Şimdi Ara

B Sınıfı Araba Tercihinde Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, belki bir ara hatırlarsınız, Terios'mu Auris mi diye başlık açmıştım. İçimdeki terios sevdası halen devam etse de malesef ki benzinli motor ve 4x4 oluşu, ekseriyetle şehir içinde kullanılacak oluşu gibi sebepler yüzünden daha ekonomik benzin (yada motorin) harcayan versiyonlara yönelmeye karar verdim. Sıfır almak ilk gayem, piyasada sıfır araba kalmadığı düşünülürse artık vergi indiriminden sonraya kalacak alışveriş. O aşamaya kadar da fiyat/model araştırması yapıyorum.
    Neden B sınıfı dersek; ekseri şehir içi, kırk yılda bir yazın belki tatile gidiş vesilesiyle kullanılacak. O yüzden ufak motor/yakıt ekonomisi olmalı.

Olmazsa olmazlarım; yakıt ekonomisi, otomatik yada sorunsuz tiptronik vites.

Seçenekler;
    1-Honda Jazz; bir önceki forumda önerilmişti, gittim gördüm ve mükemmel bir araç. Yakıt ekonomisi güzel, iç hacmi geniş, cam tavanı var, neredeyse yok yok araçta. Dezavantajı; Benzinli, fiyatı görece pahalı (33.500 TL şu anki fiyat)
    2-Fiat Bravo; Çok fazla bilgim yok, dizel motor seçeneğinde otomatik vites özelliği sunuyor ama fiyatı astronomik oluyor (vergi indirimi ile 39.000 TL verilmez bence). Benzinli/otomatik vitesi de jazz'dan pahalı. Seçmek anlamlı değil gibi.
    3-Grande punto; Otomatik yada tiptronik vites seçeneği yok. Baştan kaybetti.
    4-Opel Corsa; 1.3 dizel easytronic vites ile 32,385 TL. benzinli 1.2 motor easytwinport vites ise 26,584 TL. 1.4 i olunca da 33.500 TL civarı (donanım Jazz'dan daha düşük)
    5-Mitsubishi Colt; çok övülen bir araba bu aralar. Diğer japonlarda olduğu gibi dizel seçeneği yok.
    6-Toyota Yaris; dizel multimode seçeneği ile 30,000 TL civarı fiyata geliyor. Uygun. Nasıldır sizce?
    7-Ford fiesta; yeni kasası çok güzel olmuş. Dizel seçeneğinde otomatik vites yok, Benzinli seçeneğinde otomatik vites eklenince jazz'dan daha ucuz. Ama jazz kadar donanımlı değil.
    8-Hyundai Getz; dizel otomatik versiyonu yok. Benzinlide en donanımlı otomatik vitesli versiyon ise 25.500 TL. Gayet uygun bir fiyat. Ama gerek tipi gerekse de konsolu itibariyle sevemedim pek.

Bunlar arasında aklım hep honda jazz'a gidiyor. Jazz Fun+ i-shift ile gerçekten çok çok donanımlı bir araba ve honda kalitesi tabiiki. Ancak vergi indirimi sonrası fiyatı 36.000 civarı olacaktır tahminim. Bu fiyata bu araç değer mi? Yada Sizin bir öneriniz var mı? Yukarıdakiler haricinde/dahilinde?

• Valla sadece honda jazz için yorum yapmak isterim, bu honda harbiden şer....... imiş, yani bunu anladım, ötv nin ö sü yokken, bu aracı görmeye gitmiştim, 34.000 tl civarındaydı, ötv zamanı gittim 33.500 tl, eğer ötv den sonra 36.000 tl yaparlarsa, istediği kadar kaliteli olsun, alsın, jazzlarını neyse.
  • Ben de Mitsibushi Colt almadan önce aynı ikilemde kaldım,senin gibi kalbim Jazz diyordu ama ben mantığımı dinledim şimdi aradan geçen 45 gün sonunda Colt'umla 2000km yol yaptıktan sonra arabaya her binişimde şunu diyorum:İyi ki bu aracı almışım.

Ben 2009 model sıfır km Colt'u (1,3 AMT) 23.500 TL'ye aldım.Aynı dönemde Jazz'ı en son 32000 TL'ye bıraktılar(i-shift+fun).
    Dile kolay,arada ki fark tam 8.500 TL.

Jazz kadar geniş,Jazz gibi ferah,Tasarruflu,güçlü,Fiyatına göre son derece donanımlı (otomatik vites,aliminum jantlar,aux girişli mp3 player,deri direksiyon,cruse control,ön-yan hava yastıkları vs.vs) en önemlisi o da bir JAPON.

Şuna eminim ki Jazz bu segmentin tartışmasız 1 numarası.Ama arada fiyat uçurumu var.üzerine birde honda distrübitörünün iğrenç aç gözlülüğü ve satış politikası.

