Şimdi Ara

B SEGMENT Araç Önerisi Hatcback? - Ucuzluk ve Kalite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
20.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bagajı ve içi çok dar olmayan (böyle diyince c gibi ama işte anlayın b segmenti içerisinde) ucuzluk ve kalite açısından önerilerinizi bekliyorum. diğer arkadaşlarda yararlanır..

Kalkışlarda,Yüksekliklerde,yol tutuşu,ekonomik olarak..

fiyat asla 34.000'i geçmemeli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunQue -- 12 Mart 2013; 22:50:30 >

• COLT

- İçi ferah
    - performanslı
    - ekonomik
    - sorunsuz
    - yol tutuşu hatırı sayılır

Hiç bir B segmenti C gibi olamaz. Eğer öyle olsaydı segment olmazdı.
  • Suzuki Swift. Bence B segmentinin en güzel aracı. Bagajı diğerlerine göre biraz daha küçük, ama fiyatını bilmiyorum.
  • B sınıfı fiyatında ama c sınıfı kalitesinde olsun desen daha özetli olurmuş.

2009-10 Astra H işinizi görür, 1. sahibinden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkan0075

Suzuki Swift. Bence B segmentinin en güzel aracı. Bagajı diğerlerine göre biraz daha küçük, ama fiyatını bilmiyorum.

swift bagaj konusunda net sınıfta kalır, eğer bagajı biraz büyük istemese ancak o zaman swift önerilebilirdi.
  • Sıfır c sınıfı alırsınız o paraya 2012 opel astra clasiclere bakmanızı öneririm b sınıfı fiyatına c sınıfı araç.
  • Honda jazz kaç para bilmem ama bagajı tam sizin istediğiniz gibi. Tasarım olarak clio punto fiesta tarzı değilde colt, jazz gibi forma sahip araçlara bakın bence, diğerleri 5-10 lt farkla aynı bagaja sahip.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b segment araç seçimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Jazz pahalı bir araç, 40.000 TL bir rakama geliyor ki baz versiyonundan bahsediyoruz.. Aklıma gelen diğer B sınıfı hatchbackler ise gerek iç hacim gerekse bagaj hacimi açısından dar araçlar. Sanırım Kia Rio var; sınıfına göre donanım ve hacim konusunda ayrılıyordu ancak fiyatı hakkında hiç bir bilgim yok.
  • yazdığınız paraya alınabilecek en iyi araç colt gibi görünüyor ama bagaj daha büyük olsun diyorsanız yeni symbol, c-ellyse, accent blue gibi benzinli modellere bakmanızı öneririm
  • Colt Swift önerileri dolmuş yine.. Yahu yapmayın arkadaşlar daha önce de yazdım 34 bin tl ye aldığınız colt u swift i 3-4 sene sonra kaç paraya satıcaksınız ? değer kaybı nasıl muazzam bir para olucak farkındamısınız ?

Fiesta,polo,clio gibi araçlar varken diğerleri fantazi b segmenti için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratec

Colt Swift önerileri dolmuş yine.. Yahu yapmayın arkadaşlar daha önce de yazdım 34 bin tl ye aldığınız colt u swift i 3-4 sene sonra kaç paraya satıcaksınız ? değer kaybı nasıl muazzam bir para olucak farkındamısınız ?

+1. Servisi de her yerde yok.
  • Dacia Sandero.

Çoğunlukla el işçiliği ile üretildiğinden, üst klasman araçlardan daha uzun ömürlüdür. Kıyaslama açısından belirteyim, çoğunluğu el işçiliği olan diğer seri üretim araçlar; Mercedes'in tamamı ile Audi V8 motorlu versiyonlar, Audi A8 gibi.
  • Sandero olabilir.Clio ve Fıesta bana ferah gelmiyor.Bir nebze rio olabilir.İkinci el dert olmazsa Colt ferah bir Arac.Jazz pahalı es geciyorum.Donanimi dert etmiyorsanız B sınıfı sedanlara bakın (301,c-elyse,Linea) vsvs...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Colt Swift önerileri dolmuş yine.. Yahu yapmayın arkadaşlar daha önce de yazdım 34 bin tl ye aldığınız colt u swift i 3-4 sene sonra kaç paraya satıcaksınız ? değer kaybı nasıl muazzam bir para olucak farkındamısınız ?

Diğerlerinden çok fazla zarar ettirmeyecek. En fazla 2-3bin zarar olur. 2010 suzuki swiftler 27bin civarına gidiyor, pololar 29-30bin civarına gidiyor. 3 yılda 50bin km yol yapsan, polodan 2litre az yaksa 5 yılda yaklaşık 5bin lira az yakıyor(polo 1.4 ile swift 1.2 kıyasladım). 3 yılda 900tl de vergi avantajı var. Bunun yanında servis ücretleri de polodan düşüktür. Satarken edeceğin zararı kullanırken fazlasıyla çıkarıyorsun zaten.

34bine alacağın suzuki swift ikinci eli en iyi olarak geçen polodan bile mantıklı oluyor. Aynı fiyata esp, yan hava yastığı, perde hava yastığı gibi önemli donanımları olan bir araca binmiş olursunuz. İkinci eli iyi diye bu donanımlardan vazgeçilmez.

Arada 2 litre fark olmaz diyecekler için fabrika verisi polo 8.0, swift 6.1 litre.

Arkadaşa da swift öneririm. Sıkı pazarlıkla donanımlı olanı 32-33binlere alabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

quote:

Diğerlerinden çok fazla zarar ettirmeyecek. En fazla 2-3bin zarar olur. 2010 suzuki swiftler 27bin civarına gidiyor, pololar 29-30bin civarına gidiyor. 3 yılda 50bin km yol yapsan, polodan 2litre az yaksa 5 yılda yaklaşık 5bin lira az yakıyor(polo 1.4 ile swift 1.2 kıyasladım). 3 yılda 900tl de vergi avantajı var. Bunun yanında servis ücretleri de polodan düşüktür. Satarken edeceğin zararı kullanırken fazlasıyla çıkarıyorsun zaten.

