Şimdi Ara

Premium D Segment Araç Tercihi (edit: ARAÇ ALINDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
113
Cevap
0
Favori
5.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, lise yıllarımda pc toplama ve tercihlerim konusunda bana çok yardımı dokunan forumdan bu kez araç tercihi için yardım istemek üzere tekrar kayıt oldum.

Başlıkta belirttiğim üzere premium D segment bir araç tercihi aşamasındayım. 2012 Model Megane III Sport Tourer 1.5 dCi Privelege + Mültimedya/Cam tavan opsiyonlu aracımı sorunsuz ve keyifle kullandım şimdi ise yerine bu segmentte arayış içerisindeyim. 165.000 ₺ Civari bir bütçem var çok beğendiğim bir araç çıkarsa belki bir 10.000 ₺ daha çıkabilirim. Uzun bir süredir bu konu hakkında düşünüyorum fakat artık önümüzdeki hafta sonlandırmak istiyorum, sizlerinde yardımıyla.

BMW 320i ED 40th Year Edition
    Uzun süreden beri takip ettiğim ve kendime en yakın hissettiğim model bu açıkçası. Performans ve donanım olarak çok mantıklı geliyor. Makyajlı versiyonunu düşünüyorum dışı Estoril mavi içerisi bej olacak şekilde. Tutumluluk potansiyeli olan bir araç, bir iş yerimiz Torbalı civarında diğeri ise Güzelbahçe. İki güzergahta şehir içi trafik gibi değil akıcı arada bir Bornova, Alsancak yaparım bu nedenle güzel tüketimler elde edebilirim gibi. Burada danışmak istediğim bir diğer şey ise annem aracın içerisini kırmızı almam konusunda ısrarcı. Bende beğeniyorum fakat fazla iddalı gibi siz ne dersiniz? Yaşım 23 ve bu yaş civarı tam sana uygun bir döşeme diyor. Ağutos'ta 167.000 ₺ teklif almıştım Cruise Control dahil, almadığıma çok pişmanım fakat hafta içerisinde bayiye bir daha gideceğim.

Mercedes-Benz C AMG W205
    C-class yine aynı şekilde tercihlerim arasında 1.6 benzinli motor ile. Bu aracın içerisi gerçekten çok daha elit BMW'ye göre fakat donanım olarak çok daha eksik. Ayrıca dahili navigasyonu yok. Şimdi arkadaşlar diyeceksiniz en kralı telefonunda var diye fakat ben çok sık yolculuk yapıyorum ve dahili navigasyon çok daha kullanışlı ve güzel oluyor bana göre. Sport Tourer'ım ile Karadeniz, Kapadokya, Akdeniz vs. gezmediğim yer kalmadı bu özellikle. Alırsam metalik kırmızı ya da lacivert olabilir bu araçta fakat kardeşim Paladium gri seviyor bu konuda kararsızız biraz. Bir diğer eksisi ise kesinlikle çok yakıyor. Arkadaşımda var 12 litre civarında geziyor en düşük 9'lara indirdi. BMW kadar tutumlu değil gibi.

Audi A4 B9 1.4 TFSI
    Bu model kiracımızda var, inceledim hoş güzel bir araç diğerlerine göre daha yeni kasa olarak fakat önden çeker olması ve bu fiyat seviyesine 1.4 TFSI almak pek mantıklı gelmiyor. Her olasılığı değerlendirdiğim için buna da baktım fakat içime pek sinen bir araç olmadı çok düz bir tasarımı var bana kalırsa. İç hacim olarak diğerlerine göre daha geniş ve ön konsol daha güzel ama yinede emin olamadım. Scuba mavisi hoş duruyor bunda da.

Mercedez-Benz CLA AMG
    Bunu kardeşim çok beğendiği için listeye aldım değilse C segment fakat tasarımını çok hoş buluyor. Önden çeker olması ve bir alt segment olması büyük eksi bana göre. Yinede gidip baktım, sonuçta 17 yaşında kendisi ve ehliyet alınca heves edecektir oraya buraya gitmeye. İç mekanda koltuklar çok hoşuma gitti, yapısı ve malzemesi çok güzel fakat geri kalan yerler ithal Megane Sport Tourer'dan çok farklı değil ayrıca fazla klostrofobik. Kullanıcısı varsa kusura bakmasın fakat pek hoşuma gitmedi malzeme kalitesi. Tasarımı çok güzel ve alırsak çok kollu siyah AMG janta füme renk olabilir.

Volvo S60 niye yok premium değil mi diyenler olacaktır fakat zaten babam Volvo kullanıyor ve S60 bana göre daha ağır kalıyor. Alacağım aracı uzun yıllar kaza bela olmazsa değiştirme niyetinde değilim bunuda göz önüne alırsanız sevinirim arkadaşlar. Megane III Sport Tourer sonrası hangisini alırsam illaki mutlu edecektir fakat şunu belirtmek istiyorum 2012'den beri kullanıyorum Üniversite zamanı ekonomisi ile çok mutlu etti ve yolculuklarda gayet keyifliydi bagajı ve iç hacmiyle. Düşünenlere tavsiye ederim kesinlikle.

Herkese çok teşekkürler şimdiden!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlocParty -- 6 Aralık 2016; 21:36:48 >

• F30unuz hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuna yorum yapabilmek isterdim :) ne işle meşgulsünüz hocam merak ettim?