Sonuç itibari ile maddi durumunu gözden geçirip,mantığının sesini dinlemelisin bence.
    Sana şunun garantisini verebilirim.Colt alırsan asla pişman olmayacaksın.Tabi parasal konu haricinde Jazz içinde aynını söyleyebilirim.
    Umarım hakkında hayırlısı olur.

• Şartlarınıza uyar mı bilemiyorum ama değişik bir öneride bulunmak isterim.

Lancia Ypsilon

Model Mayıs Ayı
    Anahtar Teslim Fiyatı

YPSILON 1.4 8V ARGENTO 77 HP 11.697 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 8V ORO 77 HP 12.386 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 8V PLATINO 77 HP 13.678 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V ORO 95 HP 13.506 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V ORO 95 HP DFN 14.367 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V SPORT MOMO DESIGN 95 HP 14.109 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V SPORT MOMO DESIGN 95 HP DFN 14.970 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V PLATINO 95 HP 14.798 € + 714 TL *
    YPSILON 1.4 16V PLATINO 95 HP DFN 15.659 € + 714 TL *
    YPSILON 1.3 MJT ARGENTO 75 HP 13.678 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT ORO 75 HP 14.367 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT ORO 75 HP DFN 15.228 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT PLATINO 75 HP 15.659 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT PLATINO 75 HP DFN 16.520 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT ORO 90 HP 15.487 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT ORO 90 HP DFN 16.348 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT SPORT MOMO DESIGN 105 HP 15.848 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT PLATINO 90 HP 16.779 € + 597 TL *
    YPSILON 1.3 MJT PLATINO 90 HP DFN 17.640 € + 597 TL *
    * Plaka, ruhsat, sigorta ve yıllık 1/2 vergi giderlerini içermektedir.

NOT : DFN = OTOMATİK VİTES
    ORO FİYATLARI GIALLO VE BIANCO VERSİYONLARI İÇİN GEÇERLİDİR.

http://www.lanciaypsilon.com.tr/

• 36 bine full-otomatik-dizel bir kia ceed alabilirsiniz, cam tavan haricinde jazz'dan donanım anlamında hiçbir eksiği olmayan fakat diğer tüm konularda jazz'dan üstün bir otomobil.

jazz için o fiyat saçma derecede yüksek bana göre.
  • 36 bine ancak şuan o aracı alabilirim (varsa o da) vergi indirimi bitince onun da fiyatı artacaktır. Kaldı ki kia ceed yerine hondayı tercih ederim. B segmenti düşündüğümü tekrar vurgulamak isterim.
    Lancia bir ara benimde aklıma geldi ama servis/parça fiyatları korkutmakta.
    Teşekkürler.
  • bende colt öneririm yeni kasa yada eski kasa, aslında eski kasa colt diye bir şey yok. colt sadece makyajlandı.

24000 gibi yeni kasa twk tük bulabiliyorsunuz, 22000 gibide 2008 eski kasa bulabilirsiniz.

otomatik almanızı öneririm.

hayırlı günler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • jazz hoş güzel araç bence bindim orasını burasını da mıncıkladım donanımları zaten full ünü alırsanız kompak sınıftaki araçlar kadar dolu nerdeyse belki daha bile fazla. ihtiyacınız olan her şey var nerdeyse. corsa ya pek düşünmeyin araçta yol bilgisayarı arka cam otomatiği yok ayrıca arka disk ler kampana. colt unda fiyatı 1 buçuk ay önce 29 civarıydı punto yu atlıyorum zaten fiat olmasından mı nedir dandik geliyo gözüme. wv polo yuda geçin eskidi yüzü artık motorlarıda eskidi zaten eylülde yenisi gelicek. eğer o kadar meblaya çıkıyorsanız jazz alın tüketimide az ... ama yol sesi alıyo sanki araç içine fazlacana . bide gündüz vakti tavan perdesini açınca güneş yüzünden ızgara gibi oluyosunuz ne kadar klima açsanızda. test ederken bi ara klima çalışmıyo mu diye sormuştum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasher -- 12 Mayıs 2009; 23:08:34 >

• bu arada ekleyeyim b segmentindeki en güzel tip bence fiesta da ama ondada otomatik vites seçeneği yok ayrıca mazda 2 de güzel ama o da benzinli otomatik i biraz çok yakıyo. ben size bişey daha tavsiye edicem eğer 32 küsür lira verip corsa dizel alabiliyosanız bence 2 lira daha verin astra easytronik dizel enjoy alın ki sonra dan çok pişman olmayın izmir gaziemirdeki opel bayinde bi tane elegance vardı astra otomatik dizel ama 37 lira idi baya bi opsiyon vardı heralde bence astra larada bakın o fiyatta....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.