Şimdi Ara

b segment araç seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. b segment sıfır bir otomobil almayı düşünüyorum. aslında 208 ALLURE SELECTION 1.2 PureTech 130hp EAT8 aklıma yattı ama araç olmadığından alamadım. son fiyat güncellemesi ile bütçemin dışında kaldı. o sebepten diğer markalara yöneldim. beğendiğim modeller;

-hyundai i20 elite 1.4 100ps

-renault clio touch 1.0 90ps (turbo)

-opel corsa elegance 1.2 75ps MT (turbo)

-dacia y.sandero stepway Prestige 1.0 Turbo X-tronic 90 bg

üst düzey bir performans tabiki beklemiyorum ama en azından seri olmasını isterim. konfor, sürüş hissiyatı, donanım, yakıt önemli parametreler benim için. kullanan tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. hangisini tercih etmeliyim neden tercih etmeliyim.

• i20 Atmosferik diye elerdim, corsa manuel diye elerdim, geriye kalan iki seçenek arasından piyasası en hızlı olanı yani clio'yu seçerdim. Zaten clio ile stepway arasında yükseklik harici fark yok.

• Sıfır diye atmosferik Corsa alınmaz bence. Bayilerde sıfır araç var mı orasıda malum. Sarı sitede az kmli Corsa otomatik Edition paket bakın derim ben. 2020 model Elegance aracım var bu arada. Biraz sert bir arabadır Corsa bu arada, Clio daha konforludur ama malzeme kalitesi olsun hissiyat olsun Corsa öndedir. Birde cvt olduğu için çok hissiz gelmişti bana. Manuel Corsa almaktansa otomatik Clio öneririm.
    Bagaj sıkıntınız yoksa i20 de alıp tüp taktirabilirsiniz. Yakıt çok sıkıntı olmaya başladı maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz corsa turbo değil, bilginize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • i20 elite paket donanım olarak tatmin eder. Sürüş ve yol tutuş bakımından gayet iyi.
    Performans ve yakit tuketimi olarak üzer.
    Şubat ayında sıfır i20 aldım. Yakit tüketimi hariç memnunum.
    Ancak 1.0 motorlara göre 1.5 litre fazla yaktığı ve vergisinin fazla olduğu göz önüne alındığında yıllık kullanımda maliyet olarak fark edebilir.
    Keşke 1.0 clio veya tsi motorlu bir araç alsaydım diyorum.

• seçenekler arasında yok ama ben olsam mutlaka ibiza 1.0 tsi dsg almak için şansımı zorlardım. aralarında en kötüsü hem motoru itibariyle (kesinlikle turbo değil) hem manuel olması itibariyle corsa. dacia da taleplerinizi karşılamaz. geri kalan iki seçenek arasında ise i20 donanım olarak çok daha tatmin edici nitelikte. clio'nun performansı tabiki daha iyi ama o da az yakmıyor. hele de çok kullanılacaksa ve imkan varsa i20 elite alıp biraz performanstan ödün verilip lpg de takılabilir.

ama yine de en başa dönersek ibiza 1.0 hem yakıt hem performans hem sürüş anlamında diğerlerinden çok daha fazlasını karşılıyor derim :)

• Ibiza 1.0 tsi dsg yazmaya gelmiştim bende. İlla bunlardan biri olacaksa da donanımı itibariyle i20 elite alır lpg bağlatıp bağırta bağırta gezerdim. Hem de ekonomik olurdu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    B segment SUV araç önerisi?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ibizaya baktım bende arkadaşlar ama orta paket yani style paketi 525bin tl. bütçe olarak aşıyor beni

• Calbor C kullanıcısına yanıt

NCAP testinde 5 yıldız almış Clio ile 2 yıldız almış Stepway nasıl farksız oluyor anlamadım. Dalga mı geçiyorsunuz?

• arkadaşlar skoda fabia 1.0 TSI 110 PS DSG Elite modelinde karar kaldım. fiyat 457 tl. donanım olarak i20 elite kadar zengin değil ama motor-şanzıman olarak çok daha iyi diye düşünüyorum. yakıt tüketimi verileri de hoşuma gitti. sadece yol tutuşu hakkında net bir fikrim yok

• Araç bulabilirseniz en mantıklı tercih olur. Ama sıraya girerseniz süpriz fiyat artışı olabilir.

i20 için 24km ort hız ile şehirici tüketim verim 8 litre. Fabianin kullanıcı verileri genellikle 6.5 civarı. Yıllık 1500 lira da 1.0 motorun vergi avantajı var.

• Fiyat artışı olmadan alabilirsem aklıma yattı araba bugün test sürüşüne çıkacam. Tedarikten dolayı geçen zamanda fiyat artışı söz konusu olursa zaten kalır. Her ülkede tedarik sorunu var ama bizim ülkede bu sorun aşırı fazla. Türkiyede yavaş satıldığı için göndermiyorlar

• Seçenekler arasında olmasa da suzuki Swift 1.2 glx öneririm. Mild hibrit. Az yakıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Clio tabii ki tartışmaya gerek yok. Hem performanslı hem de piyasası iyi.

• KararanBitki kullanıcısına yanıt

Swift glx 560bin tl yalniz :)

Listedeki corsa turbo degil bu arada

• yakıt sorun oluşturmayacaksa en iyisi i20 alıp geçmek. kasasıda gayet güzel. veya corsa'nın eat'li otomatiğine zorlayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.