• Kesinlikle F30 40th, ballı kaymak badem.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Bende en çok F30'a yakınım hocam. CLA konusunda haklısınız fakat C180 konusunda böyle bir deneyimim olmadı. Hem şanzıman hem de performans yeterli gibiydi sadece yakıtı çok kötü. Bende aynı fikirdeyim fiyat konusunda fakat bakalım ne verecekler teklif, olmazsa ikinci el artık.
  • MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ben geçen dönem mezun oldum hocam fakat ailem hem sağlık hem de gayrimenkul sektöründe. Daha iyileri size nasip olsun inşallah.
  • Teşekkürler, sanırım sizlerde benimle aynı fikirdesiniz F30 konusunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlocParty

Teşekkürler, sanırım sizlerde benimle aynı fikirdesiniz F30 konusunda.

Kesinlikle kırmızı spor koltuklarla bir F30 alın gerisini unutun, hele Cla falan kazıyın aklınızdan

• EnginAKB E kullanıcısına yanıt
    CLA benim içinde en son sırada hocam, yazdığım gibi kardeşimin hevesinden ve beğenisinden dolayı aldım listeye. Döşeme öneriniz için de teşekkürler.
  • Cla premium bi aracsa eger passat premiumum dibidir ozeliklede highline donanimiyla konuya gelirsek bu araclar arasinda en mantiklisi bmw 3.20 ied 40 yil serisidir bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cagatay cago -- 5 Aralık 2016; 1:26:24 >
  • Cagatay cago kullanıcısına yanıt
    CLA premium araçtır demedim, kalitesi kötü fakat üreticisi premium. Öneriniz için teşekkürler, F30 en mantıklısı olacak gibi.
  • Passat al en iyisi. 200 bine 3 serisi mi olur bu neyin kafasidir

• kilicoglu K kullanıcısına yanıt
    Hükümet kafası ne yazık ki. Fiyatları bu seviyeye getirdiler ne yapıp edip. Bunların içerisinden birini alacak olmasam bile gidip Passat almam. F30 fiyatını ne kadar hak etmiyorsa Passat'da en az o kadar etmiyor.
  • quote:

Hükümet kafası ne yazık ki. Fiyatları bu seviyeye getirdiler ne yapıp edip. Bunların içerisinden birini alacak olmasam bile gidip Passat almam. F30 fiyatını ne kadar hak etmiyorsa Passat'da en az o kadar etmiyor.

Hic birisi etmiyor. Ama bu fiyatlar suni geliyor bana. Ciddi bir kriz yasiyoruz. Bu durumda o fiyatlara cogu insan arac almak istemicek zaten.

Bence cok acil degilse yeni arac almayin. Yarin bu otv zammi geri de alinabilir.

• artılar;

performans ve sportif sürüş: bmw 320 ied

elit tasarım ve ikinci el değeri koruma: mercedes c180

iç mekan; işçilik/malzeme kalitesi ve konfor: tfsi audi a4

eksiler:

mercedes c: tablet ekran çok kötü ve çözünürlüğü düşük. bir de her köşede var artık.

bmw 3: yeni kasa 1 sene sonra çıkacak, iç mekan demode kaldı diğer ikisine göre ve konfordan tavizli.

audi a4: dış tasarım pek sportif değil, ağır başlı.

bu üç aracın da birbirine göre artıları eksileri var ve üçü de sürücüsünü mutlu edecek otomobiller. fiyat olarak ötv zamlarından sonra durumlar ne durumda görmek ve karşılaştırmak için hepsinden fiyat almak lazım. liste fiyatlarının bir anlamı yok sonuçta premium' larda. zor karar. 165 bine hangisi ne donanımda aracı bırakıyor bu gün itibarıyla ona bakmak lazım. açıkçası kendim üçü arasında kalıp a4 tercih ettim, iç mekanı ve güncelliği dolayısıyla. 3 serisini 1 sene içinde kasa değişeceği için, c serisini ise iç mekanı basık geldiği için eledim. güzel günlerde kullanın şimdiden

Premium D Segment Araç Tercihi (edit: ARAÇ ALINDI)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 5 Aralık 2016; 7:57:28 >

• Kalsiyum 17 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam detaylı cevabınız için. Mercedes-Benz'de gerçekten ekran bütün o iç mekanı baltalıyor ve pek bir fonksiyonu da yok A4 ve F30'a kıyasla. F30 şu an için donanım olarak en mantıklı kasa değiştirecek olması dışında pek bir eksisi yok gibi. Sizin A4 1.4 ise tüketim, sürüş hissi ve performans hakkında yorum yapabilir misiniz?
  • kilicoglu K kullanıcısına yanıt
    Ah keşke dediğiniz gibi olsa hocam ama gidip galerilere bakın hala insan dolu. En son CLA inceledim makyajlandığı ve listeye sonradan aldığım için, ÖTV falan etki etmemiş gibi hala doluydu plaza. Geri adım atacaklarını bilsem inanın bekler almam zaten fakat bu fiyatları arar duruma gelmekten korkuyorum yeni senede.
  • quote:

Ah keşke dediğiniz gibi olsa hocam ama gidip galerilere bakın hala insan dolu. En son CLA inceledim makyajlandığı ve listeye sonradan aldığım için, ÖTV falan etki etmemiş gibi hala doluydu plaza. Geri adım atacaklarını bilsem inanın bekler almam zaten fakat bu fiyatları arar duruma gelmekten korkuyorum yeni senede.

Mecbur bırakıyor insanlar bir şekilde sizi zaten. Resmen elalem için araç değiştiriyoruz.
  • quote:

iç mekan; işçilik/malzeme kalitesi ve konfor: tfsi audi a4

İşçilik/malzeme kalitesi kriterinde C serisi açık ara önce.
  • Amaç premium araç almaksa neden Talisman yok listede?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.