Şimdi Ara

B-Suv için C Sınıfı HB bırakılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hali hazırda Megane HB Manuel 1.2 Tce kullanıyorum. Gerek yıl yenileme, gerek Km sebebi ile aracımı değiştirmeyi düşünüyorum. 700-750 bandında araç bakıyorum. Buralarda baktığım Juke var B-Suv olarak. C sınıfı olarak yine C4 vs de bakıyorum. Sizce Juke geçersem çok mu konfor kaybederim? Astra 1.2T vs almak daha mı mantıklı? Ya da B Suv olarak konfor odaklı neleri önerirsiniz?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Mesele kimin neyi beğendiği değil.. adam çıkar şahini Rolls royce'dan daha çok beğenir, kendi keyfidir.

Yazdığınız şey şu, "artık B suv'lar günümüz C Hb'lerden daha kaliteli ve pahalı"

Fiyatla ilgilenmiyorum..

Aynı hangi B suv araç, aynı markanın C hb'inden daha kaliteli? Kendim C segment Astra kullanıyordum bu arada, sattım aracı.

Bana bir tane aynı markanın C sınıfından, teknolojisi, malzeme kalitesi, platformu yol tutumu, üst donanımları, yani komple kaliteli üstün araç söyleyin, galeri maleri kaça beşe yarın gidip alıyorum..

Hatta aynı seviyede söyleyin ona bile razıyım..

Ama öyle Egea ve Egea cross gibi B'den bozma araca 4 tane dodik ve yüksek yay takılmışı değil..

Gerçek C sınıf olacak, gerçek B Suv olacak..

2012 model Fiat bravo 1.6 multijet 120bg dizel otomatik (pek bilinmese de oldukça kaliteli, C sınıfı güçlü atik bir araçtı)

Hanımın Suv sevdası yüzünden, satıp sizin gibi b-suv bakalım dedik. Mokka, Captur, 2008(eski kasa) bakıyorduk. 2017 model 25bin km de, hatasız boyasız değişensiz 500L otomatik denk geldi. Düşük km ve dizel otomatik olması aklımızı çeldi. Malum TR şartlarında uzun süre araç konusu kapanır bizim için, kaza bela olmassa 5-6 sene bineriz düşüncesindeydik.

500L b temelli MPV, suv olmasa da hafiif suvumsu yüksek bir araç. Parası c-suv a yetmeyenlere TR şartlarında güzel bir seçenek. Görecelidir ama dış tasarım bence çok başarılı, gören herkesin dönüp bidaha baktığı bir araç.

Ferah iç hacmi, düşük yakıt tüketimi, inanılmaz kullanışlı bagajı, masrafsız sorunsuz motoru, güzel ve donanımı yeterli bir araçtı. Ama gel gelelim zerre keyif vermedi. Sürüş hissayatı, yol tutuşu olsun insan C sınıfına bindi mi B sınıfı tatmin etmiyor insanı. Bana aracın neresi kötü derseniz şurası kötü diyemem. Ama olmadı alışamadık.

Satıp paramızın yettiği standart bir C sınıfı alalım dedik. Bu arada hanımda aynı fikirdeydi. Satıp 2015 model 98bin km 1.6 hdi eat6 308 aldık. 2 yıl düştük, 70bin km arttı ama memnunuz. Bişey olsa da arabaya binsem diye bekliyorum.

Daha önce 5 sene 1.3 mj punto kullandım, ondan da çok memnun kalmıştım, dönemine göre oldukça başarılı bir B sınıfı araçtı. Belki de o memnuniyetten dolayı tereddüt etmeden 500L ye geçtik. Hatta belki arada c sınıfı bir araç kullanmasam, puntodan 500L ye geçsem mutlu ederdi.

@Caner-Medley @19can84

• Artık günümüz de B SUV'lar C segment hatchback'lerden daha kaliteli ve daha pahalı . Sırf yüksek pozisyon da yolculuk etmek , ve sedan/hatchback araçlara tepeden bakmak için bile geçmeye değer.
    Vw t-roc
    Vw t-cross
    Vw taigo
    Opel mokka
    Skoda kamiq
    Vs bu araçlardan hoşunuza gideni alabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü sınıf farkı bariz şekilde hissedilir. Tavsiyem karar vermeden mutlaka alacağınız b-suv araca binin, ufak bir test sürüşü yapın öyle karar verin.

