Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.185
Cevap
41
Favori
359.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: atokgozlu

Arkadaşlar bu aralar mercedes'e taktım :) B serisi de kafama yatıyor. ama forumu okuduğum zaman motor konusunda sıkıntıları olduğunu anlıyorum.
    niyetim B180 CDI almak (nasip olursa) ama 2009 dan sonra sı yok diezel motor için. şimdi gözüme 2012 model B180 CGI lar çarpmaya başladı.
    tamam parası yüksek biliyorum ama
    benim merak ettiğim 1.600 motor ve 122 beygir lik motor bu kasa için yeterlimidir. üstelik benzinli olması da dezavantaj olur mu.
    yıllık ortalama 15.000 km yol yapıyorum.

Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Selamlar..............

selamlar eski kasa konusunda her türlü sorularınızı yanıtlayabilirim ancak yeni kasa ile henüz test sürüşü yapmadım. ama b 180 lerde 122 beygir 200 n/m tork var. b200 lerde 156 beydir 250 n/m tork var. bence gayet yeterli, eski kasada 95 beygir 140n/m tork olduğu düşünülürse. test sürüşü yapan arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa çok güzel olur.
    ancak ben hala eski kasaların motorunun yetersiz olduğunu düşünmüyorum.

• Acaba Yeni B180 Prime olanı 73.000 TL derken bir üst modeli nasıl oluyorda 83.000 TL oluyor,bilgisi olan varmı, yada 73.000 TL olanda otomatik vitesmi yok???
  • quote:

Orijinalden alıntı: atokgozlu

bende bir şey sormuştum ama

Selam,
    tuna arkadaşımızın cevabına bende katılıyorum, yeni modeli test etmedim.. Bizim kullandıklarımızda kı tek sorun motor gücü ile ilgili idi. Yeni modellerde haylı iyileştirme yapılmışkı bu sorun ortadan kalkmış gibi.. Yalnız sözcü gazetesi yeni modelle ilgili bir test-inceleme yayınlamıştı orada hala memnuniyetsizlikten bahsediliyordu. Denemeden anlayamazsınız..

Gene bizim modellerin ataklı ile ilgili eleştirilere bende tuna arkadaşımız gibi katılmıyorum.. Manuel vites diye bir şey koymuşlar araca şahane, araç vites değişikliğine hemen cevap verebiliyor.. Sollamalarda sorun görmedim ben şu ana kadar..

Tabıkı herkesin bakış acısı farklı, buradaki yorumları okursanız gitmiyor bu araç diyenler bile var.. Onlara göre koca alman devinin defolu ürünüymüş bu.. ki bu ürünü üretmeye devam ediyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: deren05

Acaba Yeni B180 Prime olanı 73.000 TL derken bir üst modeli nasıl oluyorda 83.000 TL oluyor,bilgisi olan varmı, yada 73.000 TL olanda otomatik vitesmi yok???

selam,
    ilk getirilen modeller mauel vitesli diye biliyorum, belki ondan dolayı bu fiyat olabilir ama şu an kocaeli bayide otomatik + paketli modeli vardı 88000 tl yazılı idi..

otomatik vitese gelince vites orta konsolda değil direksiyonun sağ tarafının arkasında bir kolda bence iyi olmamış, vites dediğin orta konsolda olur ki manuel kullanınada çok uygun olsun. Manuel kullanım şimdikinde direksiyondan yapılıyor zannedersem..
  • Merhaba TUNA 23,

LPG yi Erzurum da taktırmaya karar verdim. Gittim görüştüm ikna oldum. Prins markaya karar verdim. Sizin önerilerinizi ustaya bahsettim. LPG dolum deliğini nereye yaptılar?, yine LPG düğmesini küllüğün yerine demiştiniz bunların resimlerini görebilir miyiz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yeniden görüşmek üzere...
  • en kısa sürede paylaşırım resimleri...
  • Teşşekler bekliyorum.
  • yazım hatası için özür dilerim... teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oğuz_Zülal

Teşşekler bekliyorum.

biraz geç oldu ama...

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

• quote:

Teşşekler bekliyorum.

devamı

• Resimler için teşekkür ederim. Zahmet verdim. her ikisi de çok hoş olmuş. Sizin fikriniz mi yoksa ustanın mı?
    Merak ediyorum küllüğün oraya kabloları nereden getirdiler ? göğüs sökme işlemi falan yapıldı mı ? ben de aynı yere yaptırmayı düşünüyorum fakat korkuyorum kabloları oraya getirirken göğüs bölgesine zarar verirler.

Pazartesi LPG kitini taktıracağım. inşallah sizin gibi problem yaşamam.

