Şimdi Ara

<b> 'EN ADİL - EN GERÇEKÇİ' FM TURNUVASI! TÜM FM OYNAYANLAR İÇERİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yazdıklarım epey uzun oldu kusura bakmayın, isteyen sadece italik-kırmızı yazılı kısımları okuyup turnuva hakkında bilgi sahibi olabilir.

Football Manager forumunu takip edenler bilir, FM 2010 Online Dünya Kupası turnuvasında sona yaklaşıldı 1-2 maç sonra turnuva noktalanacak. Bu noktadan sonra yeni bir konsept ile başka çeşit bir turnuva başlatma gereği duydum.

Online Dünya Kupası, takım bazlı bir organizasyondu. Eksikleri; başta kura ile 4er takım dağıtmamıza rağmen kimilerine güçlü kimilerine güçsüz takımlar gitti ve nispeten şikayetlere neden oldu. İlerki turlarda da taktiğe fazla zaman harcamamış güçlü takımı yöneten kişi, karşısında her ne kadar iyi taktikle hazırlanmış zayıf veya orta düzey takım bulsa da rahatça geçebiliyordu. İşte bu noktada bu durumu ortadan kaldırmak için yeni konsepti oluşturmaya karar verdim.

>>> KULLANICI BAZLI TURNUVA <<<

Bu turnuvanın başlıca amacı, bu oyunu gerçekten iyi oynayanları daha belirgin bir şekilde ortaya çıkarmaktır. Tabi bu hususta eğlenmek de başlıca unsurlardan biri.

Turnuvanın konseptine gelince... Herkes kaydolurken 1 asil ve 1 yedek takım seçecek, oyunda mevcut olan takımlardan. (bundan kastım normal kariyerde alınabilen her türlü takım - ülke kıta lig gözetmeksizin) Bu sefer ülke takımları yerine klup takımlarını tercih ettim, çünkü ülke takımlarında çok sayıda sakatlık oluyordu ve kadro seçiminin 5-6 gün öncesinden yapılması nedeniyle epey bir ön bekleme süresi oluşuyordu ve zaman kaybına neden oluyordu.

Klup takımlarının bir diğer avantajı, oyunu kurduğumuz günden bir sonraki güne direk hazırlık maçı şeklinde maçları oynayabilecek olmamız.

Şimdi sıra turnuvanın konseptini açıklamaya geldi:

Dediğim gibi seçtiğimiz asil ve yedek takımlar aracılığıyla birbirimizle maçlar oynayacağız. Burada önemli olan seçtiğimiz takımın galip gelmesi değil, veya şöyle diyelim sadece bizim seçtiğimiz takımın galip gelmesi yeterli değil!

Örneğin X kullanıcısı ile Y kullanıcı karşılaşacak. X'in takımları R.Madrid ve Barcelona olsun. Y'nin takımları Sivasspor ve Bursaspor olsun.
    X ile Y maç yaparken, tek oyun kurup çift maç yapacaklar. Önce X seçtiği takımı , Y de kendi seçtiği takımı yönetecek. Yani R.Madrid (X) - Sivasspor (Y) maçı oynanacak. Sonrasında da aynen rövanş misali takımları değişecekler. Yani R.Madrid'i Y , Sivasspor'u X yönetecek.

Neden böyle bir sistemi seçtiğimi bir kaç hususta açıklayayım:

- Öncelikle herkes genellikle kendi seçtiği takımla ilgilenir, ona hazırlanır, ona odaklanır. Rakibi çok fazla inceleyen online menajer sayısı pek fazla değildir. Bu turnuvada rakip takımı tanımadan rakibinize üstünlük kurmanız zorlaşacak. Yani rövanş maçında rakip takımın seçtiği takımı yönetirken bir yandan kendi seçtiğiniz takımı nasıl durduracağını, diğer yandan kendi seçtiğiniz takımın eksiklerinden yararlanıp karşı takımı kullanarak nasıl gol arayacağınızı kurguluyor olacaksınız.

- Biraz başımızı ağrıtabilecek bir husus oluşabileceğinden deplasman golü uygulaması geçerli olmayacak. Neden mi? Eşleşmede R.Madrid mi Sivasspor mu ev sahibi olacak, bunu nasıl belirleyeceğiz? İşte bu noktada 2 takımdan biri rastgele ev sahibi olmak durumunda. (Her 2 maçta da ev sahibi aynı takım olacak!) X, seçtiği takımın deplasmana düşmesi nedeniyle belki şikayetçi olacak ve olası bir deplasman golü kuralıyla elenebilecek. İşte bu durumu engellemek için karşılıklı galibiyetlerde veya beraberliklerde averajlar da eşitse , seri hiç oynanmamış gibi tekrar edilecek.

- Averaj uygulaması olacak. O yüzden ilk maçta 1-0 veya 3-0 yenilmek çok fark yaratacak. İlk maçında yenilmiş olan kullanıcı, takımları değişince rövanş maçını kazanıp (averajı üstün olduğunu varsayarsak) serinin galibi olabilecek.

Genel hatlarıyla böyle bir uygulama düşünüyorum. Eksiklikler olabilir, ama genel konsept olarak bu şekilde. Belirtmek istediğiniz görüş, şikayet vs. iletilerinizi konuya yazabilirsiniz.

Yedek takımlar neden seçildi diyebilirsiniz? Eğer 2 kullanıcının asil takımları aynıysa, direk yedek takımları karşılaşacak (asil takımlarla maç yapılmayacak o eşleşme için)
    Eğer asil ve yedek takımların ikisi de birbiriyle aynıysa zaten problem olmayacak , rövanşlı maçlar oynanacak direk.

Bu turnuvanın yapılmış olan diğer turnuvalardan farklı tutulmasını bekliyorum; çünkü bu, şans faktörünü ve adil olmayan takım seçimlerini minimuma indirmek amaçlı bir turnuva olacak. Böylece gerçekten kendine güvenen kariyerinde başarılı olan her FM oynayanının katılımını bekliyorum. Kayıtlar için 2 takımı yazmanız yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_motive -- 10 Temmuz 2010; 20:10:15 >

• Çok uğraşmışsın umarım oynayacak birilerini bulabilirsin.
  • 1.Arsenal
    2.Tottenham

Yaz benide.
  • Benide yazabilirsin

Real Madrid
    West ham united
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fm de zevk veren takımlar.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.