Bu konuda canı yanmış birisi olarak, 180bindeki c sınıf aracımı satıp, b temelli 25.000km deki araca geçtim. 7-8 ay zor dayanıp, 33.000 kmde satıp, 98.000 kmdeki c sınıf araca geçiş yaptım.

Eşim standart bir bayan sürücü olarak bile b sınıfına alışamadı. İyi ki bunu almışız diyoruz(c sınıfını).

Tekrar söylüyorum marka model fark etmez(uç örnekler hariç), sınıf farkı her halükarda hissedilir.

• Moueson kullanıcısına yanıt

C segment hb/sedandan kaliteli bir tane B suv yazarmısınız?

• Suv lar çok kullanışlı ama c sınıfı konforu veremezler. B suvu geçtim c suvlar bile veremez.

Konfor öncelikli ise c sedana geçebilirsiniz. Özellikle arka süspansiyon konforu daha iyi olur.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Skoda kamiq

• san_jose kullanıcısına yanıt

marka model de verseniz insanların kafasında daha net bir fikir oluşur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    b segment araç seçimi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

C segment Octavia'dan kaliteli öyle mi?

• konfordan kasıt süspansiyo konforu, sürüş rahatlığı ise kaybedersiniz, zaten c segmenti suv alsanız da kaybedersiniz.

ama b suv'nin marka konumlandırması olarak üst düze olanları izolasyon ve hacim olarak geride değiller c ortalamasından.

Corolla , Cerato , egea vs araçlardan kesinlikle daha kaliteli . Hatta forumdan geçen bir arkadaş yazmıştı kendi Audi otomobilinden daha çok beğenmiş kamiq'i . Octavia'dan kaliteli diyemem çünkü yeni Octavia başka bir seviye. Üst segment super b ' ye yakın bir kalitesi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moueson -- 14 Mart 2023; 18:54:59 >

Mesele kimin neyi beğendiği değil.. adam çıkar şahini Rolls royce'dan daha çok beğenir, kendi keyfidir.

Yazdığınız şey şu, "artık B suv'lar günümüz C Hb'lerden daha kaliteli ve pahalı"

Fiyatla ilgilenmiyorum..

Aynı hangi B suv araç, aynı markanın C hb'inden daha kaliteli? Kendim C segment Astra kullanıyordum bu arada, sattım aracı.

Bana bir tane aynı markanın C sınıfından, teknolojisi, malzeme kalitesi, platformu yol tutumu, üst donanımları, yani komple kaliteli üstün araç söyleyin, galeri maleri kaça beşe yarın gidip alıyorum..

Hatta aynı seviyede söyleyin ona bile razıyım..

Ama öyle Egea ve Egea cross gibi B'den bozma araca 4 tane dodik ve yüksek yay takılmışı değil..

Gerçek C sınıf olacak, gerçek B Suv olacak..

• commandx C kullanıcısına yanıt
    Sizin nezdinizde herkesin yorumlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

C Sedan bulamıyorum açıkçası. Mazda 3 en cazip görünen. 700 bandında pek bir araç yok C sınıfı. Astra 1.2 T olabilir belki. Sizin bir öneriniz var mıdır hocam C sınıfı benim Megane ayarı?

Yorumunuz için teşekkürler. Sizin içinde sakıncası yoksa araçları yazabilir misiniz?

• 2012 model Fiat bravo 1.6 multijet 120bg dizel otomatik (pek bilinmese de oldukça kaliteli, C sınıfı güçlü atik bir araçtı)

Hanımın Suv sevdası yüzünden, satıp sizin gibi b-suv bakalım dedik. Mokka, Captur, 2008(eski kasa) bakıyorduk. 2017 model 25bin km de, hatasız boyasız değişensiz 500L otomatik denk geldi. Düşük km ve dizel otomatik olması aklımızı çeldi. Malum TR şartlarında uzun süre araç konusu kapanır bizim için, kaza bela olmassa 5-6 sene bineriz düşüncesindeydik.

