliyet 2 ay için değil, toptan geri alınıyor. Eh, ben son 10 senede olsa olsa 1 tane (o da 57 km/h hızla) aşırı hız cezası yemişimdir, bana göre hava hoş. Gazı gittiği yere kadar kökleyenler, kırmızı ışığı "daha yeni yanmıştı yaaa" diyerek geçenler, her boş bulduğu yere araç park edenler ve özellikle alkolle direksiyonun iyi geçinmediğini anlayacak kafaya sahip olmayanlar düşünsün...

• bu durumu bende merak ediyorum. şu an kursa başvursak ve 29-30 kasımdaki direkisiyon sınavını geçersek alamıyormuyuz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11’den se 2022’ye geçtim
    3 yıl önce açıldı
    A'Dan Z'ye FRONTPAGE
    20 yıl önce açıldı
    B2 den C1 e geçiş
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fredyboys F kullanıcısına yanıt
    Sanırım kayıt süresi bitti yeni yıla kaldınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence hak ederseniz ehliyeti alırsınız. Ama bu işler sence bence yöntemi ile hallolmayacağına göre bu soruları forumda sorarak vakit kaybedeceğinize vakit geçirmeden bir kursa ve/ya trafiğe sormanız daha doğru olur kanaatindeyim.
  • evet haklısınız. bende sürücü kurslarını aradım şimdi. 1 kasıma kadar başvuru yapılırsa, stajerliğe kalmadan alınabiliyormuş.
    bu arada fiyatlar ankara için oldukça yüksek. 450 gibi eğitim olmadan kurs ücreti istiyorlar...
  • fredyboys F kullanıcısına yanıt
    Aman 450 lirayı kaçırmayın. Ben İstanbul'da bir kursu aradım, tek başına A2 kursu 800 lira, B üstüne A2 kursu yine 800 lira. Yahu dershane eğitimi almayacağım diyorum, "ama motosiklet sürmeyi öğreteceğiz" diyor karşımdaki "hamfendi". Sanki hiç ehliyetsiz A2 kursuna gitsem motosiklet kullanmayı öğretmeyecekler! Sular öyle bir bulandı ki, oltasını kapan kıyıya koştu.
  • görüştüğüm kurslar 1 lira bile indirmiyorlar. ancak bi arkadaş vasıtası ile farklı bir kurstan 370 tl fiyat aldım. pztsi oraya başvuracağım. ankara için düşünen varsa birlikte de yazılabiliriz.
  • istanbulda avrupa yakası beylıkduzunde 500 liraya yazıldım ve yıl başına yetişecek ehliyetım ısteyen bnmle ırtıbata gecsın arkadaşlar ayrıca 500 lıra ıcınde saglık raporu 50 tl ve 80 tl sınav harcı dahil
  • Nasıl son durum arkadaşlar . A2 alcagim fiyat bilgisi verecek olan var mi . B ehliyetim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.