Saygılarımla,
  • fikir tamamen ustama ait. zannedersem göğüs sökme yok. ama en güzel ve gizli yerde orası. lpg tankı simit olacaksa stepnenin yeri eğimlidir ve tank eğik kalır. lpg tankı simit olursa tankı yatay bırakmayın. yatayolunca 45 litrelik tank en fazla 28 litre alıyor. bende öyle oldu. sonradan tankın altını takozla besledik ve tank düz konuma geldi. 45 litrelik tank 38-42 litre lpg alıyor. bu da yaklaşık 400 km menzil demektir ki fena değil.
    yedek lastiği eve bıraktım 2 tane lastik tamir kiti aldım arabada duruyor. lastik patlarsa işe yarıyor. tecrübeyle sabit. ayrıca avm lerde kapalı parka girebilirsiniz.
    sadece bagaj tepsisini alt kademede kullanamıyoruz o da sıkıntı değil 1. kademede bagaj tabanı düm düz olduğundan sıkıntı yok yani.
  • quote:

Resimler için teşekkür ederim. Zahmet verdim. her ikisi de çok hoş olmuş. Sizin fikriniz mi yoksa ustanın mı?
    Merak ediyorum küllüğün oraya kabloları nereden getirdiler ? göğüs sökme işlemi falan yapıldı mı ? ben de aynı yere yaptırmayı düşünüyorum fakat korkuyorum kabloları oraya getirirken göğüs bölgesine zarar verirler.

Pazartesi LPG kitini taktıracağım. inşallah sizin gibi problem yaşamam.

Saygılarımla,

Selam,

öncelikle hayırlı olsun gaz işleminiz, karar vermişsiniz. İşlem bitince resimlerle burada paylaşırsanız, sevinirim. Ayrıca kaça anlaştınız ve takılan model nedir ? (çeşitli modelleri var galiba prinsin..)

Birde oto-gaz forumunda görüyorum, yakıt alma kapağını mevcut yakıt kapağın yanına sığdıranlar var sizde bunu ustanıza sorabilirseniz belki sizde de olabilir tabiki sizinde orada olması hoşunuza giderse..

kolay gelsin, hayırlısı olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 25 Haziran 2012; 10:11:55 >

• arkadaşlar teşekkür ediyorum ilgi ve yorumlarınız için.............
  • Teşekkür ederim G774. Bugün aracı teslim alacağım bitince sizlerle paylaşırım.

Saygılarımla,
  • Merhaba Arkadaşlar,

Aracıma LPG kiti taktırdım (Prins VSI, 2.400 TL). Şimdilik problem yok, sadece 47 litrelik simit tank takıldı fakat 32 litre lpg aldı. Usta, depoyu bitir bir daha doldur yine aynı miktarı alırsa şamandırayı kontrol edelim dedi.

Performans ve tasarruf ile ilgili görüşlerimi denedikten sonra paylaşırım.

Saygılarımla,
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Aracıma LPG kiti taktırdım (Prins VSI, 2.400 TL). Şimdilik problem yok, sadece 47 litrelik simit tank takıldı fakat 32 litre lpg aldı. Usta, depoyu bitir bir daha doldur yine aynı miktarı alırsa şamandırayı kontrol edelim dedi.

Performans ve tasarruf ile ilgili görüşlerimi denedikten sonra paylaşırım.

Saygılarımla,

hayırlısı olsun,

test sonuçlarını ve fotolarını bekliyoruz.. Özellikle içeride ve dışarıda nereye montajlama yapıldı..??
  • 2007 toyota rav4 mü mercedes b150 mi arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsuma

2007 toyota rav4 mü mercedes b150 mi arkadaşlar

Bunu ancak siz test ederek karar verebilirsiniz ben ancak dıştan RAV4 biliyorum kullanmadım ama en düşük motor 1.8 başladığı düşünülürse 125 hp dende büyük gücü vardır diye düşünüyorum, çekiş gücü iyi gibi gözükebilir konfor ve konfor paketleri ise siz kullanarak anlayabilirsiniz.. Vergi olayıda ayrı bir konu.. Dizeli zannedersem 2.0 dan sonra varki dizel olsa güzel olurdu..

Dıştan kaba durmayan bir 4x4 derim .Bence güç istemiyorsanız, dağa, ovaya çıkmayacaksanız, petrol istasyonunuz (bu her araba için geçerli) yoksa, merco derim..

NOT: Bu fikirlerim ancak dışardan aracı gören bir kişinin yazabileceği kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 2 Temmuz 2012; 11:12:49 >

• Merhaba arkadaşlar,

Araca lpg taktırdıktan sonra 600 km yol yaptım. TUNA23 ün test sonuçları ile aynı; performansta değişiklik yok, tam olarak 1lt lpg ile 10 km yol demek. Lpg ye geçiş çok hızlı, yaz aylarında olmamızın etkisi var ama diğer araçlarla karşılaştırdık diğerlerine göre gerçekten daha erken geçiyor.

Tek sıkıntım depo ile ilgili simit depo (Tomaseto marka şamandıra) 47 litrelik ortalama 30-42 litre alır dediler 31 litre aldı. Götürdüm şamandırayı değiştiler bu sefer 34 litre aldı. Açıkçası usta da neden olduğunu açıklayamadı hava sıcak falan dedi. Bilmiyorum şimdilik idare edelim. Siz değerli arkadaşların fikri varsa paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar resimleri siteye yüklemek istedim ancak ne kadar küçültsem de resimleri yükleyemedim. TUNA23 ün siteye yüklediği resimlerdi ki yerlere montajlar yapıldı.

Bu arada sitede görüşlerini bizimle paylaşan değerli arkadaşlarımıza, özellikle TUNA23 e çok teşekkür ediyorum LPG konusunda yaptığı objektif yorum ve katkıları için.

Saygılarımla,

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.