500L b temelli MPV, suv olmasa da hafiif suvumsu yüksek bir araç. Parası c-suv a yetmeyenlere TR şartlarında güzel bir seçenek. Görecelidir ama dış tasarım bence çok başarılı, gören herkesin dönüp bidaha baktığı bir araç.

Ferah iç hacmi, düşük yakıt tüketimi, inanılmaz kullanışlı bagajı, masrafsız sorunsuz motoru, güzel ve donanımı yeterli bir araçtı. Ama gel gelelim zerre keyif vermedi. Sürüş hissayatı, yol tutuşu olsun insan C sınıfına bindi mi B sınıfı tatmin etmiyor insanı. Bana aracın neresi kötü derseniz şurası kötü diyemem. Ama olmadı alışamadık.

Satıp paramızın yettiği standart bir C sınıfı alalım dedik. Bu arada hanımda aynı fikirdeydi. Satıp 2015 model 98bin km 1.6 hdi eat6 308 aldık. 2 yıl düştük, 70bin km arttı ama memnunuz. Bişey olsa da arabaya binsem diye bekliyorum.

Daha önce 5 sene 1.3 mj punto kullandım, ondan da çok memnun kalmıştım, dönemine göre oldukça başarılı bir B sınıfı araçtı. Belki de o memnuniyetten dolayı tereddüt etmeden 500L ye geçtik. Hatta belki arada c sınıfı bir araç kullanmasam, puntodan 500L ye geçsem mutlu ederdi.

@Caner-Medley @19can84

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi san_jose -- 14 Mart 2023; 21:32:29 >

• Bazı yerden yüksek olsun diye yapılan ama altı üstü 1.75 boyumla bindiğim zaman koltuğu en alt konuma alsam bile kafamın değdiği çakma SUV'lardansa yere yakın yola yapışıp giden hb/sedan tercihim olur. Bu araçların tek artıları inip binerkenki kolaylıkları.

Uzun bilgilendirme için teşekkür ederim. Açıkcası bende keyif alıyorum aracımdan. Uzun yolda beni rahatsız etmiyor. İç mekan olarak o konforu hissediyorum. Aslında sizin sebeplerle beraber bende SUV düşünüyorum. Puma vs. de baktım. Ama bahsettiğiniz gibi bu SUV’larda içime sinmeyen bir şeyler var. Tam nedenini de bilemiyorum. Mesela bir Mazda 3 bir Focus daha güven ve konfor hissi veriyor bana. 700 bandında bana uygun bir araç bulamadım da. Ama sanırım B-Suvlar için C HB bırakmak makul olmayacak gibi. Araştırdığım kadarıyla B-Suvlar içinde en konforlu ve sürüş keyfi olan araç Puma.

Sizin B suv dan neden keyif alamadığınız ortada çünkü dandik 500L üzerinden yorum yapıyorsunuz. Yeni B SUV ' lar çok daha kaliteli ve hatchback'lere göre daha çok tutuyor. İnsanlar artık SUV tercih ediyor . Eğer sizde bir gün kaliteli bir SUV'a binerseniz fikriniz değişir bence. Ayrıca 500 l SUV bile değil MPV tarzı bir araç

• 2020 üstü 2008'in 2020 altı çoğu C HB'den keyifli olacağını düşünüyorum.

Ford Puma st line + teknoloji paketlisi. 155 hp mild hibrit motor.
    Yakıt yok, cam performans çok çok güzel, iç malzeme kalitesi gayet güzel. Sürücü asistanları çok iyi. Cam tavanlı elektrikli bagajlı. Sürüşü gayet sessiz ve konforlu.

• 038poyraz kullanıcısına yanıt

Kesinlikle katılıyorum, B suv alacak olsam, tek alacağım araç.. başka bakmam bile.

B suv'ların popülerliğini de gayet iyi anlıyorum bu arada, bir çoğu gibi karşıtı değilim.

Soru şu, Puma şu aşağıdaki araçtan koltuk konforundan tutun da, malzeme işçilik, teknoloji, iç alan kullanımı, yol tutuş altyapı, şasi, izolasyon.. daha üstün mü? hatta aynı mı? Yani bu araçlardan hangisi daha komple ve kaliteli?

B-Suv için C Sınıfı HB bırakılır mı?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.