34bine alacağın suzuki swift ikinci eli en iyi olarak geçen polodan bile mantıklı oluyor. Aynı fiyata esp, yan hava yastığı, perde hava yastığı gibi önemli donanımları olan bir araca binmiş olursunuz. İkinci eli iyi diye bu donanımlardan vazgeçilmez.

Arada 2 litre fark olmaz diyecekler için fabrika verisi polo 8.0, swift 6.1 litre.

Arkadaşa da swift öneririm. Sıkı pazarlıkla donanımlı olanı 32-33binlere alabilirsiniz.

hocam hiç de düşündüğünüz gibi değil..

bir kaç ay önce 2009 model 50 bin km deki colt u 19 bin tl ye aldık.. bir de 2009 model fiestaların piyasasına bakın. ikisi de 0 ı 32 bin tl ye satılan araçlardı (fiesta dizel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Mart 2013; 10:30:26 >

• quote:

quote:

quote:

bir kaç ay önce 2009 model 50 bin km deki colt u 19 bin tl ye aldık.. bir de 2009 model fiestaların piyasasına bakın. ikisi de 0 ı 32 bin tl ye satılan araçlardı (fiesta dizel)

Hocam dizel fiesta 32bin lira değil, 40bin tl'den başlıyor. 2009 model dizellere bakarsanız 25 ile 31bin arasında değişiyor fiyatları. Değer kaybı yine birbirine yakın, pek fark yok.
    Coltlarda çok uygun fiyata denk gelinebiliyor. Bunun üzerinden gitmek de doğru değil. 24bine 2009 dizel fiesta alan da vardır o açıdan bakarsak.

34bine kadar olan modellerde ikinci eli çok iyi olmasa bile suzuki swift, nissan micra gibi arabalar mantıklı. Esp gibi güvenlik donanımlarının standart olması ve ekonomik motorları her türlü avantajlı kılıyor. Aynı fiyata alacağın benzinli fiesta, polo gibi araçlar daha fazla tüketim ve daha az donanım sunuyor.

• i20 1.2 motor seçeneklerine bakmanızı tavsiye ederim. Test edin, kullanın, iyice inceleyin bence memnun kalacaksınız.
  • quote:

+ Yanyatmış sekiz
  • Şimdiye kadar araç alırken 2. el değerini pek ön planda düşünmedim. İhtiyaçlarımı karşılaması, donanımı, güvenliği, sorunsuzluğu, servisi daha önemli kriterler bence.
    İkinci el değerinin hiç önemi yok demiyorum, ama bu işin ticaretini yapmadığımdan ve de uzun süreli kullanıcı olmayı düşündüğümden pek önemsemedim. Bu yüzden ford, citroen, suzuki gibi farklı ve alakasız araçlar kullandım.
    Eşimin halen kullandığı 1.2, otomatik, benzinli suzuki swift'ten oldukça memnunuz. Arka koltukları nispeten dar ve bagajı küçük ama 2. araç olduğu ve arkaya sadece çocuklar bindiği için sorun olmuyor. Şehir içi için kullanım kolaylığı, performansı, tüketimi uygun. Güvenlik donanımı yine sınıfının üst seviyelerinde. Servisle bir kez işimiz oldu, çok kısa bir sürede sorunumuz çözüldü.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam dizel fiesta 32bin lira değil, 40bin tl'den başlıyor. 2009 model dizellere bakarsanız 25 ile 31bin arasında değişiyor fiyatları. Değer kaybı yine birbirine yakın, pek fark yok.
    Coltlarda çok uygun fiyata denk gelinebiliyor. Bunun üzerinden gitmek de doğru değil. 24bine 2009 dizel fiesta alan da vardır o açıdan bakarsak.

34bine kadar olan modellerde ikinci eli çok iyi olmasa bile suzuki swift, nissan micra gibi arabalar mantıklı. Esp gibi güvenlik donanımlarının standart olması ve ekonomik motorları her türlü avantajlı kılıyor. Aynı fiyata alacağın benzinli fiesta, polo gibi araçlar daha fazla tüketim ve daha az donanım sunuyor.

ben 2009 yılındaki fiyatlardan bahsediyorum 2009 da dizel fiesta trend 32 bin tl idi

siz bana 24 bine fiesta alan vardı diyorsunuz yani varsayımla konuşuyorsunuz ama ben ilan örnek gösterebilrim. sahibinden.com a girin 50 bin km deki 2009 model coltların fiyatlarına bakın bi de 2009 model dizel 50 bin km deki fiestanın fiyatına bakın. Niye biri dizel biri benzinli oluyor diyebilirsiniz.. Açıklamamı yukarıda yaptım 2009 yılında dizel fiesta ile benzinli colt aynı paraya satılıyordu.. ha yine hiç farketmez 1.4 benzinli 2009 fiestalara da bakabilrsiniz yine colt un muazzam değer farkını göreceksiniz.

vw alırsınız 40 a , 1 sene sonra 45 e satarsınız , Ford alırsınız (2010 da benzinli focus aldım 30.200 e) , 2 sene sonra 15 bin km de iken 3 parçası boyalı halde 32.500 e sattım.

Yani burada akşama kadar tartışsakda sonuç değişmez.. Türkiyede suzuki,subaru,mitsubishi gibi araçlar ölü yatırım. Swifte anahtarı takıp bayinin kapısından çıktığınız an kafadan 5 bin tl silin bir kere.

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 13 Mart 2013; 13:58:27 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.